In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl
www.sitesupport.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Advies over carrière, coaching en mediation

Na negen jaar op diverse P&O afdelingen van het Ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) gewerkt te hebben, is Estelle Schoenmakers-Stevens dit jaar voor zichzelf begonnen. Ze geeft advies over loopbaanontwikkeling, coaching en mediation. Haar bedrijf heet Advieswerk en is gevestigd in Breda. Estelle had genoeg ervaring op haar vakgebied opgedaan en was toe aan iets nieuws. Veel mensen vragen zich af, waarom ze voor zichzelf begint, terwijl ze van een goede baan verzekerd was bij de overheid? Ook omdat Estelle letterlijk en figuurlijk een extra handicap heeft: ze ziet maar tien procent.


De ambitieuze Estelle Schoenmakers-Stevens vindt het fijn zichzelf iets op te leggen. Zodat ze kan proberen haar doelen te halen.

Het oude, vertrouwde opgeven en je storten in een nieuw avontuur. Dit kan gezegd worden van de 35-jarige Estelle Schoenmakers-Stevens. "Mijn vader is ook ondernemer, het ondernemersschap zit dus in de familie. Toen ik hem vertelde dat ik er elke maand een nieuwe klant bij wilde hebben, vond hij dit erg ambitieus. Maar ik vind het fijn om mezelf iets op te leggen. Zodat ik kan proberen dit doel te halen," vertelt de gedreven onderneemster.

Op zeven jarige leeftijd lieten bij Estelle beide netvliezen los, hierdoor ziet ze veel minder dan anderen. De situatie is nu stabiel en zal niet slechter worden. In een vertrouwde omgeving is er niks of bijna niks aan Estelle te merken. Alleen als ze bijvoorbeeld thee inschenkt, doet ze iets voorzichtiger dan anderen.

Estelle Schoenmakers-Stevens: "Na de Hbo-opleiding Personeel & Organisatie, ging ik bij het Ministerie van VROM in Den Haag aan de slag als P&O-adviseur. Ik werkte op drie verschillende afdelingen en groeide uit tot loopbaanadviseur. Na negen jaar was ik écht klaar met het VROM. Ook het lange reizen ging me elke dag steeds meer tegenstaan: anderhalf uur heen en anderhalf uur terug met de trein van Breda naar Den Haag. Op een dag dacht ik, waarom zou ik hetgeen ik elke dag bij VROM doe niet zelf kunnen? Dan was ik ook gelijk van het treinen af en zo ontstond het idee."

Jonge bedrijven lopen een grotere kans failliet te gaan dan ondernemingen met een langere bestaansgeschiedenis. Veertig procent van de startende ondernemers gaat binnen vijf jaar failliet. Waarom denkt de personeelsdeskundige dat haar dit niet overkomt en dat zij het wel redt in deze tijd van economische malaise? Estelle: "Mijn ruime ervaring en netwerk zijn belangrijk. Daarnaast heb ik bijna geen kosten. Ik werk vanuit huis en ik heb alleen maar een computer, papier en enveloppen aangeschaft."

Hoe kan ik beter mijn zegje doen in een vergadering?
"Advieswerk richt zich op bedrijven waar behoefte is aan persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De kwaliteit van deze medewerkers bepaalt voor een groot gedeelte het resultaat van de organisatie. Daarom is het belangrijk dat de juiste persoon op de juiste plaats zit," legt Estelle uit. Advieswerk biedt vier producten: loopbaanadvies, coaching, mediation en het bedrijf begeleidt cliënten bij reïntegratie. Soms krijgt Estelle Schoenmakers-Stevens vragen van werknemers. Ze willen weten of ze überhaupt bij het juiste bedrijf werken of wat ze de volgende tien jaar nog voor werk zouden willen doen. Advieswerk kan hun een loopbaanadvies geven. Anderen hebben wat hulp nodig op bepaalde vlakken van hun dagelijks werk. Ze willen leren hoe ze beter beslissingen kunnen nemen of hoe ze in vergaderingen beter hun zegje kunnen doen. Voor Estelle vallen deze vragen onder coaching.

