In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Christ-jan Danen
Barend Hohmann
Peter Schuitmaker
Dromen zonder bedrog
Peter Schuitmaker
Directeur BB O&F



Steeds meer kenmerkt onze regionale economie zich door diensten-, kennis- en informatieactiviteiten! De laagwaardige productie is ons allang door de vingers geglipt. De hoogwaardige en kapitaalsintensieve industrie is teruggedrongen naar traditionele gebieden met goede en goedkope transportvoorzieningen.

Het succes van uw organisatie drijft dus vooral op gemotiveerde hoogwaardige menselijke inzet. En wanneer werkkrachten zich in uw bedrijf niet prettig voelen, dan zit u al snel met een verstikkend stel verzuimers en tegenwerkers. Wie nú niet handelt alsof personeel het voornaamste instrument is voor groei en continuïteit moddert straks steeds moeizamer voort in een stroperige oeverloze plas.

De overheid helpt -niet geheel zonder eigenbelang- een handje mee. "Het koesteren van personeel is goed voor de slag- en veerkracht van uw bedrijf en bepaalt het verschil tussen winst en verlies" wordt ons voorgehouden! Maar veeleer ontworstelt de regering zich aan de stijgende lastendruk door ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Men legt steeds méér de druk bij bedrijven om hierbij hun deel te slikken. Met aanlokkelijke reïntegratiebudgetten en fiscale kortingen worden bedrijven geënthousiasmeerd om langdurig arbeidsongeschikten weer op te nemen in het arbeidsproces! Prima, maar niet voldoende! Want ook de uitstroom naar de WAO poel moet worden ingedamd.

De toon werd klinkklaar gezet met premiedifferentiatie. Onzorgvuldig handelen werd onmiddellijk voelbaar in de geldbuidel. Ook staat nú een onwrikbare poortwachter aan de achterdeur. Uitstroom naar de WAO gaat alleen over lastig te nemen hobbels en procedures. De maatregelen brachten inmiddels een wildernis van verzekeringsproducten en een kleurrijke jungle aan verplichte begeleidingsbureaus voort. Arbeidsdeskundigen, arbodiensten en reïntegratiebedrijven vallen over elkaar heen om u te helpen. Klagen helpt u niet! Optimaal omgaan met de omstandigheden wél! Dus alert blijven en een degelijk advies kunnen u veel advieskosten, premieheffingen, loondoorbetalingen en kopzorgen besparen.

Een dappere stap vooruit maakt u als IiPer! Want als investeerder in mensen ontwikkelt u een raamwerk om uw personeelsbeleid grondig en structureel te verbeteren. Uw mensen worden aangemoedigd hun eigen prestaties en die van anderen te verbeteren. Zij weten hoe zij bijdragen aan de doelstellingen van uw organisatie. Kan het nog mooier? Is dat dan niet een riante basis voor een wolkenloze toekomst? Een fraaie droom maar ......... niet altijd zonder bedrog!!!




...adviseert
Kantoor houden in een decor dat onmiskenbaar een kerk is

...start
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

...overlegt
Beter overleg tussen gemeente en marktkooplieden

...verbetert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...investeert
"MKB bedrijven kunnen en moeten meer doen met ICT"

...verhoogt
ICT verhoogt transparantie van het arbeidsproces

...jureert
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee

...netwerkt
Startende bedrijven komen met elkaar in contact

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...organiseert
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

...wijzigt
De grensarbeiders- regeling onder het nieuwe belasting- verdrag met België

...informeert
"Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig"

...verhuist
Bedrijfsverhuizingen naar voormalige Pontonniersterrein

...moderniseert
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

...groeit
Toeristisch-recreatieve bedrijfstak verdient maximale aandacht

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...spreekt
In 't Kort

...behartigt
Gezamenlijke inkoopvoordelen als de succesfactor

...onderneemt
Succesvolle eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie MKB-Bergen op Zoom, IKB en BOB+MGH

...runt
Nieuwe directeur ziet groeikansen door verbetering organisatie

...reïntegreert
Verbod op vergaderen

...vernieuwt
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken

...groeit
NVM: 'prijs VVO kantoorruimte stabiel'