In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Programma staat garant voor spetterende avond
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

Voor de tweede keer op rij vindt de uitreiking van de Ondernemers Trofee Oosterhout plaats. En wel op donderdag 3 april in theater De Bussel in Oosterhout. "Het programma staat borg voor een informatieve avond met een hoog amusementsgehalte", aldus wethouder Yves de Boer.


Wethouder Y.C.M.G. de Boer

Samen met de gemeente Oosterhout organiseert 'de Ondernemer' de uitreiking van de tweede Ondernemers Trofee Oosterhout (OTO). Het programma van het congres met als thema 'Relatiemanagement' begint met een welkomstwoord van burgemeester Huijbregts. Presentator en gespreksleider van de avond is de bekende cabaretier Gert Greveling (ook partner bij Deloitte en Touche). Vorig jaar organiseerde de gemeente Oosterhout het evenement samen met de Juniorkamer. De Juniorkamer besloot dit jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan en kon daarom niet meer in de organisatie plaatsnemen. Het avondprogramma van het congres start om 18.45 uur met een kopje koffie. Om 19.00 uur begint het officiële gedeelte waarbij drie genomineerde bedrijven via een korte videopresentatie bekend gemaakt worden. Telkens volgt na de video een korte discussie (met de zaal) over de toegepaste invulling van relatiemanagement. Voor het entertainment verzorgt de Nederlandse ster Lee Towers een spetterende optreden. Ook wordt ergens op de avond een komische verrassingsact opgevoerd. Na het juryberaad wordt de winnaar van de tweede Ondernemers Trofee Oosterhout bekendgemaakt. De uitreiking van de OTO (een bronzen beeldhouwwerk van Ine Bollen) is in handen van wethouder Yves de Boer. De avond wordt daarna voortgezet in feestelijke sferen. Vanzelfsprekend staat er dan een borrel en een hapje klaar.

Jury
Vorig jaar werd de trofee mee naar huis genomen door een bijzonder trotse directeur Adrie Polder van bungalowpark de Katjeskelder. Er kan gerust gesteld worden dat het Oosterhoutse evenement vorig jaar goed aansloeg. Het was een geslaagde dag voor iedereen. Dhr. Polder neemt dit jaar zitting in de jury. De jury bestaat naast dhr. Polder ook uit: wethouder Yves de Boer, directeur van de VVV mw. Lenie Simons, directeur BKV R.Z.P. en oud-wethouder Ron Broere en hoofd marketing BN/DeStem Wim van 't Geloof. "De gemeente Oosterhout en 'de Ondernemer' hebben deze avond als doel de Oosterhoutse ondernemers plezierig en informatief te onderhouden", aldus een enthousiaste wethouder Yves de Boer. Voor de gemeente is het de tweede keer dat ze dit evenement in Oosterhout organiseert. 'De Ondernemer' - die zich specifiek richt op ondernemers in Brabant - is een nieuwe partner in de organisatie. "De start van een inspirerende samenwerking", aldus De Boer.

Relatiemanagement
Gekozen is voor het thema 'Relatiemanagement', altijd een actueel, interessant onderwerp in ondernemersland. Want relaties aanknopen, relaties opbouwen, uitbreiden en onderhouden, dat is waarmee een succesvolle onderneming valt of staat. Relaties zijn er in verschillende soorten en maten: persoonlijke, zakelijke, duurzame, goede en slechte relaties. Iemand met veel en goede relaties heeft veel kennissen, niet in het minst met personen van aanzien of invloed. Een hedendaagse ondernemer komt er niet zonder (goede) relaties. Een interessant thema dus. Natuurlijk dragen actieve ondernemers ook bij aan een gunstig leefklimaat in een stad. Samen met een dynamische gemeente. Het biedt niet alleen aan haar inwoners een grote verscheidenheid aan voorzieningen. Ook ondernemers kunnen rekenen op een actieve rol van de gemeente. Op diverse niveaus en met verschillende gesprekspartners voert de gemeente Oosterhout structureel overleg om knelpunten en wensen helder te krijgen. Het uitgangspunt "Oosterhout: centrum van het goede leven" probeert zij inhoud te geven voor de Oosterhoutse ondernemers. Door de vestiging van diverse bedrijven, van klein tot groot, hoeven Oosterhouters niet naar buurgemeenten uit te wijken voor hun dagelijkse arbeid. Oosterhoutse ondernemers timmeren hard aan de weg binnen een gemeente die haar blik op de toekomst richt. Hoofdsponsors dit jaar van het Oosterhoutse evenement zijn de gemeente Oosterhout, de Ondernemer, Jos Hofkens HIG, ROC West-Brabant, Rabobank Oosterhout, MK2 Audiovisuele Media, Deloitte en Touche accountants en Volvo Bluekens. Bent u geïnteresseerd om uw bedrijf of dat van een relatie als genomineerde op te geven? U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar beleidsadviseur van de gemeente Oosterhout mevr. Dolly van Dijk: d.van.dijk@oosterhout.nl. U krijgt dan een uitgebreid vragenformulier toegestuurd met onder meer vragen over uw personeels- en financieel- en milieubeleid en marketing.
Er zijn nog kaarten (e 50,-) beschikbaar voor de avond. Per e-mail te bestellen bij account manager van 'de Ondernemer' Paul Janssen: p.janssen@wuzn.nl


...adviseert
Kantoor houden in een decor dat onmiskenbaar een kerk is

...start
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

...overlegt
Beter overleg tussen gemeente en marktkooplieden

...verbetert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...investeert
"MKB bedrijven kunnen en moeten meer doen met ICT"

...verhoogt
ICT verhoogt transparantie van het arbeidsproces

...jureert
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee

...netwerkt
Startende bedrijven komen met elkaar in contact

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...organiseert
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

...wijzigt
De grensarbeiders- regeling onder het nieuwe belasting- verdrag met België

...informeert
"Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig"

...verhuist
Bedrijfsverhuizingen naar voormalige Pontonniersterrein

...moderniseert
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

...groeit
Toeristisch-recreatieve bedrijfstak verdient maximale aandacht

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...spreekt
In 't Kort

...behartigt
Gezamenlijke inkoopvoordelen als de succesfactor

...onderneemt
Succesvolle eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie MKB-Bergen op Zoom, IKB en BOB+MGH

...runt
Nieuwe directeur ziet groeikansen door verbetering organisatie

...reïntegreert
Verbod op vergaderen

...vernieuwt
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken

...groeit
NVM: 'prijs VVO kantoorruimte stabiel'