In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Zakelijk Onderweg

Lexus RX 300 vernieuwd
Bij ondernemers wordt de automobiele droom soms waargemaakt door aankoop van een Sports Utility Vehicle, zošn stoer Jeep-acht voertuig waarvan je er steeds meer op de weg ziet. Zelfs Porsche heeft er nu een in de vorm van de al net zo flitsend vormgegeven als gemotoriseerde Cayenne S en Turbo. Ook Lexus had, met de RX 300, al eerder een dergelijk type in haar modellenlijn. Liep al wat jaartjes mee en moest het opnemen tegen de gevestigde orde als Mercedes-Benz ML en BMW X5. Geduchte tegenstrevers dus.


Lexus RX 300

Op de Autosalon van Genčve, begin maart, staat dus de nieuwe Lexus RX te glimmen. Groter, ruimer en vooral stoerder moest-ie worden. Of dat laatste helemaal gelukt is laten we maar in het midden; de twee eerstgenoemde elementen kunnen de toets in ieder geval makkelijk doorstaan. De RX wordt maar liefst 16 centimeter langer en 2,5 centimeter breder dan zijn voorganger, ruimte die ook zeker in het interieur is terug te vinden.

Daarbij wordt de nieuweling uiteraard voorzien van de nieuwste technologie. Xenon-licht, een elektrisch bedinebare achterklep en ­ je kunt bijna niet meer zonder tegenwoordig ­ luchtvering op vier wielen. Hierdoor verbetert de wegligging en kan doordat de wagenhoogte elektrisch te regelen is, beter in het terrein worden geopereerd.

In de boeg ligt een doorontwikkelde versie van de bekende Lexus drieliter benzinemotor die ook in de IS 300 en GS 300 te vinden is. Een heerlijk blok dat past bij een auto van dit kaliber.


Hippe MPV van Volkswagen

Hippe MPV van Volkswagen
Op zoek naar ruimte in uw nieuwe auto? Heel veel ruimte? Dan kunt u vanaf de zomer terecht bij Volkswagen die met de Multivan een auto in de markt gaat zetten die hier ruimschoots aan voldoet. De lengte van krap 4,90 meter geeft al aan dat het hier om een grote jongen gaat en dat laatste spreekt ook uit de reedte van 1,91 meter. Maar VW heeft zich uiteraard niet alleen op het formaat gefocust. Het interieur is voorzien van een railsysteem dat de Multivan veel toepassingsmogelijkheden biedt. Over de rails schuiven, indien gewenst, stoelen, een zit/ligbank of een tafel tot de gewenste positie is bereikt en het interieur geheel naar eigen denkbeeld is ingericht. Buitengewoon hip is de wereldpremičre van de optie Digital Voice Enhancement (DVE). Daardoor hoeven voor- en achterpassagiers elkaar niet meer luidkeels te beroepen, maar is er door de toepassing van een slimme audioset die door middel van (zes) microfoons en luidsprekers ook het stemgeluid van bestuurder en passagiers versterkt. Hierdoor wordt een gesprek zonder stemverheffing mogelijk. De nieuwe Multivan is een bijzondere uitvoering van de Transporter, die later wordt geďntroduceerd. De Multivan wordt leverbaar met een keuze uit vijf nieuwe motoren, waar van dire dieselblokken. Prijzen zijn nog niet bekend.


Audi A8L

Lange benen ??? Audi A8L
Het duurt nog even voor de Audi A8 Lang op de Nederlandse markt verschijnt, maar dát hij komt is duidelijk. De meest luxueuze en krachtigste versie tot nu toe, 4.2 quattro, komt in het najaar met een koetswerk waarvan de ruimte voor de achterpassagiers met 13 centimeter is vergroot. De wielbasis komt in deze verlengde versie op maar liefst 3.07 meter. Het zal een kwestie zijn van zelf rijden (in de Œgewone A8) of gereden worden met deze A8Lang. Aparte dikgepolsterde zitplaatsen, met inwendige ventilatie en massagefunctie doen al vermoeden dat we hier met weinig tobberij op comfortgebied te maken hebben. De A8 Lang komt in het najaar op de markt; prijzen zijn nog niet bekend, maar voor de vorige serie bedroeg de meerprijs voor de lange versie 14.930 euro. De auto was daarmee wel luxueuzer uitgerust dan zijn kortere broertje, dat wel.


Mercedes-Benz Vaneo

Mercedes-Benz Vaneo ook als Van
Speciaal voor de Nederlandse markt werd door het DaimlerChrysler Vehicle Preparation Center in Nijkerk een Van-versie van de Vaneo ontwikkeld. Een grote bedrijfszekerheid, veel veiligheid en een superruim interieur met een laadruimte van drie kubieke meter (!) wordt hier gekoppeld aan extra lage bedrijfskosten doordat geen BPM verschuldigd is en de auto in een laag tarief houderschapsbelasting valt. Er zijn vijf motoren leverbaar, waarvan twee common-rail dieselblokken. De cabineuitrusting is gelijk aan die van passagiersuitvoeringen. De vanafprijzen bedragen: 15.500 euro voor de benzineversie en 1000 euro meer voor een Van met dieselmotor.


...adviseert
Kantoor houden in een decor dat onmiskenbaar een kerk is

...start
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

...overlegt
Beter overleg tussen gemeente en marktkooplieden

...verbetert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...investeert
"MKB bedrijven kunnen en moeten meer doen met ICT"

...verhoogt
ICT verhoogt transparantie van het arbeidsproces

...jureert
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee

...netwerkt
Startende bedrijven komen met elkaar in contact

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...organiseert
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

...wijzigt
De grensarbeiders- regeling onder het nieuwe belasting- verdrag met België

...informeert
"Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig"

...verhuist
Bedrijfsverhuizingen naar voormalige Pontonniersterrein

...moderniseert
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

...groeit
Toeristisch-recreatieve bedrijfstak verdient maximale aandacht

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...spreekt
In 't Kort

...behartigt
Gezamenlijke inkoopvoordelen als de succesfactor

...onderneemt
Succesvolle eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie MKB-Bergen op Zoom, IKB en BOB+MGH

...runt
Nieuwe directeur ziet groeikansen door verbetering organisatie

...reïntegreert
Verbod op vergaderen

...vernieuwt
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken

...groeit
NVM: 'prijs VVO kantoorruimte stabiel'