In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Bedrijfswagens...
Een heel spectrum aan mogelijkheden...

Voor vrijwel iedere ondernemer is vervoer, op welke wijze dan ook, van groot belang voor het laten welslagen van zijn/haar onderneming. De een heeft behoefte aan simpel vervoer van zichzelf (en soms eventueel zijn naasten), de ander heeft ruimte, volume en/of draaglast nodig. In een aantal gevallen speelt representatie hierbij ook nog een rol. En dat alles tegen zo gering mogelijke kosten, anders bestaat je zaak misschien ook niet lang. Het gros van de ondernemers die niet werkzaam is in het zware goederenvervoer heeft voldoende aan een bedrijfsauto(park) met een laadvermogen tot 3500 kilogram. In dat geval wordt gesproken van lichte bedrijfswagens. In deze special laten we een aantal voorbeelden de revue passeren.

Seat Alhambra Van
Seat
Onder de uitgebreide lappendeken van het Volkswagenconcern heeft het Spaanse Seat zich opgewerkt tot het sportieve broertje uit het grote gezin. Deze sportiviteit leidt er zelfs toe dat Seat voor zichzelf in de nabije toekomst geen rol meer ziet weggelegd op de bedrijfsautomarkt. Nog maar een model staat op het programma: de Alhambra Van en dat nog maar voor zolang het duurt. De opvolger staat in de vorm van de futuristisch vormgegeven Alteo al te trappelen en het is uitgesloten dat hiervan op korte termijn een Van-versie komt.

Alhambra Van
Op basis van de inmiddels wat bedaagde VW Sharan, Ford Galaxy heeft Seat zijn Alhambra in het programma staan, met daaraan gekoppeld dus een Van-uitvoering. Comfortabel en ruim en voorzien van een beperkte motorkeuze. Twee stuks om precies te zijn en beide lopen op dieselolie. De minst krachtige uitvoering, 1.9 TDi heeft een vermogen van 85 kW, de sterkere uitvoering brengt het tot 96 kW. Seat levert de Alhambra Van in drie uitvoeringsniveaus: Stella, Sport en Signo. Het laadvolume bedraagt 3500 liter. Prijzen vanaf 23.190 euro, ex. BTW.

Ssang Yong Rexton

Ssang Yong
Dit prestigieuze Koreaanse merk heeft zich gespecialiseerd in de fabricage en verkoop van vierwielaangedreven voertuigen. Met name met de bedrijfsauto uitvoeringen van deze typen heeft het merk inmiddels vaste voet gekregen op Nederlandse bodem. Wellicht is Ssang Yong zelfs het enige merk in dit segment dat meer bedrijfsauto's verkoopt dan modellen met achterbank. Er zijn drie modellen die alle als bedrijfswagenvariant worden geleverd: Korando, Musso en de Rexton. Deze laatste bedient als het ware de 'koningsklasse', maar houdt het prijsniveau een treedje lager.

Rexton
Binnen het Fourwheeldrive segment waarbinnen Ssang Yong zich beweegt behoort de Rexton tot de meest luxueuze variant. Imposant hoog op de 'poten' en voorzien van een stevige dot luxe en krachtige Mercedes-Benz motoren behoort hij inderdaad tot de koningsklasse der bedrijfsauto's, een premium 4x4 voertuig als het ware. Niet voor niets koos Ssang Yong de naam Rexton, afgeleid van het Latijnse woord voor koning. Value for money staat voorop bij deze grote terreinauto die beschikt over een riante interieurruimte. Met zijn motor met een cilinderinhoud van 3200 cc kan de Rexton een aanhangwagen trekken van 3500 kilogram. Hij is te koop met viertrapsautomaat en als handgeschakelde versie met vijf verzetten. Prijzen vanaf 22.956 euro, ex. BTW.

