In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2005













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Van Oers Corporate Finance B.V.
KEN Moerdijk
ING Bank
Goede zaken met KEN Moerdijk

De nieuwe editie van KEN Moerdijk is uit! Deze maand was de feestelijke presentatie van dit netwerkboek in het Mauritshuis in Willemstad. In 120 pagina's geeft het boek een veelzijdig en kleurrijk beeld van de bedrijvigheid in de regio Moerdijk - zowel wat betreft gemeente als ondernemingen en instellingen. Zorg- en welzijninstelling Surplus ontving bij de presentatie een cheque van 1.500 euro - geschonken door netwerkorganisatie TRIAGILITAS in Etten-Leur, uitgever van de KEN-reeks.


Mw Schipper van Surplus (links) neemt de cheque van 1.500 euro in ontvangst. Rechts op de foto mw C. van der Ziel van TRIAGILITAS.

Burgemeester H.W.den Duijn kreeg uit handen van TRIAGILITAS-directeur Leo van Berkom het eerste exemplaar aangeboden. In zijn toespraak maakte de burgemeester gewag van het groeiende economische belang van de regio Moerdijk. "De gemeente Moerdijk heeft een veelzijdig gezicht", aldus Den Duijn. "Enerzijds zijn er de grootschalige industrie- en havengebieden. Daarnaast zijn er de woonkernen en is er in het buitgebied een grote verscheidenheid aan agrarische en toeristisch-recreatieve activiteit." In deze mix van wonen, werken en recreëren ontwikkelt Moerdijk zich tot een vitale en moderne gemeente. "Juist daarom is het belangrijk dat de diverse bedrijven elkaar leren kennen." Het boek KEN Moerdijk is daarbij een uitstekend netwerkinstrument, merkte hij op. "Een mooi en interessant boek om te bekijken waarin de deelnemende bedrijven zichzelf kunnen presenteren én laten zien waar zij voor staan."

Kunstwerk en cheque
De bekende kunstenares José van der Valk - die ook in het boekwerk vermeld staat - heeft speciaal voor de gemeente Moerdijk een sculptuur vervaardigd die de samenwerking in de gemeente verbeeldt. Het geheel uit natuurlijke materialen vervaardigde kunstwerk symboliseert de vijf woonkernen van de gemeente Moerdijk. Een golvende lijn staat voor het water - de bindende factor. Het werk zal een passende plaats krijgen in het stadskantoor, zo beloofde burgemeester Den Duijn. Hoewel bedrijvigheid en zakelijke samenwerking van grote betekenis zijn voor ontwikkeling van de regio, heeft TRIAGILITAS ook het maatschappelijke aspect niet uit het oog willen verliezen. Zo ontving zorg-, woon- en welzijnsinstelling Surplus een cheque van 1.500 euro - een schenking van TRIAGILITAS.


Burgemeester Den Duijn (rechts) ontvangt het eerste exemplaar van KEN Moerdijk uit handen van TRIAGILITAS-directeur Leo van Berkom.

Actief én passief netwerken
De KEN-formule mag inmiddels een succes genoemd worden: een bewezen prestigieus concept dat bedrijven, industrie en instellingen in staat stelt zich professioneel in de regio te presenteren. Inmiddels is voor 32 gemeenten en regio's een boek uitgegeven Het toonaangevende gedeelte van de eigen regio geeft hierin 'acte de présence'. Voor de deelnemende bedrijven een ideale gelegenheid om passief én actief te netwerken. Het exclusieve boekwerk KEN Moerdijk is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer de kamer van koophandel, de gemeente, gevestigde zakelijke netwerken en is een initiatief van netwerkorganisatie TRIAGILITAS in Etten-Leur.

Ook op Internet
In de nieuwe editie van KEN Moerdijk - de vorige uitgave dateert van eind 2002 - worden ruim vijftig bedrijven en organisates gepresenteerd aan de hand van interviews en (bedrijfs)portretten. Ook is er achtergrondinformatie te vinden over het zakelijke vestigingsklimaat in de regio. Wie meer wil weten over het boek KEN Moerdijk en de andere uitgaven in de KEN-reeks kan terecht op internet: www.kennederland.nl of www.triagilitas.nl.


...spreekt
Gele hesjes en strijdbare kreten

...start
'Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt voor een gezond gewicht'

...revitaliseert
"Niet vragen of iets kan, maar hoe iets kan"

...overhandigt
Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

...wint
Bouwprijs naar Woensdrecht en Etten-Leur

...klaagt
Meldpunt klachten advertentieverkopers

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezegelt
Nieuwe impuls Regio Business Dagen te Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wenst
Gemeenten wensen voor 2005
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert

...combineert
Combinatie van denken en voelen in balans

...leest
In 't kort

...deelt
Kennis verrijken door het delen van ervaringen

...onderneemt
In China ligt de grote uitdaging

...bindt
Zonder administratieve rompslomp personeel aan u binden

...ontwikkelt
De Oscar onder de vastgoedprijzen voor 't Sas