In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




REWIN ondersteunt bedrijven met uitbreidingsplannen
Onderscheidend ict-concept verovert de markt vanuit Oosterhout

De ict-markt kent geen geheimen voor Stefan Burm en Robert Mansour van Sharewood Procurement Partners in Oosterhout. Vandaar dat zij voor bedrijven en (semi)overheden flinke kosten kunnen besparen bij de inkoop van ict-diensten en -producten. Op hun beurt konden Stefan en Robert wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van hun businessplan en financieringsmodel. REWIN vormt een belangrijke schakel bij de financieringsplannen voor ons onderscheidende ict-concept."


Robert Mansour (links) en Stefan Burm van Sharewood Procurement Partners zijn 'makelaar' in ict-diensten.

Sharewood is 'makelaar' in ict-diensten. "Vanuit onze jarenlange ervaring in consultancy- en managementfuncties bij verschillende internationale ict-dienstverleners weten we dat bedrijven nauwelijks in staat zijn de beste prijs-kwaliteitverhouding voor ict-services te realiseren.

Daarvoor is de ict-branche te ondoorzichtig. Voor dezelfde ict'er betaalt het ene bedrijf € 128 en het andere € 65 per uur. Het is een kwestie van goed onderhandelen, de leveranciers en hun sterke en zwakke punten kennen en weten wanneer en bij wie je werkelijk waar voor je geld krijgt."

No cure, no pay
Daarbij gaat het niet alleen om het inkopen van menskracht, maar ook om hard- en software. "Bedrijven kopen soms te veel softwarelicenties in, omdat ze niet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden. Wij overzien de automatiseringsmarkt en komen via onze benchmark database (een digitale databank vol met onderling vergelijkbare gegevens) en uitgebreid ict-netwerk tot een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Stel dat een bedrijf behoefte heeft aan een compleet nieuwe invulling van de automatisering, dan zoeken wij daarbij de juiste middelen en mensen. Hiertoe biedt Sharewood een compleet pakket van diensten: advies, benchmarking (vergelijkend 'waren'onderzoek), quick scans, (her)onderhandeling en totale uitbesteding van ict-inkoop. Met behoud van kwaliteit en continuïteit. En dat alles, indien mogelijk, op basis van no cure, no pay. Dat is dus risicoloos kosten besparen."

Toegevoegde waarde van REWIN
Sharewood bestaat nu zo'n vier maanden. Voordat Stefan en Robert aan hun avontuur begonnen, hebben ze een businessplan geschreven. "We zijn op 1 mei 2004 enthousiast van start gegaan. Hoewel verschillende partijen ons plan al hadden getoetst, wilden we honderd procent zeker weten dat we als starters geen gaten hadden laten vallen. De Kamer van Koophandel wees ons op de toegevoegde waarde van REWIN. Die referentie klopte helemaal. Binnen één week kregen we opbouwende kritiek en praktisch gerichte feedback op ons businessplan."

In eerste instantie was hulp bij de financiering dé reden voor Stefan en Robert om bij de regionale ontwikkelingsmaatschappij aan te kloppen. "Op dit moment hebben we echter meer behoefte aan een stabiel netwerk van businesscontacten. Daarbij is een regionaal perspectief en kennis over de regionale bedrijven en hun behoeftes onmisbaar. We kregen meteen enkele namen van potentiële relaties in de buurt. Het is duidelijk dat Sharewood veel voor ondernemers in de regio kan betekenen en andersom. Juist die tips heb je als startende onderneming heel hard nodig om je activiteiten op de rails te krijgen."

Financieringsmodel en investeerders
Hoe ga je beter om met kredieten? Waar letten investeerders op? In een aantal overlegsessies hebben Stefan en Robert de antwoorden gevonden op deze en andere belangrijke financiële vraagstukken. "Hierdoor hebben we een overzichtelijke, efficiënte structuur in ons financieringsmodel kunnen brengen. We waren in het begin behoorlijk actief op zoek naar investeerders.

We leerden echter dat investeerders anders denken dan je in eerste instantie misschien verwacht. De ict-branche heeft haar glans verloren en investeerders zijn huiverig om te investeren. Een gedegen ondernemingsplan vormt de belangrijkste voorwaarde voor een serieuze samenwerking. Investeerders willen zeker zijn dat een bedrijf ook op de lange termijn bestaansrecht heeft. We achten ons daarom nu nog niet klaar voor investeringen van buitenaf. Pas als ons bedrijf echt goed staat en ons onderscheidende concept is doorgedrongen in de markt, zetten we de zoektocht weer voort."

REWIN en financiering
Ondernemers die zelf ook vragen hebben over de financiering van hun bedrijfsplannen kunnen contact opnemen met Michael Bakker van REWIN, 076 - 56 46 784 of m.bakker@rewin.nl


...werft
Roosendalers slaan geld bij elkaar voor het Franciscus Ziekenhuis

...kiest
"We helpen de ondernemer bij het nemen van de juiste beslissingen"

...verovert
Onderscheidend ict-concept verovert de markt vanuit Oosterhout

...helpt
'PSB geeft je bij export een duwtje in de rug'

...dupeert
Opgelicht?

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...overleeft
Samenwerken aan een solide basis voor continuïteit

...jubileert
Kiwanis Bergen op Zoom laat al 25 jaar zien wie en wat zij is

...groeit
Mini-ondernemingen blijven groeien

...netwerkt
'Het wordt weer een mooie beurs'

...innoveert
Innovatie en creativiteit staan de komende jaren centraal

...verwelkomt
The most American City of the Netherlands

...revitaliseert
Gezamenlijk de schouders eronder op Hazeldonk

...creëert
Een eigen plek voor creatieve industrie en technologie in Breda

...investeert
Grote Steden Beleid 2005 - 2009

...ontwikkelt
Nieuw bedrijventerrein aan de Adriaan Klaassenstraat

...onderneemt
KVO Keurmerk Veilig Ondernemen

...verandert
De groente- en fruitbranche in Breda

...verbetert
Gezamenlijk de schouders eronder

...vernieuwt
Nog groter, uitgebreider en succesvoller

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Kansen voor ontwikkelaars?