Meningsverschillen oplossen tussen werkgever en werknemer
Bij het derde onderdeel van haar bedrijf, mediation, treedt de adviseuse op als onafhankelijke derde, als mediator. Door te bemiddelen, probeert Estelle meningsverschillen op te lossen. "Voor mediation gelden twee belangrijke uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Als bemiddelaar probeer ik de partijen weer bij elkaar te krijgen." Daarnaast begeleidt de adviseuse reïntegratieprojecten. Mensen die langer dan zes maanden werkloos zijn, komen in aanmerking voor een IRO (Individuele Reïntegratie Overeenkomst). Werklozen mogen zelf bepalen welk bureau hen ondersteunt bij hun terugkeer naar de arbeidsmarkt. Ook begeleidt Advieswerk particulieren. Het bedrijf geeft, zoals de naam al zegt, advies over wat mensen willen en geeft aan hoe ze hun doelen kunnen bereiken. Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief? Hoe bereid ik een sollicitatiegesprek voor? Hoe kom ik het beste over? Voor al deze vragen kun je bij Estelle terecht.

Estelle Schoenmakers-Stevens heeft er zin in. Het is een grote drijfveer voor haar om iedereen te laten zien dat ze het redt, ondanks haar beperkingen. "Door mijn handicap heb ik iets extra's te bieden: ik heb een enorme portie doorzettingsvermogen en ik kan héél goed luisteren."

Meer informatie
E-mail: info@advieswerk.com
Website: www.advieswerk.com


...informeert
De poort naar nieuwe uitdagingen

...start
Advies over carrière, coaching en mediation

...netwerkt
Stratos netwerk- bijeenkomst dinsdag 7 juni

...innoveert
Innovatie in West-Brabant

...ondertekent
Uitbreiding innovatieconvenant

...ontwikkelt
Plannen voor Innovatiehuis

...verbetert
Van transportbedrijf naar logistiek dienstverlener

...organiseert
ChildRight GalaNight

...bereikt
"Marktleiderschap realiseerbaar voor elke onderneming"

...belegt
De beleggings- adviseurs

...vist
Internationaal gezelschap haalt Zeeuwse delicatesse binnen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...onderneemt
Internationaal ondernemen: Wie durft?

...investeert
Ons kent ons: hoe leg je de eerste contacten?

...verkent
In het kielzog van Karien van Gennip

...verplaatst
Outsourcing betreft nu ook hoogwaardige arbeid

...handelt
Oost-Europese markt divers maar kansrijk

...exporteert
Exporteren naar Zuid-Europa

...subsidieert
Nieuwe impuls voor grensoverschrijdende projecten

...groeit
Groei van copycat China laat zich niet stilleggen

...inspireert
Verenigde Staten

...verschilt
Nederlander heeft meer haast dan Belg

...concurreert
Sterke concurrentie noopt transporteur tot aanpassing

...financiert
Lokale financiering biedt meeste mogelijkheden

...verzekert
Vijf verzekeringen om over na te denken

...ontmoet
Het Havenschap Moerdijk, een kennismaking

...bundelt
Een bundeling van krachten

...floreert
Internationaal ondernemen floreert hier

...vernieuwt
Moerdijk is klaar voor de toekomst

...beschermt
MKB, bescherm en beheer uw merk!

...spreekt
Junior Kamer steeds meer maatschappelijk betrokken

...bezoekt
Regionale Bedrijvenbeurs 2005

...vermindert
Veel animo voor project Duurzaam Ondernemen Tholen

...huisvest
Gemeente, provincie en ministeries gecharmeerd van grensoverschrijd- ende bedrijven- terreinen

...ontwerpt
Middelburg: wonen en werken op Ramsburg

...leest
In 't kort

...herstructureert
Herstructurering verouderde bedrijventerreinen

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen