In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Barend Hohmann
Cees Budding
Christ-Jan Danen
Micheal Renssen
Met evenementen leven in de stad
Cees Budding
gemeente Breda, afd. Economische zaken



Breda, stad met karakter, heeft een naam als evenementenstad. Uit de Toeristische Monitor, een onderzoek in 1996 naar de recreatieve aspecten, de kwaliteitsbeleving van het publiek en de economische betekenis onder acht grote evenementen in Breda, blijkt dat evenementen van groot belang zijn voor Breda. Aan de acht evenementen (Jazzfestival, Singelloop, Nationale Taptoe, Stripdagen, Horse Event, Ballon Fiësta, Derby en Vierspanwedstrijden) werden 450.000 bezoeken gebracht door circa 280.000 bezoekers. De bruto bestedingen bedroegen tezamen ruim 15 miljoen gulden (exclusief entreegelden).
Naast enorme economische effecten bevorderen evenementen het imago van een stad. Stedelijk toerisme staat volop in de belangstelling en evenementen kunnen hieraan positief bijdragen. Dit geldt eveneens voor de bijdrage aan het woon- en verblijfklimaat, wat in toenemende mate als vestigingsfactor voor personeel en bedrijven gaat meetellen. Evenementen bieden het bedrijfsleven mogelijkheden voor sponsoring, hospitality en relatiebeheer.
De gemeente Breda ondersteunt evenementen waar dat kan. Concreet door het toekennen van subsidies, het ondersteunen van het VVV-Evenementenbureau, het beschikbaar hebben en houden van een geschikte infrastructuur waaronder de ontwikkeling van een nieuwe evenementenaccommodatie en een terrein voor de paardensportevenementen. En ook in de vorm van advies, ondersteuning, onderzoek enz. Kortom door het scheppen van voorwaarden om evenementen de ruimte te geven om plaats te kunnen vinden en ze te stimuleren.
In 2002 bestaat Breda 750 jaar. Opnieuw een unieke kans de stad op een positieve manier voor het voetlicht te brengen. De Stichting Breda 750, belast met de organisatie van het jubileumjaar, is druk bezig de benodigde sponsorgelden binnen te halen. Door de gemeente wordt de stichting reeds in belangrijke mate financieel ondersteund. De gemeente gaat er vanuit dat het bedrijfsleven de activiteiten van de Stichting Breda 750 ondersteunt. Het moet een feest worden voor en door de Bredanaars. Op 14 en 15 maart a.s. vinden de BKD Businessdagen plaats. Ook de gemeente Breda is hier aanwezig met de afdelingen Economische Zaken, Parkeerbedrijf en Afvalstoffen. Dit jaar zijn de thema's 'Breda bereikbaar' en 'Breda, stad op weg naar kantorenstad' gekozen.

...filmt
Het inbrekersgilde live op het scherm

...start
Het personeel verwennen met gemaksdiensten

...waakt
Hoe meer ogen op straat, hoe beter

...beveiligt
Vraag het de brandweer

...helpt
Klanten klagen nooit...zij zappen!

...spreekt
In't kort

...groeit
Moerdijk heeft 16 ha bedrijfsgrond nodig

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...onderneemt
Ondernemen is groeien

...herbergiert
Café De Vriendschap is uniek

...bouwt
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

BKD Special:

...netwerkt
BKD Business Dagen West-Brabant

...bezoekt
Deelnemers BKD Business Dagen

...presenteert
West-Brabant-stand tijdens BKD Businessdagen

...tipt
Tips voor beursbezoekers