In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Communicatie is van essentieel belang
Een kritische blik op de gemeente

Hij is succesvol ondernemer, initiator van facilitypoint 'De Bromtol' op Weststad III evenals parkmanager op ditzelfde bedrijventerrein. In al deze functies onderhoudt Paul Smits een nauw contact met de gemeente. Kortom: dé perfecte gesprekspartner om de rol die de gemeente in deze samenwerking vervult eens kritisch tegen het licht te houden.
"Het is simpelweg een kwestie van plussen en minnen," aldus Smits. "Uiteraard verloopt in zeker 80% het contact - in het bijzonder met 'economische zaken' - gewoon goed, maar die resterende 20% blijft je nu eenmaal beter bij. Een treffend voorbeeld van een situatie die anders aangepakt had kunnen - correctie: 'moeten' - worden is de bewegwijzering hier op Weststad. Wij zijn hierin als ondernemersvereniging volledig gepasseerd. Alle ideeën en initiatieven, bovendien gestaafd met goede argumenten heeft de gemeente naast zich neergelegd en uiteindelijk gekozen voor een situatie die verre van optimaal is."

Weerstand bij ondernemers
"Ook zo'n heikel thema dat in aanpak niet de schoonheidsprijs verdient is het plaatsen van windmolens," vervolgt Smits. "Op het moment dat je een groep hebt die volmondig 'ja' zegt tegen windenergie, maar ook ondernemers die een kritisch geluid laten horen kun je nooit iedereen tevreden stellen. Wat nu echter gebeurt, is dat we hier geconfronteerd worden met een dergelijk project zonder hiervan op de hoogte te zijn gesteld. Zulke acties stuiten op weerstand bij ondernemers."

Heilig huisje
"Communicatie is nu eenmaal van essentieel belang, evenals een daadkrachtige houding en scherpe visie. Neem nu de infrastructuur; niet alleen een groot probleem hier op Weststad, maar ook op andere terreinen waaronder Everdenberg. We spreken hier aan de noordzijde van Oosterhout nog steeds over de ontsluiting met de A59. Op dit moment moet je er bij Made af en dat zorgt voor chaos, zeker in de spitsuren. Ideaal zou een afrit net voor het BP station zijn, waardoor je het viaduct vóór Made danig ontlast. Ondanks dat de op- en afrit feitelijk al in de grondstructuur ligt en door de lokale overheid erkend wordt, dat wij het gelijk aan onze kant hebben, gebeurt er niets. Ik zal niet ontkennen dat een dergelijk traject makkelijk van de grond is te krijgen - tenslotte moet er weer een 'heilig huisje' om - maar als niemand die eerste stap zet dan gebeurt er ook niets."

Alle neuzen dezelfde kant op
"Tegelijkertijd zie ik juist weer een grote betrokkenheid bij de pilot 'Bedrijvenbeveiliging Weststad', onlangs hier van start gegaan." Volgens Smits een goed voorbeeld van een traject waarin alle neuzen dezelfde kant op staan. "Het gaat niet snel, maar we komen er absoluut. Als hier in de nabije toekomst die glasvezelbekabeling ligt in combinatie met een geavanceerd beveiligingssysteem dan zijn we een voorbeeld voor alle andere terreinen; en niet enkel in Oosterhout."

Vinger aan de pols
"De democratie die in ons land heerst, is een groot goed en daar moeten we trots op zijn. Helaas zorgt dat er ook nog wel eens voor, dat processen heel traag verlopen," besluit Smits. "Veel valt hier niet aan te veranderen, maar wellicht kan er op sommige momenten net even iets nadrukkelijker 'doorgepakt' worden. Wat de gemeente wel in eigen hand heeft, is die zó belangrijke communicatie naar buiten toe. In een nog vroeger stadium moeten inwoners en ondernemers op de hoogte gebracht worden van ontwikkelingen in deze stad. Mijn conclusie? Positief, maar wel met een kritische toon. We moeten die vinger stevig aan de pols blijven houden!"


...geeft tips
Yvonne Swaans onderneemt met passie

...gaat Grieks
Een ontmoetings-plaats voor Grieken-landliefhebbers

...spreekt
In 't kort

...op de beurs
Regionale Bedrijvenbeurs 2006

...bij de procesindustrie
PZW koppelt talent aan procesindustrie

...vernieuwd
Syntens, een prikkel voor het vernieuwingsproces.

...brengt aan de man
"Zachte factoren zijn van invloed op verkoop bedrijf"

....knipt
3 kappers de Pauw vieren eeuwfeest

...bouwt
Ontwikkelingsvisie Oosterhout tot 2020

...bouwt uit
Gebiedsvisie Oosterhout-Oost

...met z'n alle
Voor een vitale gemeente

...in gesprek
Een kritische blik op de gemeente

...bloeit
Méér dan een sympathieke campagne

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij

...belegt
De Beleggingsadviseurs