In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2000













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




BKD West-Brabant:
Netwerken in eigen regio

Voor de veertiende keer worden de Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant georganiseerd. Op 7, 8 en 9 november zijn regionale ondernemers als gastheer en gast te verwachten in Evenementencentrum Leijs-dream aan de Commandobaan 10 in Roosendaal. Drieduizend vierkante meter expositieruimte is voorhanden, meer dan tweehonderd deelnemers en vele duizenden bezoekers worden verwacht. Een uitstekende gelegenheid voor regionale bedrijven om te netwerken.

Het Nederlands Beurs Buro tekent dit jaar wederom voor de organisatie. In 1999 realiseerden zij hun streefgetallen van 200 deelnemers en 6000 bezoekers. Dit jaar hebben zij hun lat weer wat hoger gelegd en mikken zij vooral op nog meer bezoekers als vorig jaar.

Wisselende locaties
Midden jaren tachtig werden twee initiatieven van business to business beurzen samengevoegd en ontstonden de Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant. Die werden in de beginjaren op wisselende locaties gehouden. In Bergen op Zoom in evenementenhal de Stoelenmat (600 vierkante meter), in tenten op Plein 13 (maximaal 1600 vierkante meter) en in evenementenhal Leijsdream in Roosendaal. Omdat Roosendaal de locatie met het grootste aantal vierkante meters bood en omdat de ligging van evenementenhal Leijsdream heel gunstig is, zijn de laatste 11 jaren de Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant steeds op die locatie georganiseerd.


Persoonlijk contact
In een tijdperk van toenemende automatisering waarin de populariteit van elektronisch zakendoen toeneemt, blijft het persoonlijk contact in de zakenwereld toch van essentieel belang. Op de Bedrijven Kontakt Dagen kunnen actieve ondernemers hun bedrijf presenteren. Op een effectieve manier kunnen in kort tijdsbestek nieuwe relaties aangegaan worden. Bestaande zakelijke contacten worden in een informele sfeer verstevigd. Netwerken is niet zomaar een modewoord, maar een belangrijk zakelijk 'tool'. Gereedschap om doelgroepen op te sporen, potentiële klanten te benaderen, product of dienst onder de aandacht te brengen en het biedt algemene zakelijke oriëntatiemogelijkheden. Een evenement als de Bedrijven Kontakt Dagen heeft het allemaal in zich. Zowel voor de beursdeelnemer als voor de beursbezoeker. Het biedt de mogelijkheid tot ongedwongen zakendoen. Alles draait in deze drie dagen om persoonlijke contacten. Relatiemarketing; onbetwist een van de belangrijkste facetten van succesvol zakendoen en een essentieel onderdeel van de totale marketingstrategie. Bovendien is beursdeelname, zowel actief als standhouder, als passief als bezoeker, relatief goedkoop. In kort tijdsbestek kan men veel contacten leggen; adverteren, bellen en mailen kost veel meer tijd en geld. En dat besef is jammer genoeg nog niet in alle bedrijven doorgedrongen...


Regio-marketing
Vooral de regionale functie van de Bedrijven Kontakt Dagen mag niet onderschat worden. Zien en gezien worden in eigen kring dat is waar het om draait. Samenwerking in de regio is voor veel bedrijven van groot belang. In een zakelijk dynamische omgeving als West-Brabant, waar bedrijven fors groeien en veel nieuwe bedrijven zich vestigen, moet een regionaal bedrijf op de hoogte blijven van wat er in zijn omgeving gebeurt. Adequaat inspelen op regionale ontwikkelingen kan alleen als men goed geïnformeerd is. Een regionaal zakelijk evenement als de Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant biedt informatie-mogelijkheden bij uitstek. Ondernemers komen er tot de ontdekking dat zij voor heel veel zaken prima in de eigen regio terechtkunnen. Het concept is simpel, doordacht en efficiënt. En doelgroepgericht; van ondernemers, voor ondernemers. Niemand is gebaat bij een publiek dat alleen komt voor tasjes met folders en weggevertjes.


Inschrijven
Gelet op het succes van 1999 en het streven van de organisatie naar verdere uitbreiding van de beurs, verwacht men in 2000 een nog groter aantal deelnemers dan voorheen. Wie zich met zijn bedrijf wil presenteren op de Bedrijven Kontakt Dagen in Roosendaal kan zich inschrijven via het Nederlands Beurs Buro. Er zijn kant en klare stands tegen aantrekkelijke tarieven te huur. Uitgevoerd in aluminium systeembouw, inclusief naamsvermelding, vloerbedekking, verlichting en een electra-aansluiting van 2 kw (inclusief verbruik). Voor meer informatie kan men bellen met het Nederlands Beurs Buro, telefoonnummer 06 - 20 59 41 61.


Deelnemers
Heel veel bedrijven hebben zich al ingeschreven als deelnemer. De gemeentes Bergen op Zoom, Roosendaal, Tholen en Woensdrecht zullen zeker van de partij zijn. Ook de Kamer van Koophandel West-Brabant is aanwezig met een stand. Acte de presence geven verder een aantal banken, accountantskantoren, verzekeraars, bouwbedrijven, automatiseringsbedrijven, leveranciers van kantoorbenodigdheden, horeca, evenementenorganisatiebureau's, beveiligingsbedrijven, auto-leveranciers en opleidings-instituten. Het Centrum Vakopleiding en het Arbeidsbureau staan er met een stand. Een breed aanbod aan informatie, kennis en producten, dat bieden de Bedrijven Kontakt Dagen in Roosendaal. Ook BN De Stem zal vertegenwoordigd zijn met een stand waarin specifieke informatie over het blad 'de Ondernemer' aangeboden wordt. Een bezoek aan deze stand is zeker de moeite waard. In het volgende nummer van dit blad, dat verschijnt op 1 november, zal een volledige lijst van deelnemers aan de 14e Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant worden opgenomen.


Kennisverbreding
Veel ondernemers komen naar een beurs om zich te laten informeren over nieuwe ontwikkelingen, hetzij op hun eigen vakgebied hetzij op kennisgebieden die grenzen aan hun eigen werkzaamheden. Kennisverbreding is zeker geen onbelangrijk aspect bij de opzet van de Bedrijven Kontakt Dagen. Nieuwe ondernemers of starters die zich oriënteren op de markt vinden hier een schat aan informatie. Op een plezierige wijze bijeen gebracht. In korte tijd kan zo veel kennis vergaard worden over regionale bedrijven in allerlei branches. 'Wat biedt de concurrent', maar ook 'welke leverancier kies ik voor kantoorbenodigdheden'. Of 'wie kan voor mij een huisstijl ontwerpen' of informatie over het leasen van een zakenauto'. Een breed spectrum aan informatie over regionale bedrijven is bijeen gebracht in de Bedrijven Kontakt Dagen.


Bezoekers
Voor bezoekers aan de Bedrijven Kontakt Dagen in Roosendaal volgen hier een aantal nuttige tips. Het is handig om voorafgaand aan het bezoek van de beurs een checklist te maken. Bestudeer de deelnemerslijst en maak een selectie van de stands die de moeite waard zijn om te bezoeken. Noteer de bedrijven waarmee u kennis wilt maken en stippel een 'route' uit, zodat u zo efficiënt mogelijk de beurs doorkruist. Vergeet niet de bedrijven aan te doen waarmee u als ondernemer al een relatie heeft. Trek ruimschoots de tijd uit voor een bezoek aan deze Bedrijven Kontakt Dagen, want naast de standhouders kunt u ook onder de bezoekers collegae en zakenrelaties tegenkomen waarmee u van gedachten wilt wisselen. Uitnodigingen worden verstuurd door de exposanten. De toegang tot de Bedrijven Kontakt Dagen is gratis. Bepaal vooraf welke tijdstippen rustig dan wel drukbezocht zullen zijn en waaraan u de voorkeur geeft. Visitekaartjes zijn onmisbaar, net als uw agenda; vergeet ze niet!


Wie wat waar
Organisatie:
Nederlands Beurs Buro
telefoon 06 - 20 59 41 61
fax 0164 - 26 52 95

Openingstijden:
Dinsdag 7 november
van 19.00-22.00 uur

Woensdag 8 november
van 15.00-22.00 uur
Donderdag 9 november
van 15.00-22.00 uur

Locatie:
Evenementencentrum Leijsdream,
Commandobaan 10, Roosendaal
(afrit Oost)



...informeert
De Ondernemer: Nieuw voor het bedrijfsleven

...schenkt
Gestolde emotie waar kies je voor?
Nostalgie of trends

...start
"De eerste 2 jaren zullen pittig zijn" Startende ondernemer Niels van Loon

...communiceert
BKD West-Brabant: Netwerken in eigen regio

...switcht
“Een politicus is ook een ondernemer” Joost Gielen switcht van politiek naar bedrijfsleven

...leert
Wie kan een ondernemer verder helpen?

...adviseert
Wat willen we met wap?

...bespreekt
Een katechismus, daar lijkt het op Gedragscode brengt de discussie over integriteit in de organisatie op gang