In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Vive La Vie Producties
RSD warehousing BV
Lucas Logistics
Seaport Moerdijk Stevedoring BV - Van Uden Forest Products BV
Holleman's Transportbedrijf BV
Den Hartogh Storage Terminals
Tibbett & Britten Benelux
Berging en transport Henk van Geloven BV Etten-Leur
Peters BV - Asto BV
Mammoet road cargo BV
European Distribution Centre Roosendaal BV
Nouwens Transport Breda BV
Een grote verscheidenheid aan activiteiten

"Ik zie een bedrijf als een schip. Hoe groter dat schip, des te langer de reactietijd. Wij zijn maar een klein bootje. Eén draai aan het stuur betekent hier, dat we meteen de hoek om zijn!"


Jaap Lucas - directeur/eigenaar - schetst het grote voordeel van opereren als kleine speler op de logistieke markt. Op deze markt weet Lucas Logistics zich vooral te onderscheiden door een groot aantal specialismen in huis te hebben, dat voor bedrijven van deze omvang zeer uitzonderlijk is. Deze aanpak heeft het bedrijf dan ook geen windeieren gelegd de afgelopen jaren, getuige de enorme toename in personeel en materiaal.

Vorige maand bestond Lucas Logistics - gevestigd op industrieterrein Dombosch I - exact drie jaar. Gestart met zeven mensen en een viertal auto's heeft Jaap samen met zijn twee zoons Mark en Marcel een bedrijf opgebouwd, dat momenteel een personeelsomvang van twintig kent, zestien auto's dagelijks op de weg heeft rijden en een aanzienlijk klantenbestand omvat.

Op- en overslag
Op heel wat terreinen is Lucas Logistics actief. Zo wordt de op- en overslag en het - daaruit voortvloeiende - transport voor een aantal grote klanten uit de regio gedaan. Redelijk wat grondstoffen worden vervoerd, opgeslagen en gedistribueerd door heel de Benelux. Jaap: "In principe kunnen wij het gehele logistieke traject voor onze rekening nemen. Wij maken zelf de planning, zorgen ervoor dat de wagens geladen worden en vervolgens uitrijden." Hiernaast fungeert Lucas Logistics als een officieel extern magazijn voor Leen Bakker. Een complete hal op het terrein is ingericht voor al deze artikelen, die dagelijks per trailer naar het DC gebracht worden. Ook voor de winkelketen Nettorama rijdt Lucas Logistics dagelijks af en aan met een aantal vrachtwagens. Ook een expeditieafdeling behoort bij het bedrijf. Hier worden binnen Europa op grote schaal vrachten aangeboden en afgehandeld. Voor één van de opslaghallen is inmiddels een douanevergunning verkregen, zodat er ook onder douaneverband opgeslagen kan worden.

Transport van auto's
Vorig jaar is aan bovenstaand rijtje nog een extra activiteit toegevoegd, te weten het transport van - nieuwe - auto's. Ruim twintig jaar lang is Jaap Lucas werkzaam geweest in het autotransport, waarin hij zich heeft opgewerkt van chauffeur tot bedrijfsleider. Vanuit het principe 'Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan!' is hij voorzichtig op kleine schaal begonnen met het inzetten van een gebruikte autotransporter. Inmiddels is deze activiteit dusdanig gegroeid, dat er een totaal van vijf rijden en de nummers zes en zeven al in bestelling staan. Binnen de markt van het autotransport is er momenteel grote behoefte aan een vorm van sneltransport. Aangezien hier nog maar weinig op wordt ingesprongen, heeft Lucas Logistics tevens een kleine wagen rondrijden die de gehele dag ingezet kan worden voor het oplossen van spoedklussen. Op kleinere schaal is het bedrijf tenslotte ook nog gespecialiseerd in het vervoer van heftrucks, wat verricht wordt met een zware semi-dieplader.

Een duidelijk visitekaartje
Er bestaan maar weinig bedrijven van deze omvang die in autotransport doen. Tevens zijn er ook maar een gering aantal bedrijven die de omvangrijke opslagcapaciteit - 11.000m2 aan overdekte opslag, 750m2 aan opslag voor nieuwe auto's en een buitenterrein van 2.500m2 - van Lucas Logistics bezitten. Door haar grote verscheidenheid aan activiteiten is het bedrijf eveneens in staat personeel flexibeler in te zetten. Dit sterke team aan gemotiveerde vakmensen maakt dan ook het uiteindelijke verschil. Lucas Logistics mag dan misschien maar een kleine speler zijn. Het bedrijf profiteert dusdanig van alle voordelen, die dit met zich mee kan brengen, dat het zich op tal van gebieden weet te onderscheiden en hiermee een duidelijk visitekaartje aan de markt afgeeft.

Meer informatie
Lucas Logistics Lucas Logistics Autotransport BV
Zalmweg 20 Zalmweg 20
4941 VX Raamsdonksveer 4941 VX Raamsdonksveer
T: 0162 - 511 208 T: 0162 - 513 100
F: 0162 - 511 431 F: 0162 - 512 800


...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden