In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Rabobank Zuidwesthoek
Van Heusen
Verbrugge Makelaardij
Lafarge Gyvlon
Samenwerkende Mediators
Nassy & Wijnmaalen
Architektenburo Frans de Beer AVB-BNA
LNP Engineering Plastics Europe B.V.
Belfor Nederland B.V.
Lift Quality BV
Bekkering Lastechniek
Coenraads Perslucht bv
Strikolith
Notariaat JKA Meijer
PriceWaterhouseCoopers
Architektenburo Frans de Beer AVB-BNA
Architectuur: kunst, diplomatie of politiek?
Over de betekenis van het woord "architectuur" zal weinig onduidelijkheid bestaan. Wat de betekenis van de architectuur in de praktijk is, daarover zal menigeen van mening verschillen. Is het de opdrachtgever die bepaalt wat er gebouwd gaat worden of ligt de uiteindelijke beslissing bij de architect? Na ruim 25 jaar ervaring en intensieve contacten met opdrachtgevers, overheden en uitvoerende partijen is het uitgangspunt van Frans de Beer dat hij karakteristieke architectuur wil plegen, passend in de omgeving, die niet per se spraakmakend hoeft te zijn omwille van de drang tot het zich willen manifesteren van de architect zelf. Impulsen voor de ontwikkelingen in de toekomst kunnen goed samengaan met ondersteuning door een gebouw aan zijn al bestaande omgeving.



Dat hierbij veel overleg komt kijken spreekt voor zich. Het welslagen van een project hangt af van de bereidwilligheid en flexibiliteit van alle betrokken partijen. Naast een goed ontwerp is daarbij ook een flinke portie diplomatie nodig. Het op elkaar afstemmen is zelfs een voorwaarde en werkt net zo goed als een perfect geschreven bestek. Soms is zelfs inzicht in politieke standpunten nodig bij het afpalen van het werkterrein. De verzorging van een complete bouw, van ontwerp tot en met de bouwbegeleiding, omvat dus alle genoemde aspecten. Die verzorging is vanzelf de meerwaarde die een architect aan een bouwwerk kan meegeven. Inmiddels is er bij Frans de Beer aan een breed scala opdrachten gewerkt, woningen, bedrijfsgebouwen en kantoren. Men name de afgelopen jaren heeft een groot deel van de activiteiten zich afgespeeld in de senioren- en zorgsector. Het meest in het oog springende complex is het de Gertrudisstaete in Geertruidenberg waaraan in samenwerking met bureau Oomen Kohlmann Waltjen is gewerkt. Een duidelijk voorbeeld van inbreiding in een zeer markante omgeving is ook het appartementencomplex aan de rotonde Beatrixlaan/Wilhelminalaan/Keizersdijk, in de voortuin van het eigen bureau.


Appartementen Beatrixlaan/Wilhelminalaan, Raamsdonksveer


Waaraan met heel veel verve is gewerkt, is de uitbreiding en verbetering van Zorgcentrum De Wijngaerd in Made met 67 aanleunwoningen, 32 zorgwoningen een compleet gezondheidscentrum inclusief apotheek en onderliggende parkeerkelders. Ook de gehele recreatieruimte wordt aangepast en fors uitgebreid om nog beter dienst te kunnen doen als restaurant. Via een nieuwe hoofdentree kom je in een overkapte ontvangst-/ontmoetings-ruimte. Dit is het centrale vertrekpunt van waaruit je alle activiteiten en bewoners kunt bereiken. Een moeilijke maar dankbare taak het alle gebruikers, bewoners en ómwoners naar de zin te maken.


Locaal en regionaal is de komende jaren nog veel interessants in de bouw te verwachten. De bebouwing aan beide Donge-oevers is daar een goed voorbeeld van. Geertruidenberg en Raamsdonksveer weliswaar geografisch nog steeds tegenover elkaar maar wel elkaar recht aankijkend en onlosmakelijke verbonden Een project dat een impuls kan zijn voor de werkgelegenheid in de regio, maar dat ook de volle inzet zal vragen van al degenen die zich hier beroepshalve mee bezig gaan houden. Zeker met de aangepaste wetgeving en regelgeving die van overheidswegen opgelegd wordt, valt er ook hier nog flink wat politiek en diplomatie te bedrijven om de architectuur als kunstvorm gestalte te geven.

Architektenburo Frans de Beer AVB-BNA
EMMASTRAAT 15
4941 AX RAAMSDONKSVEER
Tel 0162 - 515650
Fax 0162 - 514506
Email info@archfdb.nl


...adviseert
Kantoor houden in een decor dat onmiskenbaar een kerk is

...start
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

...overlegt
Beter overleg tussen gemeente en marktkooplieden

...verbetert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...investeert
"MKB bedrijven kunnen en moeten meer doen met ICT"

...verhoogt
ICT verhoogt transparantie van het arbeidsproces

...jureert
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee

...netwerkt
Startende bedrijven komen met elkaar in contact

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...organiseert
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

...wijzigt
De grensarbeiders- regeling onder het nieuwe belasting- verdrag met België

...informeert
"Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig"

...verhuist
Bedrijfsverhuizingen naar voormalige Pontonniersterrein

...moderniseert
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

...groeit
Toeristisch-recreatieve bedrijfstak verdient maximale aandacht

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...spreekt
In 't Kort

...behartigt
Gezamenlijke inkoopvoordelen als de succesfactor

...onderneemt
Succesvolle eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie MKB-Bergen op Zoom, IKB en BOB+MGH

...runt
Nieuwe directeur ziet groeikansen door verbetering organisatie

...reïntegreert
Verbod op vergaderen

...vernieuwt
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken

...groeit
NVM: 'prijs VVO kantoorruimte stabiel'