In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Augustus 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Nieuw technisch-innovatief ingenieursbureau in Zevenbergen

Huisvesting met de juiste uitstraling, eigen parkeerterrein, eigen tuin, een station op loopafstand, goede infrastructuur, ruimte om je heen, gezelligheid en belangrijke klanten gevestigd in je directe omgeving. Zo'n vestigingslocatie lijkt een droom, maar is werkelijkheid geworden voor Bakkers Special Products B.V, die kozen voor vestiging in Zevenbergen.

Diverse ontwerpen van Bakkers SP: salad bowl als onderdeel van vliegtuigservies, Sanasept flessen, polsbloeddrukmeter en een multimedia apparaat voor tentoonstellingen.

Vanaf 21 juni start het ontwerp- & ingenieursbureau met 7 werknemers, en men verwacht op korte termijn verdubbeling van het personeelsbestand. Bij het aantrekken van nieuw personeel worden geen problemen verwacht, want de universiteiten van Antwerpen, Eindhoven, Rotterdam en Nijmegen, met afstudeerders in werktuigbouwkunde en industriële productontwerpers, liggen op redelijke afstand. Belangrijk pluspunt is dat iemand met het aanvangsalaris van ingenieur in West-Brabant relatief goedkoop een leuke woning kan kopen.

Samenwerking met REWIN
Bakkers SP was ongeveer 1,5 jaar geleden op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats en kwam in contact met de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant. REWIN heeft al diverse IT-bedrijven begeleid bij hun vestiging in West-Brabant. General manager Mario van den Bree vertelt: "In de Randstad liepen we aan tegen problemen zoals de moeilijke bereikbaarheid, geen parkeerplaats voor bezoekers en personeel, eeuwige files waardoor we afspraken met klanten niet konden nakomen en personeel dat veel tijd kwijt was met woon-werkverkeer. "Ik ben uitstekend en bijzonder prettig door REWIN geholpen. Goede aanbevelingen voor locaties, hulp bij het inschakelen van bankrelaties en introducties bij de juiste personen. Ook op financieel gebied heb ik de juiste steun ontvangen. REWIN laat zaken op een onafhankelijke manier in perspectief zien en doet echt haar best om resultaat te realiseren. Verder heeft LTB adviseurs en accountants voor ons ook veel werk verricht. Zij overwegen nu ook een verhuizing naar West-Brabant. Ook hen zal REWIN graag bij-staan".

Technisch-innovatief
Bakkers SP is een technisch-innovatief ingenieursbureau, gespecialiseerd in design en engineering van kunststof en metalen producten. Op basis van een idee of schets wordt verder vormgegeven of gebouwd in een virtuele wereld door middel van 3D-CAD applicaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de "rapid prototyping" techniek, met gebruik van hoogwaardige software. Een zogenaamd PDM (product data manager) systeem maakt het mogelijk om met meerdere bedrijven aan hetzelfde product te werken, waardoor meer inbreng van kennis mogelijk is voor realisatie van het eindproduct.


Midden- en kleinbedrijf
Ieder bedrijf dat met Bakkers SP wil samenwerken kan op elk moment instappen in het traject van ontwikkeling. Tot het klantenbestand behoren multinationals zoals Siemens, Philips en ASML, maar ook het midden- en kleinbedrijf. Inschakeling van een bureau hoeft voor hen echt niet te duur te zijn. Mario van den Bree: "Juist het op de knutselmanier ontwikkelen van nieuwe producten kost geld. Wij kunnen een opdracht echter behoorlijk afbakenen en een reële kostenbegroting maken. Verder is het leuk werken, want het beslissingstraject is kort en samenwerken in een kleine groep is praktisch. Kleine oplossingen kunnen hier tot grote resultaten leiden". De duur van trajecten varieert van een ontwikkeltijd van soms wel 2 jaar, tot 1 à 2 dagen voor bijvoorbeeld de nieuwe vormgeving van een fles badolie. Naast kunststof engineering richt Bakkers SP zich ook op de machine- en apparatenbouw, met name in de medische, voedingsbranche en in de ruimte- en luchtvaarttechniek.

Voor meer informatie over bedrijfsvestiging in West-Brabant en/of financieel advies kunt u contact opnemen met NV REWIN West-Brabant via telefoonnummer 076 5646780.


...stept
Steppend netwerken
voor het goed doel

...start
LTE ligfiets-garage in Breda bleek gat in de markt

...ontslaat
Helft faillissementen in ICT-sector

...vestigt
Kantoorhuisvestigings
nood

...innoveert
Nieuw technisch
innovatief ingenieursbureau

...spreekt
In 't Kort

...introduceert
Interpay introduceert korting op tarieven

...werkt
"Er moet een Arbeidstoekomst voor iedereen zijn"

...helpt
Om 5 over 12 is het te laat...

...rijdt
Rijschool Wolf

...transporteert
Startend transport-
bedrijf DHS