Toyota Hi Ace

Toyota
Toyota behoort tot de best geoutilleerde en rijkste automobielfabrikanten ter wereld. De jarenlange traditie van betrouwbaarheid heeft klaarblijkelijk ook een financieel gunstig plaatje opgeleverd. Het merk, dat met name excelleert in landen waar de bedrijfsomstandigheden het slechtst zijn, heeft een fors aantal grijs kentekenwagens in het programma: klein, groot, terreinwagen, MPV, het kan allemaal bij het merk dat zijn Nederlandse zetel heeft in Raamsdonksveer. De wereld van Toyota bedrijfswagens omvat dus een riant scala: Yaris Verso Van, Corolla Wagon Van, Avensis Verso Van, Previa Van, RAV4 Van, Land Cruiser Van, Land Cruiser 100 Van, Hi Lux, Hi Ace en dyna.

Hi Ace
De traditionele bestelbus zoals iedereen hem blind zal tekenen. Ruimte te over, doordacht en sterk, dat is de Toyota Hi Lux. Ook deze gesloten bestelbus is verkrijgbaar in twee lengtematen en kan desgewenst worden geleverd als personenbusje. Het ruimteaanbod is groot, vanaf 5,5 kubieke meter. De Hi Lux heeft een keuzemogelijkheid uit twee motoren: beide met een cilinderinhoud van 2,5 liter. Deze 2.5 D-4D turbodieselmotoren hebben een keuze tussen 65 kW of 75 kW. Prijzen vanaf 15.630 euro, ex. BTW.

Touran Van

Volkswagen
Binnen een drietal decennia heeft Volkswagen bewezen een wereldconcern op te kunnen zetten dat op méér boogt dan op een model, de aloude Kever. Kwalitatief staan de Duitsers hoog genoteerd, zelfs als je hen binnen het premiumsegment indeelt. Het kwaliteitsgevoel van een Volkswagen wordt slechts door weinigen overtroffen en dat geldt niet alleen voor de personenauto's. Ook in de bedrijfsautowereld heeft het merk heel wat in de melk te brokkelen. Niet in de laatste plaats overigens doordat het een overweldigende hoeveelheid bedrijfsvoertuigen op de markt heeft gezet. Nieuw in het programma zijn de Caddy en de Touran Van. Het totale gamma beslaat de Caddy, Golf variant Van, Sharan Van, Transporter, Multivan en LT. Zelfs de uiterst luxueuze en geheel handmatig gebouwde Touareg wordt in chique Van-jas geleverd.

Caddy
Caddy
Was de 'oude' Caddy een zogenaamde stadsbesteller met bescheiden afmetingen, de nieuwe Caddy is vast van plan met deze kwalificatie te breken. Op het platform van de Golf V en de Touran zette Volkswagen de toon voor een grotere en in ieder geval ook ruimere stadsbesteller. Maar liefst 300 liter meer laadvolume kreeg de minst riante VW bedrijfsauto mee, maar brengt het aldus toch nog tot een respectabele 3,2 kubieke meter. Uiteraard is ook voor de Caddy een keur aan uitvoeringen en motoren mogelijk. Vier motoren, twee benzine en twee dieselaggregaten, helpen deze nieuweling aan behoorlijke tot flitsende prestaties, al naar gelang de gekozen krachtbron uiteraard. Prijzen vanaf 9995 euro, ex. BTW.


...informeert
Steeds belangrijker rol West-Brabantse "linking pin"

...start
"De grootste problemen met personeel ontstaan door onduidelijkheid"

...concurreert
Aalsmeer krijgt er een nieuwe concurrent bij

...helpt
Ondernemers krijgen hulp bij innovatie

...vraagt
Vraagbaak voor ondernemers

...bereikt
Met een goed functionerings- gesprek bereik je meer

...verzamelt
Hergebruik laptops door hemodialyse- patiënten

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...vertelt
'Een keiharde business, waar geld verdiend moet worden'

...kleedt
Trends voor de man en de vrouw

...leeft
Rondo leeft bij ondernemers

...bezegelt
Exclusieve samenwerking in het licht van de Contacta

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300 m2 bedrijventerrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS