In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




BOS-Award verschaft eeuwige roem

Algemeen directeur Marc van 't Westeinde van AvestaPolarit ontving vrijdag 16 november in het Terneuzense Scheldetheater de BOS-Award. Een prijs waar geen geld aan verbonden is, maar wel eeuwige roem. Hij werd door een slordige 500 ondernemers en managers uitgeroepen tot meest attractieve werkgever van Zeeuws-Vlaanderen.

Een glunderende Marc van 't Westeinde (links) van AvestalPolarit met burgemeester Van de Sas van Gent

De 37-jarige Van 't Westeinde ontving middels een geavanceerd computergestuurd systeem de meeste stemmen tijdens het Business On Stage (BOS). Een evenement georganiseerd door Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen. Hij ging met de hoogste eer strijken na een competitie 'on stage' met de ondernemers Lexmond (sportcentrum Bodyline), Verschelling (bouwbedrijf Lensen), Van den Bos (financieel adviesbedrijf Florijn groep), Poppe (installatiebedrijf Poppe), Langenberg (restaurant De Lindenhoeve/Molen De Brak) en De Gier (elektronicabedrijf Unitron). De ondernemers uit de zeven Zeeuws-Vlaamse gemeentes werden op het podium geflankeerd door hun respectievelijke burgemeesters. Van 't Westeinde was zichtbaar gelukkig met zijn overwinning. Na de verlossende woorden van BOS-voorzitter Brenno de Zwart hief hij zijn armen ten hemel om vervolgens droogjes op te merken: "da's geen flauwekul".

AvestaPolarit was verreweg de grootste van de deelnemende ondernemingen aan de forumdiscussie onder leiding van de welbespraakte mediatrainer Evert van Wijk. Dit feit heeft echter niet zo veel van doen met de overwinning. Belangrijker was bijvoorbeeld dat Marc van 't Westeinde zich op rustige wijze presenteerde met kernachtige uitspraken. Wars van franje en zonder pracht en praal, maar daarom niet minder effectief. Zo ziet hij zichzelf niet als baas, maar meer als coach. Het roer bij AvestaPolarit is dit jaar onder leiding van Van 't Westeinde omgegooid van een 'rangen en standen maatschappij' naar een open democratische bedrijfscultuur. Hij is altijd Zeeland trouw gebleven. De Oostburger van origine die thans woonachtig is in IJzendijke, studeerde werktuigbouw aan de HTS in Vlissingen en maakte carrière bij Outukumpu in Westdorpe, vanaf dit jaar AvestaPolarit genaamd. Zijn kwaliteiten als bedrijfsleider werden in februari verzilverd met een promotie tot algemeen directeur.

Fragment uit de forumdiscussie in het Terneuzense Scheldetheater.

Legitimiteit
"In vijf minuten aan een volle zaal uitleggen waar je voor staat is niet zo eenvoudig. Het gaat over zaken waar je dagenlang over kan praten. De BOS-Award is een beloning voor het hele bedrijf en alle medewerkers. Het is fantastisch. Bedankt allemaal en 'tot discussie'," aldus Marc van 't Westeinde. Met deze laatste woorden refereerde hij aan het informele gebeuren na de verkiezing. Eigenlijk werd er na afloop tijdens het zakelijk trefpunt tussen de Zeeuws-Vlaamse ondernemers niet zoveel gediscussieerd over de eindzege. De legitimiteit hiervan werd gesymboliseerd door de vele gelukwensen van zakelijk Zeeuws-Vlaanderen voor Van 't Westeinde. Hij werd bedolven onder de positieve reacties.

Coach
"We hebben een complete reorganisatie doorgevoerd: van een oude hiërarchische structuur naar een procesgerichte organisatie met veel zelfstandigheid voor de teams. Dat is de kracht achter ons succes. Belangrijk onderdeel van de strategie van AvestaPolarit is de betrokkenheid van onze mensen bij de hele bedrijfsvoering. Daar waar vroeger de baas zei wat en hoe iets moest gebeuren, is er nu een coach die richting geeft en het beleid uitstippelt voor zelfsturende teams. Deze BOS-overwinning bevestigt dat we op de goede weg zijn en geeft vertrouwen voor de toekomst. Kijk, wij zijn een groot bedrijf. De tweede grootste producent ter wereld van roestvrijstaal halffabrikaten. AvestaPolarit heeft hele grote fabrieken in Engeland, Zweden en Finland. Hierna volgt ons bedrijf in Westdorpe waar 120 mensen werkzaam zijn. Wij zijn eigenlijk te groot om klein te zijn en te klein om groot te zijn." Marc spreekt nogmaals zijn genoegen uit over de BOS-zege. "Ja, ik ben een zeer tevreden man. Dat kan ook niet anders. Alleen al voor de naamsbekendheid van ons bedrijf is deze overwinning erg belangrijk. Onze nieuwe naam AvestaPolarit bestaat tenslotte nog maar kort. Het competitie-element van de BOS spreekt enorm aan. Alle waardering voor de Junior Kamer."


...onderneemt
'The real beauty is inside'

...start
Taalvakwerk op maat voor een beter bedrijfsresultaat

...bedenkt
Een nieuw concept van DeVitaminebron

...maakt 't
Nottrot maak 't in West-Brabant

...helpt
Handelscentrum boomteelt moet etalage worden

...introduceert
Massale belangstelling voor veilige introductie euro

...adviseert
'Testbaners' als beleidsadviseur bij de KvK

...ontwikkelt
Ontwikkeling van Havenschap Moerdijk

...groeit
Grote plannen in de gemeente Moerdijk

...ontwikkelt
Een aantrekkelijk bedrijventerrein voor iedereen

...informeert
De weg naar duurzaam ondernemen op Moerdijk

...wint
BOS-Award verschaft eeuwige roem

...spreekt
In 't kort

...initeert
"Ze teren er nog maandenlang op"