In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Groei van copycat China laat zich niet stilleggen

Superlatieven schieten te kort om de snel groeiende economie van 's werelds nieuwe fabriek te beschrijven.

Kees Schippers

Het zich in duizelingwekkend tempo ontwikkelende China bepaalt de hoge prijs van staal en olie om voor ons te produceren. Daarnaast oefenen de 1,3 miljard inwoners in toenemende mate zelf ook vraag uit. Het in vergelijking piepkleine Nederland is overigens een belangrijke handelspartner voor het grote China: we bezetten de zesde plaats voor wat betreft export naar China. De groei in China gaat onvoorstelbaar hard. De jaarlijkse groeipercentages benaderen de dubbele cijfers en de Chinese overheid doet verwoede pogingen de groei af te remmen om oververhitting te voorkomen. Veel provincies kampen met een tekort aan grondstoffen en energie. De pogingen om de groei te vertragen werpen overigens niet altijd vruchten af, blijkt bijvoorbeeld uit de cijfers van Guandong. Daar komt de groei van het BBP in 2004 uit op bijna 15%, ondanks het feit dat de overheid belangrijke infrastructurele werken uitstelde, overheidsuitgaven beperkte en kredietbeperkende maatregelen invoerde. De economische activiteit heeft er blijkbaar een heel eigen dynamiek ontwikkeld en laat zich niet zomaar indammen.

Ogen en oren
Kees Schippers, afkomstig uit 's Heer Hendrikskinderen, kent China inmiddels aardig. Hij woonde eind jaren tachtig een jaar in Shanghai en raakte zo geboeid door het land, dat hij zich er van 1993 tot 1996 opnieuw vestigde. Schippers werkte er in loondienst als inkoper van tuinmeubelen. Inmiddels adviseert en ondersteunt hij vanuit zijn eigen bedrijf KSPD Chinese fabrikanten op het gebied van ontwerp en ontwikkeling van meubels. Daarnaast werkt Schippers als consultant voor Nederlandse meubelfabrikanten die hun productie willen onderbrengen bij Chinese fabrikanten. De eerder in China opgedane kennis en contacten zijn nu zijn belangrijkste wapen. Schippers: 'De technische kant van het meubelmaken beheersen mijn Chinese klanten wel. Maar voor succes op de Europese markt hebben ze kennis nodig van de wensen van de Europese consument en tussenhandel. Ik hou de trends hier voor ze in de gaten en huur Europese ontwerpers voor ze in. Je zou me kunnen zien als de ogen en oren van de Chinese meubelfabrikant'.

Gezichtsverlies
Een vaak gehoorde klacht van Westerlingen over de Chinezen is dat maar moeizaam duidelijkheid wordt gekregen over het doorgaan van een order. Dat heeft alles te maken met het belang dat het concept van gezichtsverlies heeft voor de Chinees. 'Je moet een Chinees nooit dwingen om 'nee' te zeggen, want dat doet hij toch niet', zegt Schippers. Nee betekent immers het verstoren van de relatie en dat moet worden vermeden. Hoe je dan wel weet wat de Chinees van plan is? 'Dat moet je leren aanvoelen', vindt Schippers. 'Een Chinees die om de pot heen gaat draaien, bedoelt eigenlijk dat het niet doorgaat. Dan krijg je te horen dat zijn baas volgende maand terug is en dat hij dan meer weet, of dat ze er echt werk van gaan maken als je de volgende keer terugkomt'. Dat kan natuurlijk echt zo zijn, maar als je dergelijke smoezen verschillende keren achter elkaar hoort, kun je je business volgens Schippers wel vergeten. Wanneer heb je dan wel zekerheid? Daarover is Schippers erg duidelijk: 'Als er geld op je rekening staat'.

Kopiëren
Een ander verfoeid verschijnsel is de ongelimiteerde kopieerdrang van de Chinezen. Groot is het aantal verhalen van Westerse ondernemers die hun productie uitbesteedden, om korte tijd later een veel goedkopere, maar exacte kopie aan te treffen in hun distributiekanaal. Contracten hierover afsluiten heeft overigens geen zin: als er al geen gaten inzitten, zijn ze niet of nauwelijks afdwingbaar bij de Chinese rechter. Je moet het op een andere manier voorkómen, zegt Schippers. 'Feitelijk heb je twee manieren waarop je product wordt gekopieerd.

Je fabrikant verkoopt je ontwerp aan zijn buurman, of gaat het zelf produceren en vervolgens verkopen aan jouw concurrenten. In beide gevallen kun je dit voorkómen door te zorgen voor een wederzijds belang.

Biedt je fabrikant bijvoorbeeld een faire prijs, zodat het voor hem niet interessant is om jouw product aan een ander aan te bieden. En bouw een relatie op met je fabrikant, zodat hij zichzelf van toekomstige orders verzekert weet als hij je als klant weet te behouden. Veel Europese ondernemers kiezen voor de goedkoopste aanbieder en daarom voor een relatie op de korte termijn. Dan hoef je van de andere kant ook geen loyaliteit te verwachten. Ach, het zijn net gewone mensen'.


...informeert
De poort naar nieuwe uitdagingen

...start
Advies over carrière, coaching en mediation

...netwerkt
Stratos netwerk- bijeenkomst dinsdag 7 juni

...innoveert
Innovatie in West-Brabant

...ondertekent
Uitbreiding innovatieconvenant

...ontwikkelt
Plannen voor Innovatiehuis

...verbetert
Van transportbedrijf naar logistiek dienstverlener

...organiseert
ChildRight GalaNight

...bereikt
"Marktleiderschap realiseerbaar voor elke onderneming"

...belegt
De beleggings- adviseurs

...vist
Internationaal gezelschap haalt Zeeuwse delicatesse binnen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...onderneemt
Internationaal ondernemen: Wie durft?

...investeert
Ons kent ons: hoe leg je de eerste contacten?

...verkent
In het kielzog van Karien van Gennip

...verplaatst
Outsourcing betreft nu ook hoogwaardige arbeid

...handelt
Oost-Europese markt divers maar kansrijk

...exporteert
Exporteren naar Zuid-Europa

...subsidieert
Nieuwe impuls voor grensoverschrijdende projecten

...groeit
Groei van copycat China laat zich niet stilleggen

...inspireert
Verenigde Staten

...verschilt
Nederlander heeft meer haast dan Belg

...concurreert
Sterke concurrentie noopt transporteur tot aanpassing

...financiert
Lokale financiering biedt meeste mogelijkheden

...verzekert
Vijf verzekeringen om over na te denken

...ontmoet
Het Havenschap Moerdijk, een kennismaking

...bundelt
Een bundeling van krachten

...floreert
Internationaal ondernemen floreert hier

...vernieuwt
Moerdijk is klaar voor de toekomst

...beschermt
MKB, bescherm en beheer uw merk!

...spreekt
Junior Kamer steeds meer maatschappelijk betrokken

...bezoekt
Regionale Bedrijvenbeurs 2005

...vermindert
Veel animo voor project Duurzaam Ondernemen Tholen

...huisvest
Gemeente, provincie en ministeries gecharmeerd van grensoverschrijd- ende bedrijven- terreinen

...ontwerpt
Middelburg: wonen en werken op Ramsburg

...leest
In 't kort

...herstructureert
Herstructurering verouderde bedrijventerreinen

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen