In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2000













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




'Schoonmaken op de serieuze kaart zetten'
Stoffels Cleaning poetst imago op

TERNEUZEN - Stoffels Cleaning is meer dan 'een emmertje met sop'. Directeur Willem Butz van Stoffels Cleaning ‚ dat bij de top 3 van schoonmaakbedrijven in Zuidwest-Nederland behoort ‚ legt uit dat de schoonmaakbranche vooral met een imagoprobleem worstelt. Er is Stoffels Cleaning dan ook alles aan gelegen om schoonmaken aantrekkelijk te maken voor de medewerkers.

Ja, ons grote probleem is om aan personeel te komen. Wij willen laten zien dat Stoffels Cleaning een leuk bedrijf is om voor te werken. Dat men er trots op kan zijn om bij ons te werken. Wij gaan vooral investeren in mensen en vinden een goed sociaal beleid enorm belangrijk. Men moet zich betrokken voelen bij ons bedrijf." Deze maatschappelijke betrokkenheid van Stoffels Cleaning krijgt ook in ruimere zin gestalte.


Het Terneuzense hoofdkantoor aan de mr. F.J. Haartmanweg 53.

Zo stelt schoonmaakbedrijf Stoffels Cleaning - onder de noemer 'Idee in uitvoering' - dit jaar voor de tweede keer de Stoffels Cleaning Community Award beschikbaar. De hoofdprijs bedraagt fl. 10.000,-. Met deze wedstrijd wil Stoffels Cleaning scholen stimuleren om projecten op te zetten die bijdragen aan een betere maatschappij. Alle middelbare scholen in Zeeland en West- en Midden-Brabant kunnen deelnemen, net als leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in deze regio. Centraal staan nuttige en originele projecten waar de samenleving iets aan heeft. Vorig jaar won een gezamenlijk project van basisscholen De Hoef, Sint-Clemens en Pastoor van Haren uit Waalwijk de eerste prijs. Ruim 800 leerlingen ruimden in één dag al het zwerfafval in hun buurt op. Scholen in Zuidwest-Nederland kunnen zich nog tot 16 december inschrijven. Scholen die graag meer informatie ontvangen:
Stoffels Cleaning, tel: 0115-687410
www.ideeinuitvoering.nl
www.stoffels.nl

Successtory
In de jury van de Stoffels Cleaning Community Award zit onder andere Rinus Stoffels. Samen met tweelingbroer Bram, oudere broer Anton en vader Levien (de oprichter van Stoffels Cleaning) stuwde hij Stoffels Cleaning op in de vaart der volkeren. De successtory van Stoffels Cleaning begon 46 jaar geleden bij de kapper. Fabrieksarbeider Levien Stoffels vernam in Terneuzen bij barbier Slot dat een zekere Mulder van zijn glazenwassersbedrijfje af wilde. Vader Levien haalde zijn zoons Rinus en Bram vervroegd van school en begon de firma Stoffels, een glazenwassersbedrijfje. Enkele jaren later voegde zich ook Anton Stoffels, oudere broer van de tweeling Rinus en Bram, bij het bedrijfje. Men werkte van vijf uur in de ochtend tot negen uur 's avonds. Het was flink de mouwen opstropen. Dit harde werken was de sleutel tot succes. Stoffels Cleaning is anno 2000 een toonaangevend schoonmaakbedrijf dat afstevent op een 50-jarig jubileum. Een bedrijf waarvan grondlegger Levien Stoffels in 1954 het grote succes nooit had kunnen bevroeden. Waar een bezoek aan de kapper al niet goed voor kan zijn. De Community Award benadrukt extra het maatschappelijke engagement van Stoffels Cleaning. Stoffels Cleaning staat nu wat meer op de achtergrond. Wij sponsoren dit project, maar kiezen verder voor bescheidenheid. Het maatschappelijk karakter staat voorop", aldus Butz.


Huidig directeur Willem Butz van Stoffels Cleaning
bij het beeld van oprichter Levien Stoffels.

Stormachtig
Stoffels Cleaning heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en groeit nog steeds. Een onderneming die in heel Zuidwest-Nederland actief is en aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet, waarbij 900 mensen werken en die een jaaromzet heeft van ruim 30 miljoen gulden. Stoffels Cleaning beschikt over drie vestigingen: in Terneuzen (hoofdkantoor), Roosendaal en Middelburg. Stoffels Cleaning is een werkmaatschappij van de internationaal opererende Holding Vebego. Willem Butz: "Ténce! Uitzendbureau is bijvoorbeeld een grote zus van Stoffels Cleaning." Stoffels Cleaning verricht huishoudelijke en overige schoonmaakwerkzaamheden bij vele bedrijven, (semi) overheden en scholen. Van het schoonmaken van toiletgroepen en het wassen van de ramen tot het reinigen van complete panden en kantoren. Daarnaast houdt het bedrijf zich ook steeds meer bezig met het schoonmaken van productielijnen in de voedingsmiddelenindustrie. Zo beschikt Stoffels Cleaning vanaf 1 januari van dit jaar over de aparte divisie Food en Industrie voor specialistische reiniging van productielijnen en productieomgeving in de voedingsmiddelenindustrie.

Prioriteit
De grote aandacht voor het sociaal beleid bij Stoffels Cleaning houdt nauw verband met het opvijzelen van het imago van schoonmaken. Een streven dat bij Stoffels Cleaning hoge prioriteit geniet. "Wij willen schoonmaken op de professionele kaart zetten en de betrokkenheid van de medewerkers bij het bedrijf vergroten. Niet iedereen kan schoonmaken. Wij willen laten zien 'dat schoonmaken veel meer is dan jullie denken'. Wij willen ons als bedrijf op de serieuze kaart zetten. Bij de schoonmaakbedrijven zijn lange tijd de omzetcijfers allesbepalend geweest. Er is veel beloofd aan opdrachtgevers wat uiteindelijk niet waargemaakt kon worden. Daardoor hebben wij als schoonmaakbedrijven er mede zelf voor gezorgd dat we niet serieus genomen werden. Stoffels Cleaning is jaren geleden dan ook een andere weg ingeslagen met als doel het imago van schoonmaken te verbeteren. Zodanig dat de mensen er trots op zijn om voor Stoffels Cleaning te werken. Vandaar dat we het zo belangrijk vinden om te investeren in mensen en deze zo goed mogelijk willen begeleiden. De filosofie is simpel: betrokkenheid bij het bedrijf en trots zijn op het eigen werk. Dan wordt er ook beter gepresteerd en daar profiteert de klant weer van. Zo is de cirkel rond. Vroeger mocht schoonmaken ook niks kosten. Het werd door de opdrachtgevers gezien als sluitpost van de begroting. Onterecht. Stoffels Cleaning wil op gelijkwaardige basis samenwerken met de opdrachtgevers. De arbeidsomstandigheden voor schoonmakers zijn veel beter geworden en er is een goede CAO voor de schoonmaakbranche. Schoonmaken wordt nu gezien als een toegevoegde waarde voor een bedrijf."

Groot feest
Centraal gegeven in het betoog van Butz, woonachtig in Breda, is dat Stoffels Cleaning haar personeel koestert. "Ja, als Stoffels Cleaning straks 50 jaar bestaat komen we met een groot feest. En het wordt vooral een groot feest voor de eigen medewerkers. Een goed sociaal beleid naar de eigen medewerkers toe vinden wij erg belangrijk. De waardering voor onze medewerkers is erg groot. Stoffels Cleaning probeert dat duidelijk te maken met bijvoorbeeld een gezamenlijk avondje bowlen en het sponsoren van cursussen en studies van de eigen medewerkers. Of het nu gaat om een cursus bloemschikken of een cursus boekhouden maakt niet uit."

...denkt
Het nut van de blafgiraf

...start
Challenge Team Sailing verhoogt de teamgeest

...traint
Traint Nederland zich te pletter?

...bekijkt
Een kijkje achter de bedrijfsschermen

...onderneemt
'Dat wat je doet,
doet ertoe!'

...leest
In 't kort...

...portretteert
Originele olieverf schilderijen voor bedrijven en particulieren

...helpt
Bedrijfsleven Steenbergen heeft 9,6 hectare nodig

...kvk helpt
KvK helpt ondernemers verder op weg

...spreekt
Veel animo voor Everdenberg

...groeit
Tieners in de markt

...cleant
Stoffels Cleaning poetst imago op

...werkt
Mensen vinden, binden en boeien

...werkt
Stichting Werklijn biedt allochtone arbeidskrachten