In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers & werknemers

In de werkgelegenheidsstatistieken scoort Oosterhout heel gunstig. De toenemende bedrijvigheid in de stad zorgt voor banen. In deze tijd van hoogconjunctuur is de vraag groter dan het aanbod. Het Centrum Werk en Inkomen doet er alles aan om in de behoefte te voorzien en om ook moeilijk bemiddelbare werkzoekers aan een baan te helpen.

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Oosterhout, Drimmelen en Geertruidenberg, plus Arbeidsvoorziening Midden- en West-Brabant en de uitvoeringsinstanties Kadans, GAK, GUO en Sociaal Fonds Bouwnijverheid. Marjan Verhoeven is hoofd afdeling Werk bij de gemeente Oosterhout en in die functie nauw betrokken bij de activiteiten van het Centrum Werk en Inkomen. De algemene opvatting dat wie in deze tijd geen werk heeft, dat zichzelf moet verwijten, bestrijdt ze meteen. "Er zijn nog zat mensen die graag willen werken, maar dat om verschillende redenen niet kunnen. Mensen die een zorgplicht hebben, of die door bepaalde beperkingen niet fulltime kunnen werken. En er zijn ook groepen allochtonen die het Nederlands (nog) niet goed beheersen om in het arbeidsproces ingeschakeld te worden."

Ook zijn vraag en aanbod niet goed op elkaar afgestemd. Het vergt creativiteit van het Centrum Werk en Inkomen om aan de behoeften van zowel werkgevers als werkzoekenden te voldoen.

Arbeidspool
De afdeling Werk van de gemeente onderzoekt nu de mogelijkheden om een arbeidspool in het leven te roepen, zodat mensen die niet volledig aan de slag kunnen, toch aan een baan geholpen kunnen worden. "Zo kunnen we bijvoorbeeld drie mensen op twee banen inzetten", zegt Marjan Verhoeven. Ze kijkt daarbij met name naar de productiebedrijven op het "foodpark" Everdenberg, bij wie de vraag naar medewerkers groot is. "Maar de arbeidspool is er niet alleen voor productiemedewerkers. Ook voor administratieve functies zou de pool heel goed kunnen werken."

Het is nog even afwachten hoe het Oosterhoutse bedrijfsleven tegen het idee kijkt. "Natuurlijk krijgen we de kaartenbak nooit helemaal leeg. Er blijven altijd mensen die zo'n afstand met de arbeidsmarkt hebben, dat het geen zin meer heeft om te bemiddelen, " meent Marjan Verhoeven, om meteen nog een misverstand uit de wereld te helpen: "Het is niet zo dat de meeste niet-werkenden het wel goed vinden, zo'n uitkering. Voor heel veel mensen is in het eigen levensonderhoud voorzien een primaire behoefte. We werken er hard aan om elke kans een vacature te vervullen, aan te grijpen."


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers