In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2000













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Informatieavond op 29 november
Bedrijfsleven Steenbergen heeft 9,6 hectare nodig

Het bedrijfsleven in Steenbergen heeft binnen nu en vijf jaar 9,6 hectare extra grond nodig om uit te breiden. Vooral voor industrie en groothandel is de komende jaren veel ruimte nodig. De uitbreidingsplannen leveren 46 fulltime banen op. Dit blijkt uit een onderzoek dat de kamer van koophandel onlangs onder ruim 500 Steenbergse ondernemingen heeft gehouden. Het onderzoek werd op woensdag 29 november in hotel restaurant Chez le Port te Steenbergen gepresenteerd.

De helft van de ondervraagde bedrijven heeft aangegeven dat zij door hun snelle groei al binnen een jaar uit willen breiden. Alleen al deze bedrijven zeggen samen 3,6 hectare nodig te hebben. Voor bedrijven die vanwege uitbreiding eventueel willen verhuizen denkt de kamer de benodigde ruimte ook te kunnen vinden in Roosendaal en Bergen op Zoom. In de rapportage wordt benadrukt dat de gemeente Steenbergen in samenwerking met het Ondernemers Platform Steenbergen actief beleid moet gaan voeren om de bestaande bedrijfsterreinen duurzaam te vernieuwen. Onderdeel daarvan is een intensivering van ruimtegebruik, waarmee ruimte kan worden gewonnen.



Gelet op de reeds gevestigde bedrijven in de voedings- en genotmiddelenindustrie dienen de zich in het grootschaliger middengedeelte vestigende bedrijven hiermee niet strijdig te zijn. Sterker nog: het ontstane cluster moet uitgebreid en versterkt worden met de komst van nog meer bedrijven uit deze sector. De buitenste zone van het terrein zal, mede als overgangsgebied naar het aangrenzend gelegen agrarische buitengebied, met kleinschaliger bedrijven uit de lichtste milieucategorieÎn worden ingevuld.

Debatteren
Op de informatieavond werden de resultaten van het onderzoek in Steenbergen verder toegelicht. Naast vertegenwoorders van de kamer van koophandel waren ook wethouder M. Lambers en vertegenwoordigers van provincie aanwezig om met de ondernemers te debatteren over de uitkomsten van het onderzoek.

...denkt
Het nut van de blafgiraf

...start
Challenge Team Sailing verhoogt de teamgeest

...traint
Traint Nederland zich te pletter?

...bekijkt
Een kijkje achter de bedrijfsschermen

...onderneemt
'Dat wat je doet,
doet ertoe!'

...leest
In 't kort...

...portretteert
Originele olieverf schilderijen voor bedrijven en particulieren

...helpt
Bedrijfsleven Steenbergen heeft 9,6 hectare nodig

...kvk helpt
KvK helpt ondernemers verder op weg

...spreekt
Veel animo voor Everdenberg

...groeit
Tieners in de markt

...cleant
Stoffels Cleaning poetst imago op

...werkt
Mensen vinden, binden en boeien

...werkt
Stichting Werklijn biedt allochtone arbeidskrachten