In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Stratos netwerkbijeenkomst dinsdag 7 juni
Roeien of groeien met de relaties die je hebt?

Weten ondernemers wat klanten willen? Zijn ze flexibel genoeg om in te spelen op de wensen en behoeften van hun klanten? Of blijft het bij mooie woorden en glanzende brochures? En maken ze voldoende gebruik van hun zakelijk netwerk? Kortom: roeien ze met de relaties die ze hebben ... of... groeien ze met de relaties die ze hebben? Dat is het motto van de netwerkbijeenkomst op 7 juni in conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven. Een bijeenkomst met inspirerende sprekers en mogelijkheden om uw netwerk uit te breiden. Relaties staan centraal, of het nu de klant of de collega-ondernemer is.



NV REWIN West-Brabant organiseert samen met ESJ Accountants & Belastingadvi-seurs deze tweejaarlijkse netwerkbijeenkomst. REWIN en ESJ werken ook samen in het programma Stratos. Stratos is een programma waarbij ondernemers uit het midden-en kleinbedrijf onder leiding van ervaren coaches uit het grootbedrijf hun bedrijfsvoering tegen het licht houden. De focus ligt daarbij op groei en toekomst.

"Netwerken nodig om verder te komen"
René Mol van ESJ over Stratos: "Het is een goed initiatief. Ondernemers leren er de kracht ervaren van het praten met en leren van elkaar. Je krijgt inzicht door te luisteren naar de aanpak van anderen. Deelnemers stoeien met vraagstukken waar je als ondernemer allemaal vroeg of laat tegenaan loopt." Dat er ook een nieuw netwerk ontstaat, is een van de toegevoegde waardes, vindt hij. "Daarin kun je een spiegel zijn voor elkaar. Netwerken heb je nodig om als ondernemer verder te komen." Als voorbeeld van iemand die dit in de praktijk voortvarend toepast noemt hij Ton Wouters, de eerste spreker van de netwerkbijeenkomst. Hij is bij ESJ in dienst als jurist/fiscalist. Sinds zijn deelname aan een handelsdelegatie naar Oost-Europa bouwt hij daar aan een netwerk van adviseurs. In het bijzonder in Hongarije. "Door dat netwerk kan hij verbindingen leggen tussen de adviseurs en ambassades daar en ondernemers hier. Dat netwerk is de basis om daar activiteiten te kunnen opzetten." De presentatie van Ton Wouters gaat over het nut van netwerken en is doorspekt met praktijkervaringen en praktische tips. Zeker voor ondernemers die eens graag over de grens willen kijken een aanrader.

Klanten zijn net mensen
Tweede spreker tijdens de netwerkbijeenkomst is Jos Burgers. Een door de wol geverfde marketingman, auteur van vele boeken en columnist (in onder andere De Ondernemer). In zijn columns prikkelt hij ondernemers tot nadenken met uitspraken als. 'zonder klanten kun je tenminste fatsoenlijk lunchen, of 'zit ik net lekker aan een interne notitie te werken, belt er een klant'. "Klanten zijn net mensen", zegt hij. "Die willen dat je als ondernemer in hun schoenen gaat staan. Ze willen aandacht op het hoogste niveau op het moment dat het hen uitkomt. Klanten winnen is een, klanten houden is veel moeilijker". Zijn stelling is dat ondernemers nog veel te weinig 'on demand' zijn. Burgers staat bekend om zijn prikkelende presentaties. Humor is zijn middel om die boodschap aan de man te brengen.

Aanmelden
Zijn presentatie en die van Ton Wouters zullen voldoende stof geven om na afloop nog lang over na te praten. Daar is deze netwerkbijeenkomst de uitgelezen mogelijkheid voor. Maar zeker ook om oud-Stratos deelnemers te treffen en kennis te maken met Stratos coaches. Ondernemers die meer willen weten over Stratos kunnen tijdens de bijeenkomst van andere ondernemers horen hoe Stratos in de praktijk werkt.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk en begint om 16.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij REWIN via tel. 076 - 56 46 787.

Stratos schept (groei)kansen voor ondernemers
De start van een onderneming is spannend. Want lukt het om al die mooie plannen waar te maken. Na een jaar of vijf komt voor veel ondernemers een moment waarop het ooit gemaakte businessplan aan vernieuwing toe is. Hoe moet ik verder? Hoe zet ik een personeelbeleid op? Welke mensen heb ik nodig om te groeien? Hoe financier ik het een en ander? Al deze vragen komen uiteindelijk op het bordje van de ondernemer terecht. Binnen het Stratosprogramma is er tijd voor reflectie over wat is bereikt. En aandacht voor het ontwikkelen van een visie op de toekomst. Tijdens 10 maandelijkse bijeenkomsten leren ondernemers van elkaar en van ervaren coaches die hun sporen in het bedrijfsleven ruimschoots hebben verdiend. De praktijk staat voorop. Ideeën over nieuwe markten, producten en diensten worden besproken met collega-ondernemers. Hun frisse kijk levert nogal eens verrassende inzichten. Daarbij is de herkenning van het 'ondernemen' bij elkaar belangrijk. Het motiveert om nieuwe stappen te zetten.

Stratos staat voor Strategie Ontwikkeling door Ondernemerssamenwerking. De deelnemers werken in een gesloten groep van niet-concurrerende bedrijven. De bijeenkomsten worden wisselend gehouden op locatie bij een van de deelnemers. Na de training heeft de deelnemer een beter inzicht in de toekomst van de onderneming. Wat blijft is het nieuwe netwerk dat gaandeweg is ontstaan. Dit wordt als zeer waardevol ervaren. Veel oud-deelnemers komen nog regelmatig bij elkaar. Het houdt hen scherp.

Interesse?
Neem dan contact op met NV REWIN West-Brabant
Tel.: 076 - 56 46 787


...informeert
De poort naar nieuwe uitdagingen

...start
Advies over carrière, coaching en mediation

...netwerkt
Stratos netwerk- bijeenkomst dinsdag 7 juni

...innoveert
Innovatie in West-Brabant

...ondertekent
Uitbreiding innovatieconvenant

...ontwikkelt
Plannen voor Innovatiehuis

...verbetert
Van transportbedrijf naar logistiek dienstverlener

...organiseert
ChildRight GalaNight

...bereikt
"Marktleiderschap realiseerbaar voor elke onderneming"

...belegt
De beleggings- adviseurs

...vist
Internationaal gezelschap haalt Zeeuwse delicatesse binnen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...onderneemt
Internationaal ondernemen: Wie durft?

...investeert
Ons kent ons: hoe leg je de eerste contacten?

...verkent
In het kielzog van Karien van Gennip

...verplaatst
Outsourcing betreft nu ook hoogwaardige arbeid

...handelt
Oost-Europese markt divers maar kansrijk

...exporteert
Exporteren naar Zuid-Europa

...subsidieert
Nieuwe impuls voor grensoverschrijdende projecten

...groeit
Groei van copycat China laat zich niet stilleggen

...inspireert
Verenigde Staten

...verschilt
Nederlander heeft meer haast dan Belg

...concurreert
Sterke concurrentie noopt transporteur tot aanpassing

...financiert
Lokale financiering biedt meeste mogelijkheden

...verzekert
Vijf verzekeringen om over na te denken

...ontmoet
Het Havenschap Moerdijk, een kennismaking

...bundelt
Een bundeling van krachten

...floreert
Internationaal ondernemen floreert hier

...vernieuwt
Moerdijk is klaar voor de toekomst

...beschermt
MKB, bescherm en beheer uw merk!

...spreekt
Junior Kamer steeds meer maatschappelijk betrokken

...bezoekt
Regionale Bedrijvenbeurs 2005

...vermindert
Veel animo voor project Duurzaam Ondernemen Tholen

...huisvest
Gemeente, provincie en ministeries gecharmeerd van grensoverschrijd- ende bedrijven- terreinen

...ontwerpt
Middelburg: wonen en werken op Ramsburg

...leest
In 't kort

...herstructureert
Herstructurering verouderde bedrijventerreinen

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen