In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Barend Hohmann
Peter Schuitmaker
Christ-Jan Danen
Kruistocht tegen spam
Barend Hohmann
SiteSupport Online Communicatie



Spam is een ramp voor het internet, spammers moeten zwaar bestraft worden, spam moet stoppen, tegen elke prijs. Kamerleden en consumentenorganisaties bieden tegen elkaar op met strengere regels, zwaardere boetes en steeds hogere bomen om spammers aan op te knopen.

Er staat een nieuwe wet op stapel die korte metten moet maken met spam. Echter, het middel is erger dan de kwaal. Want lees de definitie van spam in het wetsvoorstel: "elektronische berichten voor het overbrengen van ongevraagde communicatie voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden".

Pardon... Wat blijft er dan over? Mag ik nog wel een open sollicitatie sturen per mail? Of een klacht naar een bedrijf, een ingezonden stuk naar de krant, een protestbrief naar een raadslid? De nieuwe anti-spam wet lijkt weinig over te laten van mijn recht op vrijheid van meningsuiting.

'Ja maar we volgen de Europese regels'. Geloof het niet. Die Europese regels zijn bedoeld voor telecom-providers en spreken expliciet over 'direct-mail' via internet.

'Maar spam is echt heel erg..' Criminaliteit en terrorisme ook, toch hangen we niet het hele land vol met camera's of wordt ieder telefoongesprek afgetapt. In plaats daarvan wordt getracht een balans te vinden tussen veiligheid en burgerrechten. En volgens mij is spam nog altijd ietsje minder erg.

Ik heb geen pasklare oplossing voor de spam overlast. Maar voorlopig besteed ik graag een paar minuten per dag aan het opschonen van m'n mailbox. In de wetenschap dat ik bezig ben voor de goede zaak, voor de vrijheid van meningsuiting.

barend.hohmann@sitesupport.nl


...informeert
Poldermodel oorzaak van huidige malaise

...start
De kracht van regionale samenwerking

...onderneemt
Startersdag op 1 november

...betekent
Nieuwe landen bij de EU en de gevolgen voor ú.

...verbeterd
Kantoren impuls voor hotelsector

...ondersteunt
Groei & Financiering

...verschijnt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...rijdt
IAA Frankfurt bárstte van het nieuws

...promoot
Ideeën te over

...spreekt
Advocaat Wim Anker bezoekt Terneuzen

...organiseert
Festivak eerste keer in buitenlucht

...leest
In 't kort

...subsideert
Zeven Brabantse bedrijventerreinen voorgedragen voor rijkssubsidie

...huisvest
Economische ontwikkeling leidt van verhuurder- naar huurdersmarkt

...bouwt
Sandkastelen op de markt