In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Samenwerken aan een solide basis voor continuïteit

Continu verbeteren is een absolute voorwaarde om als organisatie te overleven. PIN Advies begeleidt haar opdrachtgevers daarbij naar een meetbaar resultaat. Dat kan een besparing van 20-40% op de operationele kosten opleveren.

René Dourlein (links) en Jack Breure (rechts)

Het jonge Vlissingse adviesbureau analyseert en kwantificeert verspillingen bij diverse branches, instellingen en organisaties op een unieke, inmiddels bewezen wijze, waarbij de "mens" en de "middelen" integraal het verbeterproces ingaan.

Stimuleren
"Juist in tijden van een stagnerende economie en hevige concurrentie is het van essentieel belang rendementen op peil te houden c.q. te verbeteren om te zorgen voor een continue aanpassing van de organisatie aan de gewijzigde omstandigheden in de markt", vertellen Jack Breure en René Dourlein, eigenaren van PIN Advies. "Om dergelijke acties te starten en door te zetten moet voldoende draagkracht binnen de organisatie aanwezig zijn. De bereidheid van betrokkenen is belangrijk voor het succes van het verbetertraject. Ook mensen die weerstand bieden, willen iets, vaak iets anders dan het management wil ........ Zij willen wel veranderen, maar niet veranderd worden! PIN Advies betrekt en stimuleert alle werknemers in het hele verbeterproces."

Resultaatgericht Verbeteren
De aanpak van resultaatgericht verbeteren start altijd met een Klimaat-nul-meting van de "mens" en een Faalkosten-Quick Scan van de "middelen". Jack Breure: "Achtereenvolgens maken wij het huidige werkklimaat meetbaar met behulp van de "klimaatmeter" en brengen dat in kaart. Daarbij leggen wij betrokkenen zestig uitspraken voor, die gericht zijn op de bij die organisatie geconstateerde knelpunten. Deze kunnen betrekking hebben op aspecten, zoals loyaliteit, verantwoordelijkheid, initiatief, efficiency, organisatie en communicatie. In de vorm van een visuele ijsberg (90% onder water!) lichten wij (verborgen) verspillingen toe, die verbetering behoeven. Juist daar ligt voor organisaties vaak de uitdaging om het weer eens op een andere manier te bekijken. PIN Advies helpt ze daarbij. De Klimaat-nul-meting en de Faalkosten-Quick Scan resulteren in een advies voor vervolgstappen, die wij samen met de klant afspreken. Aan de hand daarvan besluit de klant of hij het verbetertraject met ons ingaat en zo ja in welke mate.Vervolgens ontwikkelen wij een verbeterprogramma, waarin wij aangeven welke onderwerpen wij met wie en op welke wijze gaan verbeteren en wat het resultaat daarvan kan zijn. Een aantal knelpunten kunnen wij sowieso direct of op korte termijn verhelpen. Vervolgens voeren wij samen met betrokkenen het verbeterprogramma uit." René Dourlein: "Voor de punten uit het plan van aanpak richten wij een softwarematig visueel "management dashboard" in met Prestatie INdicatoren (PIN's), meetinstrumenten waarmee wij gegevens overzichtelijk in kaart brengen. Via het dashboard bewaken wij de voortgang en de resultaten van het verbeterproces en communiceren die op afgesproken tijden naar de klant. Daarmee is dus het hele traject meetbaar en overzichtelijk. Als de klant dat wil, kunnen ook de "reguliere" indicatoren in het dashboard worden opgenomen. Tussentijds en aan het eind van het project evalueren wij de klimaatmeting en de resultatenanalyse. De klant kan ervoor kiezen, na verloop van tijd de klimaatmeting te laten herhalen, om in kaart te brengen in welke mate het klimaat in de organisatie daadwerkelijk is verbeterd en om de aandachtsgebieden op dit terrein te identificeren."

Het beste uit de mensen
Doelgroepen van PIN Advies zijn zowel profit- als non-profitorganisaties in Zuidwest Nederland. Het concept is ontwikkeld voor een minimale bedrijfsgrootte van 20 personen. Jack:" De projecten worden afgestemd op de klant. Bij grote bedrijven zijn wij meer procesbegeleider of werken wij specifieke items uit. Bij kleinere organisaties voeren wij complete verbeterprogramma's uit. Ons uitgangspunt is altijd: hoe haal je het beste uit je mensen om te komen tot een solide basis voor continuïteit van je organisatie."

Ervaren adviseurs
Zowel Jack Breure als René Dourlein hebben ruim 15 jaar werkervaring in verbetermanagement en resultaatgericht verbeteren, zowel in de profit als de non-profit sfeer. Jack is jarenlang werkzaam geweest bij het Amerikaanse Juran Institute, een internationaal erkend Instituut voor het hedendaags kwaliteits- en verbetermanagement. Na veel succesvolle projecten in en buiten Nederland, heeft hij gekozen voor inzetting van zijn expertise op een meer lokaal niveau. Sinds 2003 is hij zelfstandig adviseur. René heeft ondermeer gewerkt als organisatieadviseur bij een grote industriële onderneming in Vlissingen en bij een aantal adviesbureaus.

Na talrijke projecten op diverse terreinen te hebben uitgevoerd, heeft hij in 2000 gekozen voor het ondernemerschap. Sinds dit voorjaar bieden Jack en René een integrale resultaatgerichte verbeteraanpak aan onder de naam PIN Advies. Daarbij worden zij ondersteund door Syntens en Junction Communication via het project Vernieuwend Ondernemerschap.

Meer informatie
E-mail: pinadvies@zeelandnet.nl


...werft
Roosendalers slaan geld bij elkaar voor het Franciscus Ziekenhuis

...kiest
"We helpen de ondernemer bij het nemen van de juiste beslissingen"

...verovert
Onderscheidend ict-concept verovert de markt vanuit Oosterhout

...helpt
'PSB geeft je bij export een duwtje in de rug'

...dupeert
Opgelicht?

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...overleeft
Samenwerken aan een solide basis voor continuïteit

...jubileert
Kiwanis Bergen op Zoom laat al 25 jaar zien wie en wat zij is

...groeit
Mini-ondernemingen blijven groeien

...netwerkt
'Het wordt weer een mooie beurs'

...innoveert
Innovatie en creativiteit staan de komende jaren centraal

...verwelkomt
The most American City of the Netherlands

...revitaliseert
Gezamenlijk de schouders eronder op Hazeldonk

...creëert
Een eigen plek voor creatieve industrie en technologie in Breda

...investeert
Grote Steden Beleid 2005 - 2009

...ontwikkelt
Nieuw bedrijventerrein aan de Adriaan Klaassenstraat

...onderneemt
KVO Keurmerk Veilig Ondernemen

...verandert
De groente- en fruitbranche in Breda

...verbetert
Gezamenlijk de schouders eronder

...vernieuwt
Nog groter, uitgebreider en succesvoller

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Kansen voor ontwikkelaars?