In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Eeterij De Zeepfabriek:
Uitstekende locatie voor het bedrijfsleven én leerplek voor jongeren

De Taskforce Jeugdwerkloosheid wil 40.000 extra jeugdbanen tot stand brengen voor jongeren tot 23 jaar. Er is een groep moeilijker plaatsbare jongeren die ook voor de Taskforce niet eenvoudig te bereiken is.



Het zijn de jongeren die moeite hebben om zich staande te houden in de maatschappij. Deze groep heeft problemen thuis, beperkte of afgebroken schoolopleiding, verstandelijke beperking, minder sociale vaardigheden, weinig of geen werkervaring. Een aantal jongeren zit het gewoon niet mee. Voor deze jongeren kan Eeterij De Zeepfabriek in Etten-Leur een opstapje zijn naar een reguliere baan. De Zeepfabriek is een modern ingerichte horecagelegenheid waar 65 gasten kunnen aanschuiven. Met het aanstellen van Michèle Keyers als horecamanager, Carlo van den Elshout als chef-kok en Hetty van Dijk is de basis gelegd voor een kwalitatief goed restaurant. De drie hebben hun sporen verdiend in diverse horecagelegenheden in Breda en omgeving. Michèle Keyers: "Onze keuken kent een klassieke insteek met verrassende moderne tintjes. We hebben een uitgebreide lunchkaart. Van een originele Leurse Zeper, een luxe broodje met garnalen en salade, tot een heerlijke pastasalade. Rond borreltijd serveren we Leurse zaligheden of tapas. Een klein hapje voor de eerste trek. Onze gasten kunnen uit verschillende gangen surprisemenu kiezen maar ook á la carte hebben wij behoorlijk wat te bieden." Michèle Keyers vertelt dat het menu om de twee maanden wijzigt. "Zo kunnen we onze gasten elke keer weer verrassen." Keyers heeft ruime ervaring in het speciaal onderwijs. Zij en haar team begeleiden in het restaurant jongeren die moeite hebben om aan een vaste baan te komen en die te houden.

Jongeren krijgen een kans
Eeterij De Zeepfabriek is gelieerd is een Stichting De Zuidwester, een organisatie in West-Brabant voor jeugd- en maatschappelijke zorg. Het personeel bestaat uit professionals in de keuken en bediening én een aantal jongeren dat werkervaring opdoet. Jongeren die enige ondersteuning en begeleiding nodig hebben, werken mee in het restaurant en keuken. Michèle Keyers weet dat dit gegeven in het kader van maatschappelijk ondernemen voor het bedrijfsleven een rol speelt om juist te kiezen voor haar restaurant. "In De Zeepfabriek lunchen of dineren betekent dat je jongeren met minder kansen vooruit helpt. Daar word je toch ook een beetje blij van?" Zij betwist het idee dat zij hiermee voor oneerlijke concurrentie zorgt ten opzichte van haar horecacollega's. "De jongeren zijn nog geen volwaardige arbeidskrachten.
Ze moeten intensief begeleid worden. Ik wil niet dat onze gasten direct merken dat er zich iets bijzonders afspeelt in het restaurant als leer- en werkervaringsproject. Daarom heb ik hooggekwalificeerd personeel in dienst." Ze lacht: "Mijn collega's kunnen dadelijk juist profiteren van de jongeren die hier we hier opleiden!"

Eeterij De Zeepfabriek is geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur. De keuken sluit om 21.30 uur. Geerkade 19, 4817 CK Etten-Leur


...spreekt
Minister-president Jan Peter Balkenende te gast

...helpt
Italië is hot

...plaatst
Personeelsadvertentie, werving én selectie in één moeite door

...confronteert
Metanoia boort bij ondernemers nieuwe kracht aan

...organiseert
Hergebruik Producten: hype of kans?

...concurreert
InPEC: Bredaas klinisch onderzoeksinstituut met grenzeloze ambitie

...combineert
West-Brabant telt 5.500 parttime ondernemers

....ontwerpt
'We zijn een verzameling Willie Wortels'

...start
Ook voor jezelf beginnen?

...initieërt
Maatschappelijk ondernemen op de Bredase Beursvloer

...voorspelt
In 2008 ploffen bureaucratische organisaties uit elkaar

...exploiteert
Zeeland Seaports: samenwerking erg belangrijk

Sports Utitlity Vehicle revealed

SUV's Populair maar ook verguisd
Frank van Doorn: "Ik kies in extremen."
Sander van Houten: "Ik vind die Tucson wel stoer..."
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Hummer
Hyundai
Jeep
Kia
Land Rover
Mercedes-Benz
Mitsubishi
Nissan
Opel
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...participeert
Personeelsselectie en assessment; de emancipatie van de kandidaat

...begeleidt
Uitstekende locatie voor het bedrijfsleven én leerplek voor jongeren

...ontmoet
Groeiende belangstelling van buiten Zeeland

...rapporteert
Vastgoedmarkten zijn weer in beweging

...wil inzicht krijgen
NVM BOG presenteert marktonderzoek onder winkeliers in zestig gemeenten