In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

Eén van de jongste bedrijventerreinen van Oosterhout ligt aan de T33, plaatselijk beter bekend als de Bovensteweg. Veel bestemmingsverkeer vanaf de Maasroute rijdt via de T33 Oosterhout binnen. Daar hebben inmiddels een tiental ondernemers hun bedrijf "in de etalage" gezet.

Op bedrijventerrein de Wijsterd worden hoge eisen gesteld aan het uiterlijk van de bedrijfspanden. Als overgangsgebied tussen industrieterrein Weststad en de woonwijk Vrachelen 2 is de Wijsterd bestemd voor bedrijven uit de lichtste milieucategorie.

Aan de rand van de Wijsterd zijn diverse kantoorlocaties verrezen. Bovendien hebben vier Oosterhoutse autodealers hier, goed in het zicht, hun vestiging geparkeerd. De Wijsterd biedt ook aan kleinere ondernemingen de ruimte. Op het terrein zijn ruim 20 kavels beschikbaar voor een combinatie van wonen en werken. Gezien de lange wachtlijst van gegadigden voorziet deze woon- en werkcombinatie in een behoefte.

Inmiddels zijn de eerste ondernemingen al actief. Een groothandel in biljartartikelen en een bedrijf dat doet in relatiegeschenken, om er een paar te noemen. Aan de vestiging heeft de gemeente Oosterhout een aantal kwaliteitseisen verbonden. Zo moeten de bedrijfsgebouwen minimaal 20% van de perceeloppervlakte bestaan. De woningen dienen te worden opgetrokken in donkerrode baksteen, met twee bouwlagen en een plat dak. De bedrijfspanden zijn bedoeld voor bedrijvigheid, niet voor opslag. De bedrijvigheid mag ook niet teveel verkeer aantrekken. Niettemin, kleine en middelgrote familiebedrijven willen zich graag vestigen op één van de kavels die 1000 m2 en 2200 m2 groot zijn.


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers