In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2004

advertenties
www.deondernemer.com
www.sitesupport.nl

Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Bowltech
Arbo Unie
ING Bank
Westenburg
PVU Gerechtsdeurwaarders
Wim Antonissen Douane-Expediteurs
Triagilitas
Aartsenfruit
Een toonaangevende speler in de Benelux
Natuurlijk Aartsenfruit...

Bijna 100 jaar 'jong' en sterker dan ooit. Niet veel bedrijven zullen Aartsenfruit dat nadoen. Nieuwe markten zijn de afgelopen jaren aangeboord, waardoor het bedrijf een nog grotere vlucht heeft genomen. Het productenaanbod is verder uitgebreid, evenals het klantenbestand en het aantal personeelsleden.


Inkoophal met een honderdtal produkten en merken geïmporteerd uit 35 landen

In de beginjaren van de 19e eeuw werd de basis gelegd van een bedrijf, dat inmiddels tot de absolute top van de Nederlandse handelsbedrijven in groente en fruit behoort. Jack Aartsen is de vierde generatie die de scepter zwaait over deze succesvolle familieonderneming, die gekenmerkt wordt door een goede en strakke organisatie. Momenteel wordt er vanuit een 35tal verschillende landen, verspreid over alle uithoeken van de wereld groente en fruit geïmporteerd, waarmee de grote diversiteit aan klanten een totaalpakket geboden kan worden. Tel hier een professionele begeleiding en kwaliteitsgericht denken en handelen bij op - eigenschappen die Aartsenfruit sinds jaar en dag hoog in het vaandel draagt - en het mag duidelijk zijn waar dit bedrijf zijn toppositie aan te danken heeft.

Prima dekking
Aartsenfruit onderscheidt zich verder heel duidelijk van andere bedrijven binnen de AGF-sector op het gebied van organisatie en logistieke structuur. Het managementteam leidt vanuit de hoofdvestiging te Breda de gehele organisatie, commerciële zaken, financiële- en logistieke structuur van alle strategisch gekozen vestigingen, waardoor deze zich volledig kunnen toeleggen op hun kerntaak: verkoop. Met een viertal vestigingen in de Benelux - Venlo, Twente, St. Katelijne-Waver (België) en uiteraard Breda - heeft Aartsenfruit een prima dekking in de markt.


Aartsenfruit Venlo

Hollands Glorie
"Tot een zestal jaar geleden had Aartsenfruit nog nooit ook maar een kilo Nederlands geteeld product verhandeld. Wij importeerden juist alles wat de Nederlandse grond niet produceerde, waardoor klanten hier hun pakket konden completeren. Totdat klanten ons vroegen waarom we geen Hollandpakket op gingen starten, want de beschikbaarheid van de handel werd steeds moeilijker. De veiling ging zich namelijk steeds meer concentreren op de heel grote spelers in Europa, dus voornamelijk de grote winkelbedrijven. En voor de kleinere handelaren werd het steeds moeilijker om de producten te kopen op de veiling. Daar kwam dan nog eens bij, dat ook een aantal tuinders uit de regio hun ontevredenheid uitten over de wijze waarop hun producten afgezet werden en aan ons vroegen of wij het wilden doen.


Aartsenfruit Enschede

Dit was voor Aartsenfruit - na een gedegen studie en voorbereiding - uiteindelijk de doorslaggevende reden zich eveneens op deze markt te gaan begeven," laat eigenaar Jack Aartsen weten. "In principe hebben wij dus gewoon die mogelijkheden in de markt benut, die anderen lieten liggen." Begon Aartsenfruit nog met zo'n twaalf regionale tuinders toentertijd, inmiddels is dat uitgegroeid tot een totaal van ruim zeventig. 'Hollands Glorie' is de toepasselijke naam van dit huismerk. En evenals bij het importpakket wordt ook hierin een totaal en zeer breed pakket gevoerd.


Aartsenfruit St. Katelijne-Waver (België)

Afnemers
Aartsenfruit levert in de Benelux en het Ruhrgebied wekelijks aan meer dan 1.000 verschillende afnemers, waaronder grootwinkelbedrijven, groentespeciaalzaken, grossiers, ambulante handel en exporteurs. Alle afnemers worden op professionele wijze bediend, ongeacht de omvang van hun orders. Ook dat maakt deel uit van de Aartsenfruit-filosofie. Bijna 100 personen zijn er werkzaam op de diverse vestigingen en met kennis van zaken, professionaliteit en een uitzonderlijk hoge mate van servicegerichtheid worden klanten hier geholpen. Door de gestage groei die Aartsenfruit jaarlijks nog steeds doormaakt, is dit bedrijf verder voortdurend op zoek naar personen met 'groene' vingers die het team komen versterken.


Aartsenfruit Breda

Nieuwbouw
In deze tijd van economische tegenwind, waarin veel bedrijven die overbekende pas op de plaats maken, is Aartsenfruit druk bezig zich klaar te maken voor de komende jaren middels een aantal forse investeringen. Een totaal nieuwe koelinstallatie voor het Bredase bedrijf is kortgeleden al in gebruik genomen. Ook wordt er hier op dit moment hard gewerkt aan de uitbreiding van de loodsen en kantoren. Er komt een nieuwe hal van maar liefst 5.300m2, waarin een kantorenstrook van 360m2 wordt gemaakt. Op 20 juli jl. is het hoogste punt van deze nieuwbouw - die per 1 november gebruiksklaar dient te zijn - bereikt, waarna direct de volgende fase ingezet zal worden, die betrekking heeft op de nieuwbouw van het verkoopkantoor in Breda.

Het mag duidelijk zijn dat dit toonaangevende bedrijf in groente en fruit de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet. Aartsenfruit: Een jong en energiek bedrijf. En dat na bijna 100 jaar!
Jack Aartsen


Aartsenfruit Breda nieuwe uitbreiding van maar liefst 5.300m2

Meer informatie
Aartsenfruit Breda B.V.
Heilaarstraat 240
Postbus 9555
4801 LN Breda
Tel.: 076 - 5248100
Fax: 076 - 5221247
E-mail: info@aartsenfruit.nl
Internet: www.aartsenfruit.nl


...werft
Roosendalers slaan geld bij elkaar voor het Franciscus Ziekenhuis

...kiest
"We helpen de ondernemer bij het nemen van de juiste beslissingen"

...verovert
Onderscheidend ict-concept verovert de markt vanuit Oosterhout

...helpt
'PSB geeft je bij export een duwtje in de rug'

...dupeert
Opgelicht?

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...overleeft
Samenwerken aan een solide basis voor continuïteit

...jubileert
Kiwanis Bergen op Zoom laat al 25 jaar zien wie en wat zij is

...groeit
Mini-ondernemingen blijven groeien

...netwerkt
'Het wordt weer een mooie beurs'

...innoveert
Innovatie en creativiteit staan de komende jaren centraal

...verwelkomt
The most American City of the Netherlands

...revitaliseert
Gezamenlijk de schouders eronder op Hazeldonk

...creëert
Een eigen plek voor creatieve industrie en technologie in Breda

...investeert
Grote Steden Beleid 2005 - 2009

...ontwikkelt
Nieuw bedrijventerrein aan de Adriaan Klaassenstraat

...onderneemt
KVO Keurmerk Veilig Ondernemen

...verandert
De groente- en fruitbranche in Breda

...verbetert
Gezamenlijk de schouders eronder

...vernieuwt
Nog groter, uitgebreider en succesvoller

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Kansen voor ontwikkelaars?