In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Augustus 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Cees Budding
Dick van der Hoff
Annet van Hemmen
Komkommertijd
Dick van der Hoff
SiteSupport Online Communicatie



Als u de krant met deze bijlage van de Ondernemer op uw vakantie adres ontvangt, dan behoort u tot die grote groep Nederlanders die momenteel met vakantie zijn. De achterblijvers, die dus gewoon aan het werk zijn, ervaren hoe prettig het is om dagelijks zonder files naar het werk te gaan, wonen in bijna verlaten stadswijken en werken in kantoren en fabrieken met een minimale bezetting. Want het is vakantietijd en dus draait het Nederlandse bedrijfsleven in de maanden juli en augustus op een laag pitje.

Komkommertijd, althans dat veronderstellen we. In de oeroude economie toen een Account Manager nog een 'Reiziger' heette, gingen deze commerciële toptalenten er voetstoots van uit dat er in juli geen spijker te verkopen was. Deze harde werkers waren elf maanden per jaar hele weken van huis om hun koopwaar te slijten. Alleen in de maand juli gingen ze van het principe uit 'vrouwen bloot, handel dood'. Je kunt ze dat eigenlijk niet eens kwalijk nemen. Want men beschikte totaal niet over cijfers en feiten die het tegendeel zouden kunnen bewijzen. In de nieuwe economie ligt dat wel even anders. De gevolgen van het internet voor het bedrijfsleven zijn zo langzamerhand genoegzaam bekend. De 24 uurs economie draait 365 dagen per jaar gewoon door. En in tegenstelling tot de oude economie wordt dat nu wel met cijfers en feiten bewezen. Uit de statistieken die wij als internetbedrijf dagelijks kunnen inzien blijkt dat het internetbezoek en e-mail verkeer op de werkplek in de maanden juli en augustus nauwelijks afneemt. Derhalve hebben de thuisblijvers in deze periode hun handen vol.

Vakantie is u van harte gegund en u kunt op uw bedrijf best een paar weken gemist worden, maar besef wel dat het in de nieuwe economie nooit komkommertijd is.


...stept
Steppend netwerken
voor het goed doel

...start
LTE ligfiets-garage in Breda bleek gat in de markt

...ontslaat
Helft faillissementen in ICT-sector

...vestigt
Kantoorhuisvestigings
nood

...innoveert
Nieuw technisch
innovatief ingenieursbureau

...spreekt
In 't Kort

...introduceert
Interpay introduceert korting op tarieven

...werkt
"Er moet een Arbeidstoekomst voor iedereen zijn"

...helpt
Om 5 over 12 is het te laat...

...rijdt
Rijschool Wolf

...transporteert
Startend transport-
bedrijf DHS