In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Columns
Barend Hohmann
Lous van Beusekom-Nix
Christ-Jan Danen
Frank van Overveld
René Molenschot
John Griep
Uitzendmalaise of stabiele groei
Christ-Danen
HRM manager, Job Support



Terwijl bijna alle grote uitzendbedrijven in de piepzak zitten, geldt die malaise niet voor iedereen in de uitzendbranche. Kleinere bureaus met een duidelijke profilering doen het, tegen elke beeldvorming in, wel goed.
De berichtgeving van de uitzendbranche was de laatste maanden weinig florissant: winstwaarschuwingen, topzware organisaties, hoge wervingskosten, trage automatiseringstrajecten en tekort aan flexwerkers. Bij Randstad kwam er een einde aan de stormachtige groei die de marktleider lange tijd had doorgemaakt. Ook Vedior en Brunel vielen van hun troon. De ene naar de nadere topman struikelde over de tegenvallende winsten en de aandelenkoersen zakten als pudding in elkaar. De gehele uitzendbranche leek in de val te worden meegesleurd. Van de 31procent omzetgroei die de branche in 1995 nog haalde is vijf jaar later nog slechts een krappe twee procent over. Toch zijn er een aantal organisaties instaat gebleken zich aan de neergang te onttrekken. De winstgroei van de 'kleine' buro's bleef het afgelopen jaar met een gemiddelde stijging van 18 procent op peil. Als een van de oorzaken die het verschil tussen de 'kleine' en 'grote' buro's heeft veroorzaakt wordt de deïndustrialisatie van Nederland genoemd. Voor uitzendorganisaties die leveren in kwantiteit in met name de industriële sector, is dit goed merkbaar. Voor de kleine organisatie geldt een grotere vorm van differentiatie. Naast een belang in de industriële sector richten zij zich vooral op het midden- en kleinbedrijf en de administratieve sector. Het succes van de kleine organisaties is binnen de uitzendbranche niet onopgemerkt gebleven. De grote organisaties willen nu af van het bulkwerkimago. Andere namen en termen moeten er voor zorgen dat ze staan voor de moderne en minder kortstondige variant van het uitzenden. Deze middelen zullen voor de grote organisaties niet de oplossing blijken te zijn in de slag de succesvolle kleintjes weer bij te kunnen benen. Het grootse probleem waar zij mee te maken hebben is de veranderingen op de markt. Bleek de uitzendmarkt jarenlang stabiel en weinig onderhevig aan verandering, nu blijkt de markt zich ontwikkeld te hebben tot een turbulente, competitieve omgeving. Kleine organisaties blijken instaat te zijn snel en adequaat te reageren op deze veranderingen en ze zelfs voor te zijn. De omvang van grote organisaties beperkt hen in het snel reageren op de verandering binnen de markt en noodzaakt ze te herstructureren en nog verder te snijden in de huidige personele bezetting. De grootste kans op succes lijkt voor de grote organisatie vooral in het buitenland te liggen, alwaar ze met de in Nederland opgedane kennis nieuwe markten kunnen aanboren. Voor de kleine organisaties betekent dit een versteviging van de positie op de binnenlandse markt en een dienstverlening die optimaal afgestemd kan worden op de continue veranderde vraag uit de markt.

...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers