In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Van Dijnsen Beveiligingen
Initial Varel Security
Van Der Sande Makelaardij B.V.
Ruim Baan in Brabant
PricewaterhouseCoopers
Ruim Baan in Brabant:
De schakel tussen werken en leren

GELDROP - Op 7 en 8 april vindt voor de derde keer in Breda het evenement 'Ruim Baan in Brabant' plaats. Tijdens de twee dagen tussen half elf en half zes kunnen bedrijven en instellingen in contact komen met werkzoekende, herintreder, loopbaanbouwer, schoolverlater of student. OGZ uit Geldrop organiseert dit evenement. Twee medewerkers, Walter Smits en Gaby van de Kerkhof, zijn al maanden bezig om ook deze 'Ruim Baan In...' tot een succes te maken.

OGZ staat voor Organisatiegroep Zuid en is gevestigd in Geldrop. Een twintigtal medewerkers organiseert verschillende evenementen in geheel Nederland. Walter Smits is één van hen en vertelt over de activiteiten: "We organiseren beurzen in een aantal segmenten. Aan de ene kant heb je de banen- en opleidingsbeurzen onder de naam 'Ruim Baan In...'. Momenteel zijn er negen edities. Daarnaast organiseren we een aantal P&O vakdagen en technische vakbeurzen op verschillende gebieden", vertelt Smits. Aan een evenement zoals 'Ruim Baan In...' gaat veel voorbereiding vooraf. Smits is samen met zijn assistente Gaby van de Kerkhof al vanaf oktober vorig jaar druk in de weer. Smits vertelt: "Alles moet kloppen. Je legt contact met de deelnemende bedrijven, regelt publiciteit in de regio en verzorgt wensen van de standhouders."

Wervende werkgevers
Het bedrijfsleven, detailhandel, onderwijs en (zorg)instellingen zitten te springen om personeel. Op de huidige krappe arbeidsmarkt is het belangrijk te laten zien hoe aantrekkelijk men als werkgever is. Een podium bij uitstek voor wervende werkgevers is het evenement 'Ruim Baan In...'. Voor de derde keer wordt deze manifestatie in Breda gehouden. In het Racketcentrum Breda presenteren meer dan zeventig bedrijven zich. Tijdens dit evenement krijgen werknemers een goed beeld van de mogelijkheden in de regio. Men kan er terecht voor vragen over opleidingen. Een steeds belangrijker onderwerp voor werknemers én werkgevers. Ondernemingen willen nieuw personeel zo snel mogelijk op de werkvloer krijgen. Een leerling van de MTS Autotechniek kan bijvoorbeeld drie dagen in het bedrijf werken en twee dagen in de week naar school. De opleiding gaat sneller en de medewerker krijgt meer praktijkervaring. Het resultaat is beter geschoold personeel. Walter Smits vertelt: "Als een bedrijf in deze arbeidsmarkt niet investeert in personeel, gaan de medewerkers elders mogelijkheden zoeken. Op het moment dat je door opleidingen een stuk betrokkenheid creëert binnen het bedrijf, investeer je in de toekomst."

Nog plaats
Doel van de banenmarkt is uiteraard het werven van nieuw personeel. De voordelen van 'Ruim Baan In...' omschrijft Smits als volgt: "Werknemers kunnen rechtstreeks communiceren met verschillende werkgevers en zo een goede vergelijking maken. Een banenmarkt maakt het makkelijker voor de werknemer om een keuze te maken. Bedrijven kunnen zich via deze banenmarkt bekend maken aan een grote groep werknemers en alvast contact leggen." Momenteel is er nog plaats voor bedrijven om zich te presenteren in het weekend van 7 en 8 april. Voor meer informatie kan men bellen met Walter Smits van OGZ op telefoonnummer 040 - 280 84 09. De organisatie van 'Ruim Baan in Brabant' verwacht in twee dagen zo'n acht tot tienduizend bezoekers. Voor iedere werkgever natuurlijk een mooie vijver om in te vissen.


...filmt
Het inbrekersgilde live op het scherm

...start
Het personeel verwennen met gemaksdiensten

...waakt
Hoe meer ogen op straat, hoe beter

...beveiligt
Vraag het de brandweer

...helpt
Klanten klagen nooit...zij zappen!

...spreekt
In't kort

...groeit
Moerdijk heeft 16 ha bedrijfsgrond nodig

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...onderneemt
Ondernemen is groeien

...herbergiert
Café De Vriendschap is uniek

...bouwt
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

BKD Special:

...netwerkt
BKD Business Dagen West-Brabant

...bezoekt
Deelnemers BKD Business Dagen

...presenteert
West-Brabant-stand tijdens BKD Businessdagen

...tipt
Tips voor beursbezoekers