In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein Emer-Hintelaken

Op initiatief van West-Vitaal (Kamer van Koophandel en NV Rewin West-Brabant) is gestart met de opwaardering van bedrijventerrein Emer-Hintelaken.
Projectleider Peter Schuitmaker (BBO&F) heeft inmiddels 3 werkgroepen opgericht op de gebieden Milieu, Telecommunicatie en Personeel. De werkgroep Personeel onderzoekt de mogelijkheden van o.a. flexibele inzet en voorziening van tijdelijk personeel en mogelijke herplaatsing van WAO-ers bij collega-bedrijven op het bedrijventerrein. De werkgroep Milieu brengt kansen op het gebied van energiebesparing en afvalmanagement in kaart. De werkgroep Telecommunicatie onderzoekt de behoefte aan extra telecomvoorzieningen voor bedrijven op het terrein. Daarnaast is ook een werkgroep PR/Communicatie actief. Zij zorgen voor een goede terugkoppeling naar de ondernemers op het terrein.


Om de behoeften van de ondernemers te peilen is vorig jaar een inventarisatie naar de mogelijkheden voor een vitaal bedrijventerrein Emer-Hintelaken in Breda uitgevoerd. Hieruit is geconcludeerd dat er op korte termijn goede kansen liggen voor een aantal samenwerkingsprojecten. Op de langere termijn kan deze samenwerking leiden tot een solide basis voor onderwerpen zoals het verhogen van de veiligheid en verbeteren van de uitstraling van het terrein.
Het onderzoek is uitgevoerd binnen het programma West-Vitaal, een project van de Kamer van Koophandel en NV Rewin West-Brabant. De doelstelling van West-Vitaal is de vitalisering van bedrijventerreinen. Bij het onderzoek hebben de Kamer van Koophandel West-Brabant, de Gemeente Breda, en de Bedrijvenvereniging De Mark samengewerkt.
"Actieve deelname van de bedrijven aan de werkgroepen is erg belangrijk" aldus Wim Merkx, voorzitter van Bedrijvenvereniging De Mark. "Op deze wijze kunnen bedrijven maximaal meedenken en werken aan de uitvoering van hun plannen".
"In de aanpak van Emer-Hintelaken is gekozen om eerst te starten met enkele concrete bedrijvenprojecten om op deze wijze bedrijven warm te maken voor het revitaliseringproces" geeft Huub Dormans, programmamanager West-Vitaal, aan. Als de bedrijven voldoende betrokken zijn bij het proces, kan gestart worden met de meer complexe onderwerpen zoals opknappen en beveiliging van het terrein. Deze laatste onderwerpen zijn met name complex omdat het een goede afstemming vraagt van diverse gemeentelijke afdelingen, hun bestuur en de betrokken ondernemers op het terrein.

Het bedrijventerrein Emer-Hintelaken is ongeveer 180 hectare groot en ligt aan de noordzijde van Breda, grenzend aan De Krogten. Er zijn hier ± 325 bedrijven gevestigd. Het gebied kenmerkt zich door een verscheidenheid aan deelgebieden (een deel dat onder de spoorzone valt, enkele oude delen en een paar recent uitgegeven kavels) met ieder hun eigen karakteristieken en ontwikkelingsmogelijkheden.


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat