In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Versluis Total Office Equipment
Lensvelt
PricewaterhouseCoopers
Bruynzeel
PGP Pijnenburg Groothandel
PGB Pijnenburg Groothandel
De gemeente Oosterhout denkt met de ondernemers mee!
Onder de titel 'Oosterhout, daar kun je als ondernemer ook niet aan voorbij!' nodigde, in de allereerste uitgave van de Ondernemer (oktober 2000), de gemeente bedrijven uit eens informatie in te winnen over een eventuele vestiging op één van de bedrijventerreinen Everdenberg, Weststad III of De Wijsterd. Dit initiatief heeft de gemeente Oosterhout uiteindelijk geen windeieren gelegd en betekent een nieuwe start voor PGB Pijnenburg Groothandel.

De gebroeders Pijnenburg

Pijnenburg heeft zich bij oprichting in 1929 direct gevestigd in Breda, waarvan de laatste jaren op de Takkebijsters. De broers Ton en René staan sinds 1992 aan het roer van dit familiebedrijf, waarmee zij de derde generatie vertegenwoordigen. Momenteel telt het bedrijf zo'n 48 werknemers. PGB Pijnenburg Groothandel, werkzaam in de voedings- en genotmiddelenindustrie is onder andere leverancier van sigaretten, sigaren, tabak, koffie, thee, zoetwaren, drank, rokersbenodigdheden (zoals vloeitjes en dergelijke), grootverbruik (waaronder schoonmaakartikelen) en een grote groep diversen, variërend van benodigdheden bij het koffiezetten tot de pakketten levensmiddelen, die je aantreft bij tankstations. Hiernaast kent PGB nog twee bedrijven, te weten PGB Pijnenburg Automaten (met als kernactiviteit het exploiteren van sigarettenautomaten) en PGB Vers en Vries.

Het persoonlijke aspect
Met dit enorme aanbod bedient het bedrijf naast tabakspeciaalzaken en levensmiddelenzaken ook veel andere bedrijven, scholen, instellingen, horecagelegenheden, tankstations en gemeenten. Pijnenburg bestrijkt hiermee een afzetgebied, dat reikt tot aan de Belgische grens en naast West-Brabant en Zeeland is het bedrijf eveneens actief richting Eindhoven, Tiel, Zaltbommel, Gorichem en Dordrecht. In een drukbezette markt, waarop de concurrentie groot is, weet Pijnenburg zich vooral in het persoonlijke aspect te onderscheiden. Het bedrijf is kleinschaliger dan enkele van zijn grootste concurrenten, waardoor het dichter bij de klant staat. Ton en René kennen veel klanten persoonlijk, waardoor het bedrijf ook makkelijker in kan spelen op de behoeften en wensen van de klant.

Volledig afbrandde
Op zaterdag 6 mei 2000 sloeg het noodlot echter genadeloos toe, toen het gehele pand aan de Takkebijsters volledig afbrandde. Terwijl de brandweer nog aan het blussen was, belde Ton stad en land af, om ervoor te zorgen dat zijn bewering, die hij zojuist aan een journalist gedaan had, dat op dinsdag weer gewoon geleverd zou worden, niet gebaseerd zou zijn op grootspraak. En zo geschiedde! Met man en macht is het bedrijf vervolgens naar Raamsdonksveer getrokken, waar Pijnenburg vanaf juli 2000 een huurpand heeft betrokken op het industrieterrein Dombosch. In minder dan twee maanden tijd is een geheel nieuw pand ingericht en geïnstalleerd.

Snelle werkwijze
Ook de familie Pijnenburg kreeg het betreffende artikel uit de Ondernemer onder ogen en raakte danig geïnteresseerd in het mogelijk aankopen van grond op terrein Everdenberg. Alle bedrijven die hier reeds gevestigd zijn, zijn op enigerlei wijze gerelateerd aan de voedings- en genotmiddelenindustrie. Hierop is door de heren Pijnenburg direct contact gezocht met de gemeente Oosterhout en hebben zij de snelle werkwijze van deze gemeente aan den lijve ondervonden. Ton: "In tegenstelling tot vaak grote steden, heeft Oosterhout niet die arrogante en afwachtende houding. Zij is er voor de burgers en als service voor de bedrijven. Uit alles is dit dan ook op te maken; er wordt actief met je meegedacht en de voortvarendheid is echt enorm!"

Onder één dak
Het is dan ook niet verwonderlijk, dat 29 mei jl. de grondverkoop al door de gemeente is goedgekeurd. Maar liefst 14.000m‰ grond gaat ervoor zorgen, dat alle drie de bedrijven weer onder één dak terechtkomen. Na de brand heeft PGB Pijnenburg Automaten namelijk tijdelijk onderdak gevonden in Molenschot, terwijl PGB Vers en Vries vanaf de oprichting in Roosendaal gevestigd is. Er wordt door de gebroeders Pijnenburg gestreefd naar 1 mei 2002, waarop het bedrijf helemaal af is. En waarom zou dat niet lukken? Als PGB Pijnenburg Groothandel en de gemeente Oosterhout de handen ineen blijven slaan!


...combineert
"Ik verkoop echt lucht aan mensen..."

...start
"Consumenten verleiden door uitstraling"

...verfraait
Luxe kantoormeubilair voor tevreden personeel

...vitaliseert
Vitaliseren om de spiraal te doorbreken

...spreekt
In 't kort

...ontwerpt
Flexibiliteit is het toverwoord

...helpt
Nieuwe cursus voor starters

...leert
Cursusmethode nieuw in Europa

...informeert
Themabijeenkomsten

...groeit
Nieuw bedrijfspand Elek Trends in Werkendam

...beloont
Creativiteit sleutel modern personeels management

...verandert
De geschiedenis van de kantoorarchitectuur