In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Augustus 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Choose-it
PricewaterhouseCoopers
Choose-it
allround IT-specialist

ROOSENDAAL ­ Het Roosendaalse bedrijf Choose-it heeft in korte tijd een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Na het traditionele begin op de zolderkamer telt dit IT-bedrijf momenteel meer dan tachtig medewerkers. In die tijd ontwikkelde Choose-it, naast de 'core-business' van detachering van IT-specialisten, activiteiten op het gebied van hardware en E-business.


Drie jaar geleden startten Maarten Hendriks en Leen Spaans hun bedrijf Choose-it. Beiden hadden al veel ervaring in de ICT en legden zich toe op detachering van IT-specialisten. De markt schreeuwde om mensen en het succes van Choose-it kwam al snel. De hausse in detachering is momenteel over, maar Choose-it boekt nog steeds prima resultaten. Dat komt deels doordat alle accountmanagers een IT-achtergrond hebben en zelf lange tijd gedetacheerd zijn geweest. Hierdoor kan men zich goed inleven in een kandidatenprofiel en snel een beeld van de bedrijfscultuur vormen. Het Roosendaalse bedrijf kreeg overigens onlangs nog een groot compliment van een gerenommeerde multinational. Ze vertelden dat elke kandidaat door Choose-it aangebracht meteen geplaatst kon worden. Het bedrijf voelt de wensen van de opdrachtgever dus feilloos aan en selecteert een geschikte kandidaat.

Hardware
Enige tijd geleden verbreedde Choose-it haar horizon. Er werd een divisie hardware toegevoegd. Het bedrijf werd dealer van complete netwerkmachines die in staat zijn automatisch CD-r's te produceren. Elke CD kan unieke kenmerken bevatten, zowel in de inhoud als in bedrukking. Dankzij deze machines is het voor consumenten ondermeer mogelijk om op Internet tegen betaling complete muziek-CD's samen te stellen. Andere hoogwaardige producten uit de divisie hardware van Choose-it zijn de scanapparaten. Hiermee kunnen complete archieven digitaal opgeslagen worden. Voordeel voor de klant is ondermeer de snelle toegang tot archiefstukken en bezuiniging op de papierkosten.

E-business
Een andere divisie van Choose-it is gericht op E-business. Onder de naam Netpress verzorgt men een grote verscheidenheid aan specialistische internetdiensten. Netpress verzorgt de marketing van de bekende website www.voetbalonline.nl. Met gemiddeld 35.000 bezoekers per dag is het de best bekeken voetbalsite van ons land. Door dit succes is het Roosendaals bedrijf op het idee gekomen een E-business Club te ontwikkelen. Deze laat een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) effectief met haar sponsors communiceren. De geldschieters kunnen beschikken over de laatste nieuwtjes van hun voetbalploeg en zich tegelijkertijd op de site profileren. Een aantal BVO's laat Choose-it momenteel hun E-business Club ontwikkelen. De plannen van Choose-it voor de toekomst zijn groot. Niet alleen wil men het dienstenpakket continue aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen in de markt, maar ook het buitenland moet worden veroverd. Onlangs opende het bedrijf daarom een vestiging in Brussel.

Aansprekende namen
Een kleine greep uit de bedrijven waar Choose-it naar tevredenheid werkte: Wolters Kluwer, Elsevier, Libertel, ING groep, ABN AMRO, Philips Nederland, PON Nederland, European Patent Office, Telfort, Lucent, TSS, Koninklijke Marine, SIDMAR België, PTT Mediaservice, KPN.

Choose-it BV Jan Vermeerlaan 200
4703 LE ROOSENDAAL
Telefoon: 0165 ­ 52 75 75
Fax: 0165 ­ 39 35 65
E-mail: info@choose-it.nl
Internet: www.choose-it.nl


...stept
Steppend netwerken
voor het goed doel

...start
LTE ligfiets-garage in Breda bleek gat in de markt

...ontslaat
Helft faillissementen in ICT-sector

...vestigt
Kantoorhuisvestigings
nood

...innoveert
Nieuw technisch
innovatief ingenieursbureau

...spreekt
In 't Kort

...introduceert
Interpay introduceert korting op tarieven

...werkt
"Er moet een Arbeidstoekomst voor iedereen zijn"

...helpt
Om 5 over 12 is het te laat...

...rijdt
Rijschool Wolf

...transporteert
Startend transport-
bedrijf DHS