In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Triple O campus gaat van start
Een eigen plek voor creatieve industrie en technologie in Breda

"De clustering van branchegenoten in Triple O maakt het niet alleen een inspirerende en dynamische plek om te werken, maar het creëert ook een netwerk van professionals waar opdrachtgevers terecht kunnen," aldus Rogier Smit, Managing Director van PlayLogic Game Factory BV, de grootste producent van computer games in Nederland en één van de ondersteuners van het project.


Triple O wordt de campus voor creatieve industrie en technologie voor de regio West-Brabant. De Gemeente Breda, Provincie Noord-Brabant en het REAP West-Brabant leveren een financiële bijdrage aan de totstandkoming van de Triple O campus. Op het terrein waar de oude brandweerkazerne staat ­ tussen Tramsingel en Slingerweg ­ is zo een fysieke plek gecreëerd voor deze groep ondernemers. Ook voor specifieke branchegerichte onderwijsinstellingen in Breda is de campus van toegevoegde waarde. "Het wordt een plek waar studenten ervaringen kunnen opdoen, hun creativiteit en kennis in de praktijk kunnen brengen en van de geboden faciliteiten gebruik kunnen maken. Zo ontstaat een wisselwerking tussen onderwijs en ondernemers" volgens Kees Kerstens, Account Manager Bedrijven Economische Zaken Breda.

Blushuis
De centrale ontmoetingsplek op deze groene campus met een parkachtige uitstraling wordt het Blushuis, de voormalige brandweerkazerne. Dit is tevens de eerste ontwikkeling van de gehele Triple O campus, die nu van de grond komt. De oude brandweerkazerne wordt met behoud van industriële kenmerken omgebouwd naar werk units in vele afmetingen voor grote en kleine bedrijven. "De belangrijkste kwaliteit van het Blushuis is uiteindelijk de mix van huurders," laat Mariët van den Berg van Triple O BV weten. "Groot en klein, aanstormend talent en ervaren professionals. Het streven naar een ideale mix van complementaire bedrijven zal een belangrijke rol spelen bij de verhuur, zodat hier het geheel inderdaad meer is dan de som der delen. Bovendien zullen ondernemers dankzij de informele contacten al snel beschikken over een omvangrijk netwerk." De faciliteiten die verder aangeboden worden, zullen aansluiten bij de behoeften van de gebruikers, zoals bijvoorbeeld een vergaderruimte voorzien van professionele presentatiemiddelen, gemeenschappelijk gebruik van up-to-date vakmagazines en een modern data- en communicatienetwerk. Ook de ligging van de campus, op loopafstand van het centrum en centraal station is natuurlijk prima. De belangrijkste uitvalsweg richting de A16 bevindt zich verder om de hoek. Jan Schipper ­ voorzitter Kamer van Koophandel West-Brabant ­ is alvast zeer te spreken over dit project. "De creatieve sector is met zo'n 5.000 banen in Breda en duizenden banen in de rest van West-Brabant een grote werkgever. Triple O betekent voor deze bedrijven een prima vestigings- en ontmoetingsplaats. De campus zal zich in de toekomst gaan ontwikkelen tot broedplaats voor innovatieve ontwikkelingen."


www.blushuis.nl
Medio 2005 zullen de eerste huurders gebruik gaan maken van het Blushuis. De verhuur van de werkunits in het Blushuis is inmiddels gestart.


...werft
Roosendalers slaan geld bij elkaar voor het Franciscus Ziekenhuis

...kiest
"We helpen de ondernemer bij het nemen van de juiste beslissingen"

...verovert
Onderscheidend ict-concept verovert de markt vanuit Oosterhout

...helpt
'PSB geeft je bij export een duwtje in de rug'

...dupeert
Opgelicht?

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...overleeft
Samenwerken aan een solide basis voor continuïteit

...jubileert
Kiwanis Bergen op Zoom laat al 25 jaar zien wie en wat zij is

...groeit
Mini-ondernemingen blijven groeien

...netwerkt
'Het wordt weer een mooie beurs'

...innoveert
Innovatie en creativiteit staan de komende jaren centraal

...verwelkomt
The most American City of the Netherlands

...revitaliseert
Gezamenlijk de schouders eronder op Hazeldonk

...creëert
Een eigen plek voor creatieve industrie en technologie in Breda

...investeert
Grote Steden Beleid 2005 - 2009

...ontwikkelt
Nieuw bedrijventerrein aan de Adriaan Klaassenstraat

...onderneemt
KVO Keurmerk Veilig Ondernemen

...verandert
De groente- en fruitbranche in Breda

...verbetert
Gezamenlijk de schouders eronder

...vernieuwt
Nog groter, uitgebreider en succesvoller

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Kansen voor ontwikkelaars?