In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord
Oosterhoutse bedrijventerreinen zijn straks nog sneller te vinden
Alle stratenboeken en wegenatlassen ten spijt, blijft het voor veel automobilisten vaak een crime de weg te vinden naar ondernemingen die op bedrijventerreinen zijn gevestigd. In het gunstigste geval ziet de bewegwijzering er onderkomen uit of is er sprake van een kakofonie aan verschillende individuele verwijsbordjes, in een aantal gevallen wordt de nietsvermoedende automobilist gewoon aan zijn lot overgelaten.

Wethouder Broere plaatst het eerste bewegwijzeringsbord-nieuw-stijl

Ook in Oosterhout - een gemeente met behoorlijk wat bedrijventerreinen, die bovendien niet allemaal logisch bij elkaar liggen - was het met de bewegwijzering niet allemaal even dik in orde. Met de nadruk op "was", want als het aan de gemeente ligt verandert dat op redelijk korte termijn. Voor het kantorenpark Hoevestein en de daarnaast gelegen bedrijventerrein aan het Wilhelinkanaal-zuid gaat de gemeente Oosterhout namelijk experimenteren met een nieuwe vorm van bewegwijzering. Wethouder Ron Broere, binnen het college onder andere verantwoordelijk voor grondzaken en civiele techniek, stak hiervoor onlangs officieel de eerste spa in de grond. Als de nieuwe bewegwijzering bevalt, zal ze ook op de andere bedrijventerreinen in Oosterhout worden toegepast.

Bij de nieuwe bewegwijzering is gekozen wordt voor een duidelijk, eenvoudig, duurzaam en breed toepasbaar systeem, dat zoveel mogelijk de systematiek volgt die de ANWB hanteert. Het nieuwe systeem verwijst naar straatnamen; de mogelijkheid van "nummerverwijzing", zoals dat onder andere in Breda wordt gehanteerd, is in Oosterhout minder goed toepasbaar.

Het proefproject omvat kantorenpark Hoevestein, de terreinen Meerstoel/Meerpaal en Europarc. Van de bedrijven die een offerte hebben uitgebracht, is voor de uitvoering de keuze gevallen op de firma Pol Wegbebakening uit Heteren. Het bedrijf Pol verzorgt niet alleen de plaatsing, maar houdt ook een registratie bij, zodat bij calamiteiten snel voor vervanging kan worden gezorgd. Want op een systeem dat er bij aanvang goed uitziet, maar dat vervolgens snel veroudert, zit ook niemand te wachten.

In het nieuwe systeem verwijst de gemeente overigens alleen naar straten; verwijzing naar de bedrijven op de percelen zelf is de verantwoordelijkheid van de ondernemers. Overigens zullen ook de borden van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Oosterhout (SBBO) bij de bedrijventerreinen op dezelfde manier vormgegeven gaan worden.

De bereikbaarheid van de Oosterhoutse bedrijventerreinen is niet alleen verbeterd door het aanbrengen van een nieuw "intern" bewegwijzeringssysteem, met de ANWB heeft de gemeente ook overeenstemming bereikt over verwijzing naar kantorenpark Hoevestein (800 arbeidsplaatsen) vanaf de A27. Deze verwijzing zal zo spoedig mogelijk worden aangebracht. De gemeentelijke kosten hiervan bedragen ƒ 6.736,- (€ 3.057,-).


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat