In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Van Dijnsen Beveiligingen
Initial Varel Security
Van Der Sande Makelaardij B.V.
Ruim Baan in Brabant
PricewaterhouseCoopers
Van Dijnsen Beveiligingen
Het adres voor een veilig gevoel

BREDA - Inbraak in woningen en bedrijven komt tegenwoordig ­ helaas ­ maar al te vaak voor. De slachtoffers ervaren telkens weer wat dat betekent. Een inbraak brengt meer teweeg dan alleen schade en financieel verlies. Het tast het veiligheidsgevoel aan. Een gevoel dat weer gegarandeerd kan worden met een optimaal beveiligingsconcept. Voor zo'n concept is het Bredase Van Dijnsen Beveiligingen met 35 jaar ervaring de perfecte partner.

Van Dijnsen was de Bredase pionier op beveiligingsgebied. Als eerste hield men zich in de jaren zestig bezig met beveiligen. Jarenlang verkocht en monteerde Van Dijnsen voornamelijk beveiligingsproducten. Dat doet men momenteel nog steeds, maar enkel als uitvoering van complete beveiligingsconcepten. "Beveiligen is meer dan het hangen van een infrarood detector. Ondernemers moeten beseffen dat men niet alleen beveiligt voor de verzekering. Bedrijven moeten zelf de risico's die hen kunnen schaden, beperken," vertelt Pieter Olislagers, beveiligingsadviseur bij Van Dijnsen. Een voorbeeld daarvan zijn computers die vlak naast een raam staan. Een standaard beveiliging voldoet dan niet. De ruit wordt eruit geslagen en de computer meegenomen. In een tijdsbestek van seconden. Een bewakingsdienst kan dan nooit op tijd zijn.

Meeneembeperkende maatregelen
"Als er ingebroken wordt, moet je ervoor zorgen dat alle waardevolle producten vastliggen of onzichtbaar zijn. Hiermee voorkom je dat een inbreker zaken kan stelen. Wij nemen hiervoor een aantal meeneembeperkende maatregelen," vertelt Jan Gorisse, bedrijfsleider beveiligingen. Het Bredase bedrijf doet dat ondermeer met mistmachines. Deze machines ter grootte van een geluidsbox maken binnen drie seconden een hele ruimte mistig. Inbrekers zien geen hand voor ogen meer. Olislagers: "Dat is een goede oplossing. In het verleden hadden we bedrijven waar geregeld werd ingebroken. Vanaf het moment dat we daar een mistmachine plaatsten, was het probleem na één inbraak over." De mist lost binnen een half uurtje op en heeft geen kwalijke gevolgen voor de gezondheid. Ook adviseert Van Dijnsen steeds vaker waardevolle goederen, zoals computers, met kabels vast te leggen aan bureaus of radiatoren. "We zien een toename in brutaliteit. Vroeger had je een inbrekersgilde dat er de tijd voor nam. Tegenwoordig weet men dat sirenes gaan loeien, maar ook dat ze een paar minuten tijd hebben," vertelt de heer Gorisse. "Een paar jaar geleden zorgden we enkel voor detectie. Dat is momenteel nog steeds de basis, maar we gaan verder. Mistmachines, zaken vastleggen of een folie op het glas. Je koopt daarmee tijd. Na drie minuten weet de inbreker dat de politie of bewakingsdienst zo kan komen en geeft op," zegt Olislagers.


Maatwerk
Van Dijnsen Beveiligingen is Borg-gecertificeerd en werkt volgens vaste structuren. Alle zaken die van belang voor de beveiliging zijn, worden in een plan van aanpak opgenomen. Er wordt een risicoklasse bepaald. Daarop wordt actie ondernomen Een installatie ontworpen, organisatorische en compartimenteringsmaatregelen worden voorgesteld. Het hele traject wordt door Van Dijnsen aangeboden. De Borgcertificering verzekert klanten ervan dat het personeel van Van Dijnsen vakbekwaam en betrouwbaar is. Gorisse: "Al onze medewerkers moeten een verklaring van goed gedrag hebben. Daarnaast moet iedereen aan hoge eisen wat betreft opleiding voldoen." Van Dijnsen Beveiligingen is verder ISO- en VCA-gecertificeerd. Al met al is veiligheid iets dat je met een gerust hart overlaat aan de experts van Van Dijnsen Beveiligingen.

Van Dijnsen beveiligingen
Takkebijsters 58
4817 BL Breda
tel 076-572 81 81
fax 076-572 81 80


...filmt
Het inbrekersgilde live op het scherm

...start
Het personeel verwennen met gemaksdiensten

...waakt
Hoe meer ogen op straat, hoe beter

...beveiligt
Vraag het de brandweer

...helpt
Klanten klagen nooit...zij zappen!

...spreekt
In't kort

...groeit
Moerdijk heeft 16 ha bedrijfsgrond nodig

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...onderneemt
Ondernemen is groeien

...herbergiert
Café De Vriendschap is uniek

...bouwt
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

BKD Special:

...netwerkt
BKD Business Dagen West-Brabant

...bezoekt
Deelnemers BKD Business Dagen

...presenteert
West-Brabant-stand tijdens BKD Businessdagen

...tipt
Tips voor beursbezoekers