In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Bedrijfs onroerend goed
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken
Het project voor de duurzame vernieuwing van het bedrijventerrein Vijf Eiken in Oosterhout krijgt van de provincie Noord-Brabant een subsidie van bijna vier miljoen (3.931.217) euro. Het bedrag werd onlangs door gedeputeerde Onno Hoes tijdens een werkbezoek aan het bedrijventerrein symbolisch overhandigd aan wethouder Yves de Boer.


Foto: Nico Brouwer

Het project van de gemeente Oosterhout, de Vereniging Industrieel Contact Oosterhout en de regionale ontwikkelingsmaatschappij is bedoeld om het verouderde terrein een vernieuwende impuls te geven als het gaat om bedrijfsomgeving, milieu en bedrijvenprojecten. De provincie ontving eind vorig jaar ruim 6,8 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken voor de vernieuwing van bestaande en ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen in Brabant. Gedeputeerde Staten hebben nog ruim 1 miljoen euro extra toegevoegd aan de subsidie uit Den Haag. Het overgrote deel van de subsidie gaat naar projecten in Woudrichem (De Rietdijk), Eindhoven (De Hurk), Halderberge en Roosendaal (Borchwerf II). Herstructurering en revitalisering van bestaande verouderde bedrijventerreinen is een van de speerpunten in het sociaal-economische beleid van de provincie Noord-Brabant. Verantwoordelijk gedeputeerde Hoes: "Brabant staat voor een enorme opgave. De herstructureringsopgave waarvoor Brabant zich gesteld ziet, is omvangrijk: Eenderde van de Brabantse bedrijventerreinen, 160 bedrijventerreinen met een gezamenlijke oppervlakte van 5.408 hectare, is geheel of gedeeltelijk verouderd. In samenwerking met publieke en private partijen willen het proces stimuleren, ondersteunen en bijdragen aan de realisatie van de herstructurering van Brabantse bedrijventerreinen, met als doel de kwaliteit van deze terreinen te vergroten en te waarborgen zodat de veroudering in de toekomst niet meer plaatsvindt. Bovendien is er in Brabant een grote behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen. Met onze inspanningen willen we het vestigingsklimaat in Brabant optimaliseren." De rijksbijdrage is afkomstig uit het Tender Investeringsprogramma Provincies (TIPP). De provincie heeft voor dit programma in september 2002 een investeringsprogramma 'Ruimte maken voor kwaliteit' ingediend. In totaal dienden negen provincies een dergelijk programma in. Daarvan zijn er zes door de staatssecretaris gehonoreerd, waaronder het Brabantse. "Ik heb willen kiezen voor de kwalitatief beste projecten", aldus staatssecretaris Joop Wijn van Economische Zaken.


...adviseert
Kantoor houden in een decor dat onmiskenbaar een kerk is

...start
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

...overlegt
Beter overleg tussen gemeente en marktkooplieden

...verbetert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...investeert
"MKB bedrijven kunnen en moeten meer doen met ICT"

...verhoogt
ICT verhoogt transparantie van het arbeidsproces

...jureert
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee

...netwerkt
Startende bedrijven komen met elkaar in contact

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...organiseert
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

...wijzigt
De grensarbeiders- regeling onder het nieuwe belasting- verdrag met België

...informeert
"Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig"

...verhuist
Bedrijfsverhuizingen naar voormalige Pontonniersterrein

...moderniseert
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

...groeit
Toeristisch-recreatieve bedrijfstak verdient maximale aandacht

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...spreekt
In 't Kort

...behartigt
Gezamenlijke inkoopvoordelen als de succesfactor

...onderneemt
Succesvolle eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie MKB-Bergen op Zoom, IKB en BOB+MGH

...runt
Nieuwe directeur ziet groeikansen door verbetering organisatie

...reïntegreert
Verbod op vergaderen

...vernieuwt
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken

...groeit
NVM: 'prijs VVO kantoorruimte stabiel'