In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Barend Hohmann
Cees Budding
Christ-Jan Danen
Micheal Renssen
Ondernemersbeurzen: Alleen maar realtiemarketing?
Micheal Renssen,
directeur ExpoCare



De kracht van het persoonlijke ondernemerscontact. Daar draait het allemaal om bij beurzen. Dus ook bij regionale ondernemersbeurzen als de BKD Business Dagen. Vele duizenden ondernemers treffen elkaar gedurende twee dagen, om bij te praten, om elkaar uit te testen, om ontwikkelingen in de regionale markt bij te houden, om ­ last but not least ­ orders te plaatsen.

En toch hebben wij ­ en velen van u met ons ­ nog wel eens het idee dat het op BKD beurzen alleen maar draait om gezellig "pappen en nat houden". Vooral nat! De biertap staat vrijwel continu open. Korte tijd na het Bredase carnaval vieren we het Bredase ondernemerscarnaval. Een gezellig onderonsje voor zakenmensen die twee dagen lang uit hun dagelijkse beslommeringen zijn weggerukt.
Wij van ExpoCare zijn geen zedenmeesters. U zult ons niet horen over de hoeveelheid fusten die er in twee dagen doorheen gaat. Wij zullen niet aan de grote klok hangen dat ons projectmanagement 's avonds laat verdwaalde ondernemers van het parkeerterrein plukt om ze vervolgens in een taxi naar huis te zenden. Ons probleem komt immers pas veel later.
Dat openbaart zich wanneer wij de exposanten bellen met de vraag of zij het volgende jaar weer mee willen doen, en wij worden geconfronteerd met het antwoord: "Mwah, dit jaar maar even niet, want we hebben er niet uitgehaald wat we ervan verwacht hebben..." Kennelijk doen ondernemers ­ zéér terecht! ­ mee aan beurzen omdat ze orders en dus geld willen scoren. Daarom ook worden ondernemersbeurzen georganiseerd. Bij beurzen draait het om match-making, om het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. En dat mag best "gezellig", maar de gezelligheid moet geen doel op zich worden.
Vanaf dit jaar hebben de BKD Business Dagen er een krachtige "tool" bij gekregen. De nieuwe ondernemerswebsite www.bedrijvennetwerk.nl vergemakkelijkt het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Zélfs is het mogelijk om met exposanten op de beurs afspraken te maken, zodat een deelname aan de BKD Business Dagen wel heel erg meetbaar en efficiënt kan worden. Als exposant, maar ook als bezoeker van de BKD Business Dagen kunt u hiermee uw grote voordeel doen!
En zo is weer een belangrijke stap gezet naar waar het allemaal om gaat: u moet er zakelijk beter van kunnen worden. Ofwel: u moet er uit kunnen halen wat erin zit!

Wist u overigens dat dit voorjaar nog dezelfde combinatie van BKD Business Dagen en bedrijvennetwerk.nl in Venlo voor u kan werken indien u wilt zaken doen in de Nederlands-Duitse Euregio? En dat u dit najaar dezelfde mogelijkheden kunt verkrijgen voor de Nederlands-Vlaamse Euregio in Antwerpen, wanneer het evenement dáár zijn tenten zal opslaan? Meer weten? U weet ons te vinden ...


...filmt
Het inbrekersgilde live op het scherm

...start
Het personeel verwennen met gemaksdiensten

...waakt
Hoe meer ogen op straat, hoe beter

...beveiligt
Vraag het de brandweer

...helpt
Klanten klagen nooit...zij zappen!

...spreekt
In't kort

...groeit
Moerdijk heeft 16 ha bedrijfsgrond nodig

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...onderneemt
Ondernemen is groeien

...herbergiert
Café De Vriendschap is uniek

...bouwt
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

BKD Special:

...netwerkt
BKD Business Dagen West-Brabant

...bezoekt
Deelnemers BKD Business Dagen

...presenteert
West-Brabant-stand tijdens BKD Businessdagen

...tipt
Tips voor beursbezoekers