In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Designbedrijf in Raamsdonksveer
Nottrot maak't in West-Brabant

Aan de groene rand van het bedrijventerrein Dombosch staat een kantoorvilla met zicht op de A27. Hier is sinds een half jaar het bedrijf Nottrot Design & Vision gevestigd. Dit bedrijf, gespecialiseerd in ontwerpen voor lcd- en tft-screens, is opgezet door de broers Coen en Ronald Nottrot, die insprongen op een specifiek gat in de markt. "Mijn broer Ronald was werkzaam bij een machinefabriek en hij zag dat monitoren steeds belangrijker worden" verteld Coen Nottrot. "Ik heb toen een eenmanszaak opgericht, Ronald heeft na een half jaar zijn baan opgezegd en is er vervolgens bijgekomen en we zijn samen in het diepe gesprongen. Wij leveren lcd- en tft-schermen, voor diverse toepassingen op maat gemaakt".

Ronald (links) en Coen Nottrot bij een van hun producten.

De eerste maanden opereerde Nottrot vanuit een ruimte die gehuurd werd bij een grote fabriek in Driebruggen. Dit was niet ideaal, en omdat de broers respectievelijk wonen in Utrecht en Lage Zwaluwe, lag een locatie tussen beide woonplaatsen voor de hand. Nottrot zocht hierbij enkele kantoorruimtes in combinatie met een kleine, schone productieruimte. Een eerste oriëntatie leverde niet direct iets op. "Ondertussen was er ook de behoefte om eens te praten met experts over onze productie, dus zo kwamen we met Syntens in gesprek" vertelt Coen Nottrot. "Door de grote investeringen die we moesten doen, raakte ons geleende en eigen geld ook op, en Syntens raadde ons aan om eens met REWIN te praten. Michael Bakker, de financiële specialist van REWIN, heeft ons toen advies gegeven en onder meer aangeraden om een financieringsplan met daarin de financieringsbehoefte voor een jaar op te stellen. Op basis van dit financiële plaatje heeft de bank gelijk het krediet verhoogd!". Ook voor informatie over huisvesting was REWIN het goede adres. REWIN heeft voor eens ter plekke een uitdraai gemaakt van hun digitale bestand van bedrijfsonroerend goed objecten, inclusief foto's. Dit was een prima manier om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden. Bij het eerste pand waar ons oog op viel, zei ik gelijk: dat ziet er goed uit! We hebben direct naar het pand gekeken en vervolgens was alles binnen een paar weken geregeld".

Touch screen-scherm voor Davidoff.

"We ontwerpen alles op het gebied van lcd en tft-schermen" vertelt Coen enthousiast. "Dit zijn specifieke modellen en monitoren voor onder meer (man-machine interface) audiovisuele toepassingen. "Alles wordt uit onderdelen opgebouwd, met de beste componenten voor schermen, back-light inventers, prints en lampen. Deze komen veelal uit het Verre Oosten, Engeland en Duitsland. Nottrot is ook vooral gespecialiseerd in de gesealde behuizingen van schermen". De klanten zijn dan ook zeer tevreden over de kwaliteit. "Belangrijke klanten zijn Getronics en Philips, maar ook vele andere klanten uit de Verenigde Staten, het Verre Oosten, Duitsland, België en Nederland weten ons al te vinden. Dit zijn vooral bedrijven uit de machinebouw en specialisten in informaticasystemen". Ook hierin zijn er duidelijke trends. "Er is steeds meer vraag naar scharnierende, dus ruimtebeperkende 19-inch kast en daarin zien we dan ook onze toekomst. Maar ook touch-screen schermen, die bijvoorbeeld door een glasplaat heen bediend kunnen worden, bieden veel mogelijkheden". De sterke punten van Nottrot staan hierbij voorop. "We maken beperkte producties op maat, met hoge kwaliteit producten, tegen concurrerende prijzen". En als het moet levert Nottrot ook zeer snel. "We hebben net voor Davidoff sigaretten, voor presentatie op de luchthaven van Munchen, binnen 10 dagen verschillende tft-touch-screen monitoren gemaakt met speakers en verlichting. Dit was een groot succes" besluit Coen Nottrot.


...onderneemt
'The real beauty is inside'

...start
Taalvakwerk op maat voor een beter bedrijfsresultaat

...bedenkt
Een nieuw concept van DeVitaminebron

...maakt 't
Nottrot maak 't in West-Brabant

...helpt
Handelscentrum boomteelt moet etalage worden

...introduceert
Massale belangstelling voor veilige introductie euro

...adviseert
'Testbaners' als beleidsadviseur bij de KvK

...ontwikkelt
Ontwikkeling van Havenschap Moerdijk

...groeit
Grote plannen in de gemeente Moerdijk

...ontwikkelt
Een aantrekkelijk bedrijventerrein voor iedereen

...informeert
De weg naar duurzaam ondernemen op Moerdijk

...wint
BOS-Award verschaft eeuwige roem

...spreekt
In 't kort

...initeert
"Ze teren er nog maandenlang op"