In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Sylvia de Haan:
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

Jarenlang werkte Sylvia de Haan bij diverse bedrijven als directiesecretaresse. Een verantwoordelijke functie, waarin ze in haar rol als regelneef goed terechtkwam. Ze merkte, dat er vooral bij het MKB grote vraag was naar mensen zoals zij. Mensen met een talenknobbel, die hun hand niet omdraaien voor de organisatie van een persconferentie en daarnaast ook nog zeer professionele secretariële werkzaamheden kunnen verrichten.


Sylvia de Haan: 'Volgens mij is mijn formule een gat in de markt'.

Sylvia heeft 1 april 2002 de stap gezet om zich als zelfstandige in Raamsdonksveer te vestigen. Haar bedrijf opereert onder de naam 'Gallo Flexible Office Solutions' en levert kwalitatief hoogstaand secretarieel werk. Gallo levert geen secretaresses zoals mensen wel denken, maar zuiver de diensten die een secretaresse normaal gesproken afhandelt. Je moet dan denken aan: notuleren, tekstverwerken, correctie- en redigeerwerk, mailings schrijven, PowerPoint presentaties en buitenlandse vertalingen maken. Deze diensten zijn ondergebracht onder de bedrijfstak 'Office Solutions'. De andere tak van Gallo heet 'Business Solutions' en omvat de secretariële werkzaamheden op management niveau zoals: een bedrijfspresentatie of een verkoopgesprek ondersteunen en het regelen en organiseren van vergaderingen, feesten en recepties. Je eigen toko runnen, leek me het summum Sylvia had altijd de ambitie om voor zichzelf te beginnen. Sylvia: "Je eigen toko runnen, leek me het summum. Ik ben altijd haantje de voorste geweest en een echte regelneef. Het ondernemersschap vind ik een uitdaging. Vooral de aspecten: goed werk leveren, klantgericht denken en het bedrijf kostentechnisch goed opzetten spreken me aan. Als je een bedrijf runt, pluk je gelijk de vruchten van hetgeen je gedaan hebt. Het is een continu groeiproces. Als je een blunder maakt, leer je daar van en zul je niet snel weer dezelfde fout maken. Maar als het goed gaat, weten de klanten je ook te vinden."

Een gat in de markt
Sylvia: "Volgens mij is mijn formule een gat in de markt. Momenteel zijn er best veel startende ondernemers en die kunnen soms wel een secretaresse gebruiken. Het is niet gunstig voor hen iemand aan te nemen, want daar hebben ze vaak het budget niet voor en ze hebben in de beginfase ook nog niet genoeg werkzaamheden voor deze werknemer. Daarom is het zo handig dat je mij per uur kunt inhuren. Ik heb ruime ervaring en heb aan een half woord genoeg. Ik heb een vast klantenbestand waar ik regelmatig werkzaamheden voor verricht. Dit streef ik ook na, zodat je na een aantal opdrachten weet wat het bedrijf van je verwacht. Ondertussen heb ik me het jargon eigen gemaakt van de verschillende branches waar ik in werk en de producten zijn niet meer onbekend voor me."



Curriculum vitae
Sylvia heeft na het atheneum, een jaar een tolk-vertaalopleiding gedaan en daarna de Schoevers directiesecretaresse opleiding. Ze spreekt vijf talen vloeiend en de computer heeft geen geheimen voor haar. Sylvia heeft in haar professionele carri¸re gewerkt bij het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag en als directiesecretaresse bij diverse bedrijven. Voor één van die bedrijven heeft ze zelfs een persconferentie georganiseerd in Parijs. Het organiseren en regelen zat altijd al in Sylvia's bloed. In haar jeugd was ze voorzitster van de JOVD (de Jongeren Organisatie voor Vrijheid en Democratie).

Geen verplichtingen
Gallo biedt talloze voordelen. Zo rekent het Raamsdonkveerse bedrijf uurtarieven, je bespaart op werving- en selectiekosten, je zit niet aan een personeelslid vast die je voor een bepaalde tijd een contract moet bieden. En tenslotte is het ook handig dat Sylvia vanuit huis werkt en dus ook geen werkplek nodig heeft. In de Randstad bestaan wel meer bedrijven die secretariële diensten leveren. Daar is de formule al bekender dan in Brabant. Sylvia steekt haar ambitie niet onder stoelen en banken: "Ik ambieer het om werkgever te worden. Je moet eens weten hoeveel sollicitatiebrieven ik nu al krijg. Veel dames vinden het leuk om dit werk voor een aantal uren per week te doen. Ook wil ik in de toekomst gaan franchisen en mijn formule uitzetten. Ik heb niet voor niks een .com achter mijn bedrijfsnaam, dit geeft ook aan hoe groot mijn ambitie is."

Meer informatie
Internet: www.gallo-flex.com


...adviseert
Kantoor houden in een decor dat onmiskenbaar een kerk is

...start
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

...overlegt
Beter overleg tussen gemeente en marktkooplieden

...verbetert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...investeert
"MKB bedrijven kunnen en moeten meer doen met ICT"

...verhoogt
ICT verhoogt transparantie van het arbeidsproces

...jureert
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee

...netwerkt
Startende bedrijven komen met elkaar in contact

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...organiseert
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

...wijzigt
De grensarbeiders- regeling onder het nieuwe belasting- verdrag met België

...informeert
"Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig"

...verhuist
Bedrijfsverhuizingen naar voormalige Pontonniersterrein

...moderniseert
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

...groeit
Toeristisch-recreatieve bedrijfstak verdient maximale aandacht

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...spreekt
In 't Kort

...behartigt
Gezamenlijke inkoopvoordelen als de succesfactor

...onderneemt
Succesvolle eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie MKB-Bergen op Zoom, IKB en BOB+MGH

...runt
Nieuwe directeur ziet groeikansen door verbetering organisatie

...reïntegreert
Verbod op vergaderen

...vernieuwt
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken

...groeit
NVM: 'prijs VVO kantoorruimte stabiel'