In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Een gezonde overdosis voor uw medewerkers
Een nieuw concept van De Vitaminebron

Fruithandelaar Marcel Bossers bezorgt wekelijks bij tientallen bedrijven een fruitmand. Hiermee speelt de jonge ondernemer in op verschillende trends. Aan de ene kant doen bedrijven steeds meer moeite om het personeel aan zich te binden en zoeken naar mogelijkheden om het ziekteverzuim terug te dringen. Aan de andere kant vinden consumenten gezondheid belangrijk maar wordt er meer tussendoor gegeten en gesnoept. Dit zijn vaak minder gezonde tussendoortjes. De wekelijkse fruitmand van De Vitaminebron is een goed alternatief.


Opgegroeid tussen de appels en de peren is Marcel Bossers, eigenaar van De Vitaminebron, het handelen met het fruithapje ingegeven. Momenteel staat Bossers vier dagen per week op de markt met zijn verkoopwagen, maar hij wil meer. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, zat Bossers begin dit jaar te lunchen bij een collega ondernemer. Zijn oog viel op de snoeptrommel die, zoals in vele bedrijven, een prominente plaats inneemt in de bedrijfskantine. Zo werd het idee geboren om naast die snoeptrommel een fruitmand te zetten. Het is veel gezonder en geeft energie.

Na enige voorbereiding ging Bossers op pad om zijn fruitabonnementen te verkopen aan bedrijven. "Ik herinner het me nog goed", zegt Bossers. "Ik had me in een net pak gestoken en het regende dat het goot. Aan het einde van de dag had ik niets verkocht". Op dat moment wilde hij stoppen met het concept, maar gelukkig niet voor lang.

Al snel had Bossers talloze andere ideeën waar hij mee aan de slag wilde. "Gelukkig kwam ik op dat moment in aanraking met Syntens, anders was dit idee een vroege dood gestorven", kijkt Bossers terug op die periode. "Van hen heb ik geleerd dat ik me niet met vijf ideeën tegelijk moet bezighouden, maar een keuze moet maken. Beter één ding goed, dan vijf ideeën half uitwerken. Ze hebben me geholpen door twee stagiaires van HEAO in te schakelen en te begeleiden. De stagiaires hebben een marketing-communicatieplan uitgewerkt en hebben dat ook gedeeltelijk zelf uitgevoerd. Dat was erg leerzaam, zowel voor hen als voor mij". "Syntens heeft me niet alleen een spiegel voorgehouden, ze houden regelmatig de vinger aan de pols. Daardoor word ik gedwongen om structuur aan te brengen, en dat is heel goed geweest voor mij", vervolgt de enthousiaste ondernemer. "Ik heb enorm veel geleerd van dit avontuur". Zo kreeg hij onder meer het advies om de naam De Vitaminebron te registreren bij het Benelux Merkenbureau. "Nu kan niemand ongestraft aan de haal gaan met mijn naam", aldus Bossers. Hij raadt iedere ondernemer aan om experts te raadplegen op branchevreemde terreinen. "Zo heb ik ook veel geleerd van de mensen van Creactiv. Zij hebben mijn website (www.devitaminebron.nl) ontwikkeld en hebben mijn idee vertaald in een eigentijdse folder en logo. Mede door zowel Creactiv als Syntens heb ik mijn idee professioneler in de markt gezet".

"Net zoals mijn fruitmanden energie geven en medewerkers van de nodige vitaminen voorzien, zo houdt Syntens mij scherp en geeft een duwtje in de rug wanneer dat nodig is", besluit Bossers. Wilt u meer weten wat Syntens kan betekenen voor uw bedrijf? Neem contact op met een van de adviseurs en maak vrijblijvend een afspraak. Syntens, Mozartlaan 7 te Breda 076-5646700.


...onderneemt
'The real beauty is inside'

...start
Taalvakwerk op maat voor een beter bedrijfsresultaat

...bedenkt
Een nieuw concept van DeVitaminebron

...maakt 't
Nottrot maak 't in West-Brabant

...helpt
Handelscentrum boomteelt moet etalage worden

...introduceert
Massale belangstelling voor veilige introductie euro

...adviseert
'Testbaners' als beleidsadviseur bij de KvK

...ontwikkelt
Ontwikkeling van Havenschap Moerdijk

...groeit
Grote plannen in de gemeente Moerdijk

...ontwikkelt
Een aantrekkelijk bedrijventerrein voor iedereen

...informeert
De weg naar duurzaam ondernemen op Moerdijk

...wint
BOS-Award verschaft eeuwige roem

...spreekt
In 't kort

...initeert
"Ze teren er nog maandenlang op"