In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Columns
Barend Hohmann
Christ-Jan Danen
Cees Budding
Het gelijk van de goeroe's
Barend Hohmann
SiteSupport Online Communicatie



En er was zoveel beloofd. Alles zou voortaan via internet gaan. In 2000 orakelden piepers, honden en andere goeroe's dat internet overal in ons dagelijks leven zou opduiken. Sindsdien zijn de sentimenten echter 180 graden gedraaid. Hieronder een korte schets hoe het dagelijkse leven van een Bredase ondernemer er uit zou kunnen zien wanneer de goeroe's van een jaar geleden gelijk hadden gekregen.

U staat 's morgens op en kijkt als eerste of die belangrijke fax al is aangekomen. Die fax is dan wel verstuurd naar de zaak, maar u ontvangt automatisch een kopietje via email. Aan de onbijttafel ontvangt uw zoon een SMSje van het Baronie College. Enkele docenten hebben zich zojuist ziek gemeld via internet dus er vallen lesuren uit.

Op de zaak aangekomen blijkt de ziekenboeg daar ook vol. De ziekmeldingen regelt u via arboned.nl. Benieuwd wat die ziekengolf voor uw premie gaat betekenen surft u naar www.gak.nl.

Het is een mooie dag, de Grote Markt webcam laat zelfs een terras zien, dus u gaat vandaag maar eens vroeg naar huis. Want eigenlijk kunt u thuis ook alles regelen, zelfs face-to-face dankzij uw video-verbinding over het net. Zou iemand u Ÿberhaupt missen wanneer u online nog snel een lastminute boekt ?...

Dat de goeroe's niet helemaal gelijk hebben gekregen is bekend. Maar alle voorbeelden hierboven zijn op dit moment wel werkelijkheid. En niet in Amerika, maar gewoon in Breda. Dus al hebben piepers en honden ons teleurgesteld, dat is nog lang geen reden om het hele internet maar af te schrijven.


...onderneemt
'The real beauty is inside'

...start
Taalvakwerk op maat voor een beter bedrijfsresultaat

...bedenkt
Een nieuw concept van DeVitaminebron

...maakt 't
Nottrot maak 't in West-Brabant

...helpt
Handelscentrum boomteelt moet etalage worden

...introduceert
Massale belangstelling voor veilige introductie euro

...adviseert
'Testbaners' als beleidsadviseur bij de KvK

...ontwikkelt
Ontwikkeling van Havenschap Moerdijk

...groeit
Grote plannen in de gemeente Moerdijk

...ontwikkelt
Een aantrekkelijk bedrijventerrein voor iedereen

...informeert
De weg naar duurzaam ondernemen op Moerdijk

...wint
BOS-Award verschaft eeuwige roem

...spreekt
In 't kort

...initeert
"Ze teren er nog maandenlang op"