In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Augustus 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Helft faillissementen in ict-sector

De internationale malaise in de technologiesector laat zich ook gelden bij de Nederlandse ICT-bedrijven. De afgelopen vijf maanden van dit jaar kwam zo'n 50 procent van alle faillissementen in de Randstad voor rekening van de 'nieuwe economie'. Dat blijkt uit onderzoek van De Automatiseringsgids op basis van het handelsregister van Dun & Bradstreet. Vooral in en rond Amsterdam, het centrum van de Nederlandse ICT-activiteiten, zijn forse klappen gevallen. De afgelopen vier weken sprak de rechtbank van Amsterdam 24 faillissementen uit; zestien daarvan betroffen IT- en internetbedrijven. In heel Nederland legden tot juni 122 technologiebedrijven het loodje. Daarbij verloren bijna duizend mensen hun baan. De curatoren die de faillissementen afwikkelen, hebben het nodige aan te merken op de kwaliteiten van veel ICT-ondernemers. 'Goedwillende hobbyisten die voortdurend naar de goudpot kijken', noemt curator R. Klaassen ze.

'Als het geld van de investeerders binnen is, worden er dure computers gekocht en moet iedereen in een dure lease-auto rondrijden', zegt Klaassen. Volgens de curator hebben de gewraakte ondernemers 'het zakelijk besef van de eerste de beste aap'. Het belangrijkste euvel van de bedrijven zou een gebrek aan boekhouding zijn.

bron: ANP/ Automatiseringsgids/ zibb.nl


...stept
Steppend netwerken
voor het goed doel

...start
LTE ligfiets-garage in Breda bleek gat in de markt

...ontslaat
Helft faillissementen in ICT-sector

...vestigt
Kantoorhuisvestigings
nood

...innoveert
Nieuw technisch
innovatief ingenieursbureau

...spreekt
In 't Kort

...introduceert
Interpay introduceert korting op tarieven

...werkt
"Er moet een Arbeidstoekomst voor iedereen zijn"

...helpt
Om 5 over 12 is het te laat...

...rijdt
Rijschool Wolf

...transporteert
Startend transport-
bedrijf DHS