In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Rabobank Zuidwesthoek
Van Heusen
Verbrugge Makelaardij
Lafarge Gyvlon
Samenwerkende Mediators
Nassy & Wijnmaalen
Architektenburo Frans de Beer AVB-BNA
LNP Engineering Plastics Europe B.V.
Belfor Nederland B.V.
Lift Quality BV
Bekkering Lastechniek
Coenraads Perslucht bv
Strikolith
Notariaat JKA Meijer
PriceWaterhouseCoopers
Lift Quality BV
Lift Quality BV: 'Wij nemen uw rugklachten graag van u over'
RAAMSDONKSVEER - "Juist omdat wij een zeer uitgereid leveringsprogramma hebben, gaan wij in bijna alle gevallen eerst de situatie ter plaatse bekijken en zoeken met de klant dan gezamenlijk naar de beste oplossing. Er zijn natuurlijk meerdere bedrijven die dit soort apparatuur verkopen, maar omdat wij juist niet gebonden zijn aan een vaste oplossing met of alleen een heftafel of alleen een manipulator, zijn wij in staat door het reeds genoemde uitgebreide leveringsprogramma een volledige klantspecifieke oplossing te bieden," vertelt directeur Martin Quaedvlieg van Lift Quality over de kracht van zijn bedrijf.



"Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd in intern transport in de breedste zin van het woord. Daarin hebben we eigenlijk twee richtingen: de industrie en de gezondheidszorg. Het productassortiment van Lift Quality valt grofweg uiteen in schaarheftafels, vacuümhefapparatuur, manipulatoren en palletkantelaars en palletwisselaars. De heftafels van het Raamsdonksveerse bedrijf worden zowel gebruikt in industriële omgeving als ook in omgevingen voor verbetering van arbeidsomstandigheden (ARBO). Naast een standaard leveringsprogramma zijn wij ook in staat om klantgerichte oplossingen te maken en daar ligt ook de grote kracht van het bedrijf. "We zoeken altijd in overleg met de klant naar de beste oplossing en passen de producten daar helemaal op aan," zegt de directeur. Een ander productgroep betreft de Manipulatoren, balancers en vacuümheffers. Deze producten worden meestal custom-made gemaakt, aangepast op de producten van de klanten. De balancers voor gewichten tot ca. 150 kg zijn multifunctioneel inzetbaar, en leveren een grote bijdrage aan de productiviteit en de ARBO binnen een bedrijf. Denk hierbij aan het heffen van zakken en of dozen of het oppakken van kleine platen. Vacuümheffers worden weer vaak gebruikt in de gewichtsklasse 150 kg tot 10.000 kg in de beton, staal en hout industrie. Deze vacuümapparatuur wordt vaak direct aan de bestaande bovenloopkraan of zwenkkranen gehangen. Ook hierin kunnen wij weer klantgerichte applicaties leveren, zoals b.v. 90° of 180° kantelen.


Vacuumheffer platen

Manipulatoren worden over het algemeen alleen custom-made gemaakt. En hierbij zijn de grijphulpstukken vaak belangrijker dan de keuze van de manipulator. De Manipulatoren zijn te leveren in de gewichtsklasse van 50 kg tot circa 3.000 kg. De palletwisselaars kunnen pallets 90 ° laten kantelen. Sinds kort is er ook een model leverbaar, waarmee 180° of zelfs 360° gekanteld kan worden. Hiermee is het mogelijk om pallets met zakgoed te wisselen. De palletwisselaars kunnen niet alleen op maat worden gemaakt voor de klant, de techniek van palletwisselaars is ook op andere gebieden toepasbaar. Bijvoorbeeld om stalen of aluminium coils te kantelen. Een andere toepassing is om spuitgietmatrijzen een kwartslag te kantelen. Wij kunnen hiermee tot lasten gaan van 30.000 kg.

We hebben onlangs een zeer compleet programma geïntroduceerd specifiek op het gebied van de gezondheidszorg," vertelt directeur Martin Quaedvlieg. Daar zijn de producten van Lift Quality inmiddels ook graag gezien. "Daar ligt nog een hele markt voor ons bedrijf," weet Quaedvlieg. "We hebben ondermeer een heftafel dusdanig aangepast dat er een rolstoel ingereden kan worden en een mindervalide kan worden behandeld. Het voordeel is dat de patiënt niet elke keer uit zijn rolstoel getild hoeft te worden. Rolstoelen moeten ook gerepareerd worden en het is niet alleen plezierig werken als dat op hoogte kan gebeuren, het voorkomt tevens rugklachten. Ziekenhuisbedden bijvoorbeeld moeten uiteraard ook aan de onderkant worden schoongemaakt. Wij hebben een hiervoor een speciale heftafel ontwikkeld die daarvoor gebruikt kan worden," verteld de enthousiaste directeur.

De producten van Lift Quality bieden veel voordelen op Arbo-gebied. De machines ontlasten vooral de rug van medewerkers. Het ziekteverzuim vanwege rugklachten zal na ingebruikname altijd afnemen. Niet voor niets luidt de slogan van Lift Quality 'Wij nemen uw rugklachten graag van u over'. "Verder moet je natuurlijk het effect op de productiviteit niet onderschatten." besluit Quaedvlieg.

Lift Quality BV
Ruisvoorn 10
4941 SB RAAMSDONKSVEER
Tel 0162 - 518123
Fax 0162 - 523060
Email info@liftquality.nl
Website www.liftquality.nl


...adviseert
Kantoor houden in een decor dat onmiskenbaar een kerk is

...start
'Ik ben altijd haantje de voorste geweest'

...overlegt
Beter overleg tussen gemeente en marktkooplieden

...verbetert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...investeert
"MKB bedrijven kunnen en moeten meer doen met ICT"

...verhoogt
ICT verhoogt transparantie van het arbeidsproces

...jureert
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee

...netwerkt
Startende bedrijven komen met elkaar in contact

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...organiseert
Tweede Ondernemers Trofee Oosterhout

...wijzigt
De grensarbeiders- regeling onder het nieuwe belasting- verdrag met België

...informeert
"Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig"

...verhuist
Bedrijfsverhuizingen naar voormalige Pontonniersterrein

...moderniseert
Dombosch mag rekenen op duurzame opknapbeurt

...groeit
Toeristisch-recreatieve bedrijfstak verdient maximale aandacht

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...spreekt
In 't Kort

...behartigt
Gezamenlijke inkoopvoordelen als de succesfactor

...onderneemt
Succesvolle eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie MKB-Bergen op Zoom, IKB en BOB+MGH

...runt
Nieuwe directeur ziet groeikansen door verbetering organisatie

...reïntegreert
Verbod op vergaderen

...vernieuwt
Vier miljoen euro subsidie voor duurzame revitalisering bedrijventerrein Vijf Eiken

...groeit
NVM: 'prijs VVO kantoorruimte stabiel'