In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
JBC Flexible Automation
Syntens
BSW Bedrijven
IKEA & Katoen Natie
De Graaf Logistics
Railinfrabeheer
Kappa Vandra Golfkarton
De Zeeuw & De Keizer
Decade Financial Software
I.I.O. Kantoor- en Informatica opleidingen
Rodenburg Groep
Nassau Indus Deur
Beicon Engineering B.V.
Snijders Olie B.V.
Koreman Staalbouw
WAVA Oosterhout
PricewaterhouseCoopers
De Graaf Logistics:
"Doen waar je goed in bent"

OOSTERHOUT - "We zijn een familiebedrijf met korte lijnen en we hebben klanten die vanwege de korte lijnen klant zijn. Bij ons kan men iedereen aanspreken en wij staan voor kwaliteit. We zijn niet de goedkoopste vervoerder, maar proberen wel de beste te zijn." Aan het woord is Wim de Graaf. Samen met Jur de Graaf vormt hij de directie van De Graaf Logistics.

De afgelopen tijd hebben er grote veranderingen plaatsgevonden bij het transportbedrijf. Men kreeg een nieuwe naam en een nieuwe locatie. De Graaf Logistics komt voort uit twee bedrijven, De Graaf Internationaal Transport en Vervoercentrum Breda. Van oudsher was De Graaf uit Nieuwendijk gespecialiseerd in internationale groupage en kraanwagenverhuur, terwijl Vervoercentrum Breda zijn kracht kende in nationale distributie. Vijf jaar geleden gingen de bedrijven samen. Met de nieuwe naam hebben de gebundelde krachten ook een nieuwe locatie in gebruik genomen. In juni 2000 sloeg mevrouw De Graaf de eerste paal in de grond. Momenteel wordt er vanuit de Logistiekweg in Oosterhout (industrieterrein Westland III) al hard gewerkt. Eind van dit jaar moet het complex van zo'n zes hectare helemaal klaar zijn.

Visie
De Graaf Logistics kan alle zendingen vanaf 1 kilogram tot en met complete ladingen vervoeren. Voor Nederland geldt: 'Vandaag afgehaald, morgen bezorgd'. Ook in de ons omringende landen kan De Graaf het complete vervoer verzorgen. Op het gebied van kraanvervoer heeft het bedrijf verder de beschikking over eigen kraanwagens die bereden worden door vakbekwame chauffeurs. De zwaarste kraanwagen heeft een 54 ton meter kraan. Deze kraan kan containers tot liefst 12 ton oppakken en neerzetten. Op de nieuwe locatie gaat De Graaf ook warehousing verzorgen. Niet alleen worden de goederen van klanten er opgeslagen, maar ook kunnen er orders gepickt worden. "Onze visie is dat je de zaken moet doen waarin je goed bent. Wij doen alleen de zaken die we optimaal beheersen. Hierdoor krijg je tevreden klanten," vertelt De Graaf, die nieuwe klanten meestal via mond-op-mond reclame krijgt.

Korte lijnen
"Sterke punt van ons bedrijf is dat we de transportzorgen van de klanten uit handen nemen. We proberen de communicatie met de klant zoveel mogelijk te standaardiseren zonder het sociale aspect uit het oog te verliezen. We bieden klanten een gratis verzendprogramma dat een eenduidige en foutloze gegevensoverdracht waarborgt. Daarnaast heeft elke klant een vaste contactpersoon. Bij grote bedrijven merk je dat alles over veel schijven gaat voor iets beslist of opgelost wordt. Wij hebben korte lijnen. Eén medewerker regelt alles voor de klant", vertelt Wim de Graaf. Revolutionair is het samenwerkingsverband 'Teamtrans' waar De Graaf Logistics gedeeltelijk eigenaar van is. Een aantal transporteurs heeft Nederland in dertien verschillende regio's verdeeld en vervoert de goederen 's nachts naar het bedrijf in de betreffende regio. Overdag worden de goederen in de regio bezorgd. "Dat is de toekomst. Op deze manier heb je veel minder last van files. Gevolg daarvan is natuurlijk ook dat de zendingen betrouwbaarder worden", weet De Graaf. Op de website van het bedrijf, www.degraaflogistics.nl, zijn onder "Track & Tracing' de vorderingen te bekijken. Voor ondernemers die hun goederenvervoer in vertrouwde handen wil leggen, is De Graaf Logistics de logische partner. Ze gaan immers altijd voor kwaliteit.

De Graaf Logistics BV
Logistiekweg 18
4906 AB Oosterhout
Telefoon: 0162-492000
Internet www.degraaflogistics.nl


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers