In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2000













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Vergroot de concurrentiekracht van uw bedrijf
Mensen vinden, binden en boeien

De juiste medewerkers zijn essentieel voor het succes van uw onderneming. Dus zoekt u mensen die bij u en uw bedrijf passen. En als u ze vindt, probeert u ze te binden, om ze vervolgens te blijven boeien: voor hun werk en voor hun bijdrage in het totale resultaat.

Dit betekent dat uw medewerkers steeds moeten blijven leren. Over hun vak en de markt, maar ook over de bedrijfsdoelen, opdat uw mensen kunnen meegroeien en een actieve bijdrage kunnen leveren. Dit betekent ook dat personeelsmanagement meer inhoudt dan het aannemen van personeel.

Krapte op de arbeidsmarkt
Voor veel MKB-ondernemers is personeelsmanagement een lastig aspect van de bedrijfsvoering; dit wordt door de krapte op de arbeidsmarkt nog eens extra versterkt. Terwijl de zaterdagkranten vaak zo bol staan van de advertenties dat ze met goed fatsoen niet meer door de brievenbus passen, is het aanbod van geschikt personeel beperkt. Bovendien zijn werknemers meer dan ooit in de gelegenheid om zich te verbeteren door middel van 'job-hoppen', waardoor het moeilijk is om een medewerker langer dan 2 tot 3 jaar te behouden.

Expertisecentrum MKB
Veel MKB-ondernemingen hebben geen personeelsfunctionaris in dienst, wat betekent dat de ondernemer zelf verantwoordelijk is voor personeelsmanagement. Om het MKB in West- en Midden-Brabant te ondersteunen bij de professionalisering van het personeelsbeleid, hebben Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, de Hogeschool Brabant en de Provincie Noord-Brabant het Expertisecentrum MKB opgericht.

Het Expertisecentrum MKB verzorgt voorlichtingsavonden, workshops en bedrijfsscans, waarbij via een gestructureerde vragenlijst gekeken wordt hoe het staat met personeelsmanagement binnen uw bedrijf. Aan de hand van deze analyse wordt een plan van aanpak geformuleerd. Tevens biedt het Expertisecentrumverschillende opleidingen aan op het gebied van personeelsmanagement.

Workshop 'Vinden en Binden'
Op 15 februari organiseert het Expertisecentrum MKB een speciale workshop over het thema 'Vinden en Binden'. Hiervoor is de heer Junior Louisa uitgenodigd, voormalig directeur/eigenaar van een werving- en selectiebureau en momenteel werkzaam als p&o-adviseur en docent. Vanuit zijn ervaring bespreekt hij hoe u op een creatieve wijze medewerkers kunt werven én behouden. De workshop wordt van 19.00 tot 22.00 uur gehouden op de Hogeschool in Breda. De kosten bedragen fl. 185= per persoon. Voor meer informatie over de workshop in het bijzonder of over het Expertisecentrum MKB in het algemeen kunt u terecht bij Miriam Antes van het Expertisecentrum,
tel.076 - 5250485 of per email antes.mla@hsbrabant.nl.

Wat kan Syntens nog meer voor u betekenen?
Het Expertisecentrum MKB is een van de vele initiatieven waarbij Syntens is betrokken om het MKB in Nederland te ondersteunen bij vernieuwingen. Want als ondernemer weet u dat u moet vernieuwen om bij de tijd te blijven en dichter bij uw doelen te komen. Soms heeft u daarbij een klankbord, aanjager of regisseur nodig. Iemand waar u een beroep op kunt doen, die naar u luistert en u op weg helpt. De adviseurs van Syntens zijn er voor u. Zowel voor kleine als grote veranderingen binnen uw bedrijf. Zij bekijken de mogelijkheden en bepalen samen met u wat de beste aanpak is. Zij zetten u op het goede spoor.

Onafhankelijk advies
Omdat het vernieuwend vermogen van uw bedrijf kan bijdragen aan de concurrentiekracht van ons land, wordt Syntens gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken. Zo kan Syntens goed werk leveren tegen een uiterst vriendelijke prijs.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over wat Syntens voor u kan betekenen, neem dan contact op met Syntens Breda,
tel. 076 - 564 6700 of mail breda@syntens.nl

...denkt
Het nut van de blafgiraf

...start
Challenge Team Sailing verhoogt de teamgeest

...traint
Traint Nederland zich te pletter?

...bekijkt
Een kijkje achter de bedrijfsschermen

...onderneemt
'Dat wat je doet,
doet ertoe!'

...leest
In 't kort...

...portretteert
Originele olieverf schilderijen voor bedrijven en particulieren

...helpt
Bedrijfsleven Steenbergen heeft 9,6 hectare nodig

...kvk helpt
KvK helpt ondernemers verder op weg

...spreekt
Veel animo voor Everdenberg

...groeit
Tieners in de markt

...cleant
Stoffels Cleaning poetst imago op

...werkt
Mensen vinden, binden en boeien

...werkt
Stichting Werklijn biedt allochtone arbeidskrachten