In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2001

advertenties
www.deondernemer.com
www.sitesupport.nl

Bedrijven
Versluis Total Office Equipment
Lensvelt
PricewaterhouseCoopers
Bruynzeel
PGP Pijnenburg Groothandel
Lensvelt innovatief en flexibel
Velen zullen het markante pand van Lensvelt langs de snelweg A58 op deze pagina herkennen. Achter deze gevel wordt in een dynamische en innovatieve sfeer gewerkt aan de perfectionering van systeem- en directiemeubilair. Continu bedrijfsdoel is het ontwikkelen van hoogwaardig kantoormeubilair dat antwoord geeft op de nieuwste ideeŽn over de organisatie van kantoorwerk.

office design van Lensvelt

Het onderkomen van Lensvelt is uniek en stijlvol in haar eenvoud. De Limburgse architect Wiel Arets ontwierp de huisvesting. Hij creŽerde een robuust kubistisch blok dat lijkt te zweven boven de rooilijn. De diverse functies (fabriek, kantoren en showroom) zijn binnen achter de glazen buitenzijde tot een eenheid gesmeed. Overbodige details zijn weggelaten en wat rest zijn houten vloeren, de glazen gevel en het stalen dak. Een waar visitekaartje voor Lensvelt. Dat verdient men ook, want het bedrijf is een gerenommeerde fabrikant van systeem- en directiemeubilair. In totaal werken driehonderd mensen aan de reputatie van Lensvelt. De producten worden door vakmensen ontworpen en gemaakt, zijn duurzaam en betaalbaar. De gevoerde collectie sluit uitstekend aan bij de verwachtingen van ondernemingen en (interieur)architecten die hun meubilair bij Lensvelt betrekken. Een grondige kennis van de markt, creatieve expertise en een flexibele productie vormen de hoekstenen van Lensvelt. "Wij onderscheiden ons in de sector van het office design door de productie van innovatieve ontwerpen. Deze worden gemaakt door gerenommeerde ontwerpers," vertelt Judith Janssen, accountmanager bij Lensvelt. Het plaatmeubilair dat wordt gemaakt is te onderscheiden in tafels, stoelen, kasten en complete werkplekken.

Het pand langs de A58 van Lensvelt

Speciale wensen
Op geheel eigen wijze ontpopt Lensvelt zich tot een aangename partner voor kantoormeubilair. Judith Janssen vertelt: "Je ziet in de markt van kantoormeubilair aan de ene kant bedrijven die volume in hun productieproces nodig hebben. Zij werken seriematig. Aan de andere kant heb je interieurbouwers die maatoplossingen bieden. Lensvelt zit daar tussen en biedt de voordelen van beide kanten. De productie hebben we in eigen hand, waardoor we grote projecten kunnen uitvoeren en prijzen scherp houden. Dankzij de eigen productie kunnen we ook de andere kant - speciale wensen van de klant - realiseren." Lensvelts dochter Triliton in Breda verzorgt de bladen- en houtproductie. Naast het aanpassen van standaardmeubilair legt Triliton zich toe op speciaal werk, zoals de vervaardiging van directiemeubilair in speciale uitvoeringen, podiumtafels op maat, balies en vele andere specifieke meubelen. Metaalwarenfabriek en poederspuiterij Hieselaar - ook een dochter van Lensvelt - is gespecialiseerd in de productie van precisieplaatwerk. Dit bedrijf is, mede dankzij een vergaande automatisering, uitgegroeid tot een allround verwerker van dun plaatstaal.

Een meubel is nooit klaar
"Wij werken alleen met externe ontwerpers. We zijn er nooit naar op zoek, maar via onze contacten vinden we iedere keer de geschikte ontwerpers," zegt Judith Janssen. Bekende namen zoals Paolo Rizzatto, Richard Meier en Gerard van den Berg zijn aan Lensvelt verbonden. Door met een grote verscheidenheid ontwerpers te werken, heeft Lensvelt altijd een frisse wind in de productontwerpen. Alle productlijnen van het bedrijf worden door de externe ontwerpers geschapen. "De knowhow voor de productie van het meubilair hebben we in eigen huis. Een meubel is namelijk nooit klaar. Ontwikkelingen blijven altijd doorgaan. Continu vraagt de markt om vernieuwende of gebruiksvriendelijke toepassingen. De oorspronkelijke ontwerper blijft betrokken bij een product zolang wij dat voeren," vertelt Hanne Dirven, managementassistent bij Lensvelt.

Maatkostuum
Lensvelt doet meer dan alleen het fabriceren en verkopen van kantoormeubilair. Men geeft ook gericht advies. Het bedrijf beschikt over een goed vertakt dealernetwerk in ons land. Een klant krijgt door innige samenwerking met dealer en Lensvelt een op maat gesneden advies voor de betreffende kantooromgeving. "Wij noemen dat ook wel het maatkostuum voor de klant," zegt Judith Janssen. De gedachte dat designproducten altijd prijzig zijn, wordt door Lensvelt gelogenstraft met het assortiment. "We hebben voor vrijwel ieder budget een passende oplossing. Dat gaat al vanaf de onderkant van het middensegment tot de topklasse," weet Hanne Dirven. De dealer van Lensvelt in de regio West-Brabant is Roantex BV uit Etten-Leur. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 076 - 503 33 30.

Free Furniture
Normaal gesproken hebben producten in de kantoorinrichtingbranche een levertijd van zes tot acht weken. Producten die sneller leverbaar zijn, missen vaak de toegevoegde klasse van design. "Als je iets snel wilt hebben, moeten ondernemers vaak concessies doen aan het ontwerp. Wij zijn van mening dat snelheid en design samen kunnen gaan," vertelt Judith Janssen. Het programma Free Furniture van Lensvelt is het bewijs dat snel mooie producten geleverd kunnen worden. Binnen acht werkdagen staat het design op uw kantoor. Lensvelt geeft daarbij nog eens een extra garantie. Mocht het niet lukken binnen acht dagen te leveren, verscheurt het bedrijf de factuur. U zou hopen dat het ze niet luktä Maar dan heeft u niet binnen acht werkdagen dat prachtige design.

Lensvelt
Minervum 7003
4817 ZL BREDA
Telefoon: 076 - 57 22 000
Telefax: 076 - 57 22 022
Internet: www.lensvelt.nl


...combineert
"Ik verkoop echt lucht aan mensen..."

...start
"Consumenten verleiden door uitstraling"

...verfraait
Luxe kantoormeubilair voor tevreden personeel

...vitaliseert
Vitaliseren om de spiraal te doorbreken

...spreekt
In 't kort

...ontwerpt
Flexibiliteit is het toverwoord

...helpt
Nieuwe cursus voor starters

...leert
Cursusmethode nieuw in Europa

...informeert
Themabijeenkomsten

...groeit
Nieuw bedrijfspand Elek Trends in Werkendam

...beloont
Creativiteit sleutel modern personeels management

...verandert
De geschiedenis van de kantoorarchitectuur