In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Barend Hohmann
Lous van Beusekom-Nix
Christ-Jan Danen
Frank van Overveld
René Molenschot
John Griep
www.uwbedrijf.sucks.nl
Barend Hohmann
SiteSupport Online Communicatie



Vroeger had je zwaar bebaarde activisten met een stencilmachine. Daarmee werden wervende pamfletten geproduceerd, die ze uitdeelden onder gelijkgestemden. Of ze namen een witkwast en kalkten hun leuzen op de muur. En je scoorde echt raak met 'n ingezonden brief in de krant! Maar ja, in een oude krant wordt de vis verpakt.

Internet heeft dit fundamenteel verandert. De klager heeft voortaan de macht. Deze maakt van zijn hart geen moordkuil, maar een homepage. En dat is heel slecht nieuws voor mensen en bedrijven die vervelende dingen doen. De doofpot is voorgoed weg. En dat is lullig als je olie laat lekken in Nigeria, of melkpoeder verkoopt in India. Of dichter bij huis, je secretaresse lastig valt, je hond parkeert langs de A2, of je huis te dicht op de buurman bouwt.

In de VS zijn de 'sucks'-sites een begrip. Er bestaan daar meer dan 15.000 klaagsites die eindigen op 'sucks.com'. Kijk bijvoorbeeld eens op www.milksucks.com of www.linuxsucks.com. Het is zo'n enorm fenomeen dat iedereen voor de zekerheid zovast zijn eigen sucks variant claimt. Zo leidt www.bushsucks.com direct naar de officiële Bush site. Want stel je voor dat een concurrent er mee vandoor gaat, zoals bij www.bigmacsucks.com.

Zou dat ook zo werken in Nederland? Er is vorige week een nieuw site geopend. Hier kunt u gratis uw eigen Nederlandse klaagpagina en URL krijgen. Dus heeft u wat te klagen, bijvoorbeeld over deze column? Stencil geen vlugschrift, schrijf het niet op muren, stuur geen ingezonden brieven. Maar surf naar www.sucks.nl.


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers