In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Roos & Roos & Co
Lonen(de) voltreffers
Loonadministratie lastig? Uitbesteden, en dus hoge kosten onvermijdelijk? Nee, niet met de loonproducten van Roos & Roos waarmee u deels of geheel uw eigen loonadministratie kunt voeren. Zo kunt u met het LoonDisk-pakket voortaan zélf in een handomdraai uw loonstroken uitdraaien, en haalt u een voltreffer in huis waarmee u iedere maand honderden guldens kunt besparen op uw loonkosten. De LoonDisk kost slechts 245 gulden (111 euro) per jaar.


Co Stompé
Marco Roos, directeur van Roos & Roos, geeft uitleg: "De LoonDisk is het eenvoudigste loonpakket van Nederland. Alleen bij de LoonDisk zijn alle CAO-regelingen, percentages en premies van de branches al ingevuld. Met het eenvoudige stappenplan heeft een nieuwe gebruiker binnen een kwartier de eerste loonstrook in handen."

Te voordelig?
De 245 gulden per jaar is all-in. Dus inclusief updates, onderhoudskosten, en help-desk. Daarmee is het verreweg het voordeligste loonpakket van Nederland. Kan dat wel kloppen, zo'n prijs? Marco Roos: "Daar lopen we inderdaad vaak tegenaan. Mensen die op zoek zijn naar een loonpakket zien 245 gulden staan, en denken: 'Zo voordelig, dat kan nooit goed zijn'. Maar inmiddels heeft de LoonDisk al duizenden tevreden gebruikers. Daarnaast maken onder andere uitgeverij Elsevier en zelfs de looncontroleurs van het Sociaal Fonds Bouwnijverheid gebruik maken van de LoonDisk. Die jongens controleren de lastige bouwlonen met ons pakket."

De lage prijzen zijn volgens Marco Roos een logisch gevolg van de geschiedenis van Roos & Roos. "Het bedrijf is in 1980 opgericht door mijn vader. Hij had toentertijd een administratiekantoor, en klanten vroegen hem vaak even uit te rekenen wat een werknemer netto van een bruto loon over zou houden. Eén zo'n telefoontje betekende al gauw een kwartier rekenen. Hij besloot een aantal gidsen samen te stellen waarin je kon zien wat een brutoloon voor een werknemer netto betekende, en wat daarbij de kosten voor de werkgever waren. Zo sloeg hij twee vliegen in één klap: hij had de antwoorden op loonvragen bij de hand, en verkocht als nieuwbakken uitgever ook nog wat van die gidsen."

Geen uren zoekwerk meer
In de loop der jaren groeide het aantal gidsen uit tot 45 stuks. Variërend van Stukadoors tot Banken en van Houthandel tot Kappersbedrijven. Marco Roos: "In Nederland kent iedere sector eigen regelingen en specifieke CAO-afspraken. Die moesten we dus bij diverse instanties achterhalen en in de gidsen opnemen. Daarin waren we uniek. Toen bedachten we zes jaar geleden dat we met die unieke kennis ook een loonprogramma konden gaan maken. De eerste versie was nog in Dos en heel eenvoudig. Inmiddels zijn we natuurlijk allang overgestapt naar Windows en is de LoonDisk enorm uitgebreid. Maar de grootste kracht is nog steeds dat alle premies en CAO-afspraken erin zitten. Dat scheelt de gebruiker uren zoekwerk en mogelijke fouten. En wat de prijs betreft: we zijn dus oorspronkelijk uitgevers, en denken nog steeds als uitgevers. We willen een goed en voordelig product verkopen met een lage winstmarge, maar wel in grote aantallen. En dat lukt goed, want inmiddels heeft de LoonDisk 4.000 gebruikers, goed voor de verloning van zo'n 20.000 werkgevers."

LoonServiceBuro
Wilt u niet zelf verlonen? Ook met het LoonServiceBuro scoort u een voltreffer. "Sommige mensen hebben helemaal geen zin in de loonadministratie, ook al is dat met de LoonDisk prima te doen. Die groep kan de verloning uitbesteden aan ons LoonServiceburo. Wij verzorgen alles voor de klant, tot de aangiften bij de Uitvoeringsinstantie en de jaaraangifte voor de Belasting aan toe. Met 9,60 gulden (4,35 euro) per loonstrook bieden we ook daarin verreweg de laagste prijs. De LoonDisk is uiteindelijk nóg voordeliger, maar eerlijk is eerlijk, met het LoonServiceBuro heeft de klant helemaal geen omkijken meer naar de loonadministratie en houdt dus meer tijd over voor het echte ondernemen."

Sinds 28 augustus is Roos & Roos hoofdsponsor van topdarter Co Stompé. Marco Roos daarover: "Ik zag op de Amsterdamse tv-zender AT5 een reportage over Co Stompé. Hij maakte daarin bekend dat hij zijn baan als trambestuurder voor een proefperiode wilde verruilen voor een professionele loopbaan. Ik dacht gelijk aan de link darts met de roos, en de woordspelingen Co-sponsor en Roos & Roos & Co. Dat kunnen we prima gaan gebruiken als kapstok in onze advertenties.
Verder komt Co Stompé net als wij uit Amsterdam. Hij is recht-door-zee, doet niet duur, heeft geen kapsones maar is wel succesvol. En dat geldt ook voor ons bedrijf. Ik nam contact op met de manager van Stompé en binnen enkele dagen waren we eruit."
Begin 2000 eindigde Co Stompé als gedeeld derde bij The Embassy, het officieuze wereldkampioenschap dart. Daarmee was hij de beste Nederlander. Met de nieuwe hoofdsponsor hoeft Stompé niet meer verstek te laten gaan op de belangrijke toernooien die dit jaar nog op de agenda staan. Voor Stompé zijn deze wedstrijden van belang om zich weer bij de top achttien van de wereld te scharen. Een plaats bij de eerste achttien betekent garantie voor deelname aan The Embassy.
Co Stompé zelf over zijn profavontuur: "Ik kan pas na The Embassy beoordelen of de overstap naar professional goed is geweest. Ik heb hier twee jaar naar uitgekeken, nu ga ik ervoor. En als het me tegenvalt, kan ik in februari weer terug op de tram. Dat heb ik met Gemeente Vervoerbedrijf afgesproken.'

Meer info over Roos & Roos & Co: www.roosroos.com
E-mail: post@roosroos.com


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat