In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Ondernemers, gemeente en Rewin slaan handen ineen
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

In de gemeente Geertruidenberg en bij een groot deel van ondernemend Nederland een begrip. Het is het 200 hectare grote industrieterrein ten noorden van Raamsdonksveer, onmiddellijk ten zuiden van de brug bij Keizersveer. Het omvangrijke bedrijventerrein, doorsneden door de Maasdijk die als een belangrijke aan- en afvoerader het kloppend ondernemersgebied splitst in Dombosch 1 en 2.



Een uitgebreid industrieterrein, waar inmiddels ruim 220 kleinere en grote bedrijven in vele sectoren een plaats hebben gevonden. De bedrijvigheid op het industrieterrein kenmerkt zich in een grote mate van verscheidenheid met ondernemingen van naam zoals Louwman & Parqui (Toyota), Frico Cheese, Holmatro, Hays Logistics, Alcoa en Leen Bakker en met vele andere breed gewaardeerde bedrijven. De uitgifte van industriegrond op Dombosch startte reeds aan het einde van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Dat betekent, dat Dombosch toe is aan een facelift.

Duurzaam moderniseren
Alle betrokkenen zijn het er over eens dat Dombosch toe is aan een opknapbeurt. Er is gebrek aan ruimte, maar aan de andere kant ligt er ook nog grond braak. Gedeeltelijke herverkaveling en modernisering kunnen op Dombosch wonderen doen. Dat is dan ook de reden dat ondernemers, gemeente en andere betrokkenen de handen ineen hebben geslagen om Dombosch weer volledig up to date te maken. Een verdere stap in de goede richting richting Omvormen tot een bedrijventerrein waar het prettig en goed ondernemen is.


Cees van Goor.

Handen ineen
Niet alles kan tegelijkertijd worden opgelost, maar de Industriële Kring Dongemond, de ondernemers verenigd in het sterk groeiend samenwerkingsverband Rondo en het gemeentebestuur zijn het erover eens dat een grondige aanpak op zijn plaats is. Ook de NV Rewin die zich beijvert voor bedrijfsvestiging in West-Brabant ondersteunt deze visie. Er is een lange termijnvisie duurzaam Dombosch ontwikkeld. Die aanpak moet onder meer leiden tot het efficiënter omgaan met de beschikbare ruimte op het bedrijventerrein. De uitstraling van Dombosch mag worden verbeterd en last but not least mogen ook de verkeersknelpunten op een oplossing rekenen, zo vinden de betrokkenen. In hun gedachten speelt dan met name de aansluiting op de rijksweg A27 die verbetering behoeft.

Wensen
Om bij dat alles de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen, is er met RONDO een breed gedragen bedrijvenplatform in het leven geroepen dat namens de ondernemers met de gemeente aan tafel zit. Er is nog het een en ander te wensen op Dombosch. Zo is de bereikbaarheid van Dombosch met het openbaar vervoer nog niet optimaal. Slechts de Interliner op het traject Oosterhout - Utrecht doet de rand van het bedrijventerrein aan. De bereikbaarheid van Dombosch mag beter. Zeker ook gelet op het feit dat duidelijk sprake is van een pendeloverschot. Heel wat werknemers komen dagelijks van elders om aan de slag te gaan bij een van de vele florerende bedrijven op Dombosch. De gemeente zou graag bouwen voor deze werknemers, zodat de pendel verminderd en daarmee de bereikbaarheid verbeterd kan worden. Wellicht dat het ambitieuze plan Dongeburgh hiervoor soelaas biedt. Gemeentebestuur, HBG Vastgoed en WSG hebben de handen ineengeslagen om in een handvol jaren tijd ruim 900 woningen te bouwen langs de oevers van de rivier De Donge. De handtekeningen voor de aanpak van het eerste deelgebied 'De Vesting' op het terrein dat nu nog de spoorzone wordt genoemd, zijn inmiddels gezet. Met de bouw van vele woningen zou in plan Dongeburgh huisvesting gevonden kunnen worden voor werknemers van Dombosch op een steenworp afstand van het bedrijf waarvoor zij dagelijks nu nog geruime tijd voor de bus of hun auto moeten reizen. De gemeente Geertruidenberg is er alles aan gelegen om samen met de ondernemers aan de slag te gaan.

Loket
Dombosch biedt veel mogelijkheden maar vraagt nog om een duurzame opknapbeurt. Binnen de gemeentelijke organisatie wordt een speciaal loket voor het bedrijfsleven gevormd. Accountmanager voor de ondernemer is voorlopig Cees van Goor. Voor vragen, informatie en ook als wegwijzer in de ambtelijke organisatie is de ondernemer bij hem aan het juiste adres. Cees van Goor is bereikbaar via telefoon 0162 579584, per fax, 0162 579360 of per e-mail:
info@geertruidenberg.nl
Ondernemers kunnen bij hem op volledige aandacht rekenen.


...adviseert
Kantoor houden in een decor dat onmiskenbaar een kerk is

...start
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

...overlegt
Beter overleg tussen gemeente en marktkooplieden

...verbetert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...investeert
"MKB bedrijven kunnen en moeten meer doen met ICT"

...verhoogt
ICT verhoogt transparantie van het arbeidsproces

...jureert
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee

...netwerkt
Startende bedrijven komen met elkaar in contact

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...organiseert
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

...wijzigt
De grensarbeiders- regeling onder het nieuwe belasting- verdrag met België

...informeert
"Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig"

...verhuist
Bedrijfsverhuizingen naar voormalige Pontonniersterrein

...moderniseert
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

...groeit
Toeristisch-recreatieve bedrijfstak verdient maximale aandacht

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...spreekt
In 't Kort

...behartigt
Gezamenlijke inkoopvoordelen als de succesfactor

...onderneemt
Succesvolle eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie MKB-Bergen op Zoom, IKB en BOB+MGH

...runt
Nieuwe directeur ziet groeikansen door verbetering organisatie

...reïntegreert
Verbod op vergaderen

...vernieuwt
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken

...groeit
NVM: 'prijs VVO kantoorruimte stabiel'