In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




America Tower
Markant herkenningspunt aan de A27

De parel op de kroon van het Oosterhoutse kantorenpark Hoevestein. De America Tower moet nog opgeleverd worden, maar nu al heeft het markante pand een magische klank. Negen verdiepingen en de karakteristieke antenne zorgen ervoor dat de America Tower van verre zichtbaar is. Een opvallend herkenningspunt aan de A27.

De America Tower wordt ontwikkeld door de heer E. America. Hij vertelt over het project: "Nadat ik een paar jaren geleden mijn bedrijf op technisch gebied verkocht, verhuurde ik alleen nog panden in Breda. Op een gegeven moment was één van mijn huurders op zoek naar een grotere ruimte. We zijn rond de tafel gaan zitten en zo is het idee van de America Tower ontstaan. We zochten een goede locatie en vonden deze langs de A27 in Oosterhout." De America Tower zal kwaliteit uitstralen. Niet alleen de karakteristieke buitenzijde, maar ook de binnenkant zal stijlvol worden. Een stijlvolle entree, receptie en hoogwaardige hardstenen vloer gaan zorgen voor een representatieve uitstraling. Hooper Architects ontwierp het gebouw. Momenteel is deze architect nog in Tilburg gevestigd. Eind van dit jaar verhuist men naar Oosterhout.

Telecommunicatie
Met een blik op de toekomst is het accent van de America Tower gelegd op de technologie. Het pand zal in het teken staan van de communicatie. De grote rode bal en drie kleinere blauwe ringen in de antennemast staan symbool voor het voortplanten van radiogolven in de ether. De slogan van de America Tower, 'Communication is the vital link', is veelzeggend. Men heeft ook een huurder van formaat op telecommunicatiegebied gevonden. Het Zweedse Ericsson zal zo'n zeventig procent van het pand huren. Leo de Hoon, Financieel Directeur van Ericsson in Nederland vertelt: "We hebben gekozen voor een nieuw kantoor voor het Business Support Center in plaats van uitbreiding op de huidige locatie in Rijen. We blijven met het nieuwe kantoor echter wel in de buurt. De keuze is op de America Tower gevallen, omdat deze goed bereikbaar is en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. De locatie is dichtbij Rijen, zodat medewerkers niet hoeven te verhuizen." De bovenste etages van de America Tower worden ingericht als Business Center voor verschillende bedrijven. De beschikbare vloeroppervlakte begint bij 20 m en loopt tot 200 m . Een kleine brasserie, business lounges, vergaderruimten en een auditorium met ontvangstruimte maken het geheel tot een prima vestigingsplaats voor bedrijven. De ruwbouw van de America Tower wordt op 1 maart opgeleverd. Men verwacht in mei en juni de eerste huurders te ontvangen.


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers