In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
JBC Flexible Automation
Syntens
BSW Bedrijven
IKEA & Katoen Natie
De Graaf Logistics
Railinfrabeheer
Kappa Vandra Golfkarton
De Zeeuw & De Keizer
Decade Financial Software
I.I.O. Kantoor- en Informatica opleidingen
Rodenburg Groep
Nassau Indus Deur
Beicon Engineering B.V.
Snijders Olie B.V.
Koreman Staalbouw
WAVA Oosterhout
PricewaterhouseCoopers
Een nieuwe naam, een nieuw gezicht!
Nassau·Indus Deur; van productiebedrijf naar servicebedrijf

Na meer dan 20 jaar uit elkaar geweest te zijn, is de cirkel toch weer rond, toen twee van de koplopers in de industriële deurenbranche halverwege vorig jaar besloten te fuseren. Met een nieuwe naam 'NASSAU·INDUS DEUR' en een gewijzigde bedrijfsfilosofie, van productiebedrijf naar servicebedrijf, hebben zij de krachten gebundeld, met het streven een top of mind positie in Nederland te bereiken, die ervoor moet zorgen dat afnemers voortaan hun naam op het puntje van de tong hebben liggen!

Juridisch fuseren
Nassau heeft inmiddels een ervaring van meer dan 25 jaar in het ontwerpen en produceren van sectionaaldeuren. Het van oorsprong Deense bedrijf valt onder de Micro Matic Group en telt een viertal dochterondernemingen in Noorwegen, Duitsland, België en Nederland. Een paar jaar na de oprichting van Nassau hebben een aantal werknemers zich afgescheiden van het bedrijf en zijn de firma Indus begonnen, die zich uitstekend heeft geprofileerd op de Nederlandse markt met een lokale productie vanuit Oosterhout. Om een groter marktaandeel te verwerven heeft Nassau in maart 1999 Indus overgenomen, wat niet het gewenste resultaat opleverde, zodat een jaar later besloten is beide bedrijven juridisch te fuseren. Een nieuwe directeur, de heer Jelle C. Dam, heeft de opdracht op zich genomen om alles in goede banen te leiden.

Flexibel en klantgericht
Door deze fusie zijn een tweetal productlijnen met elkaar verenigd; waarbij Nassau vooral een producent is van grote series deuren en Indus juist erg specialistisch te werk gaat. Hierdoor is het mogelijk om een groot en zeer divers deel van de markt te benaderen, waarbij de industrie, distributiecentra, op- en overslagbedrijven, vlees-, vis- en voedingsmiddelenindustrie, garagebedrijven, glastuinbouw en agrarische sector en de woningbouw slechts enkele verschillende toepassingsgebieden zijn. Een tweetal productielocaties, Denemarken en Nederland (Oosterhout), welke binnenkort uitgebreid wordt met een derde en 210 werknemers in Oosterhout beheersen het hele proces van tekening tot fabricage en montage. Dit alles stelt hen in staat om flexibel en klantgericht te werken.

Servicebedrijf
Het aantal aanbieders op de industriële deurenmarkt is enorm, vandaar dat een bedrijf moet proberen zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrenten. Volgens de heer Dam ligt dit onderscheid niet alleen in de productie, maar juist in de mate van serviceverlening en de logistieke organisatie. "Iedere concurrent kan een deur maken en weet zijn klanten te vinden, maar niet iedereen weet zich te profileren door een uitstekende serviceperceptie en goede logistieke systemen; wij zijn van mening dat het succes van de firma afhangt van de mate van service, die je de klant biedt en zijn dan ook bereid om fors te investeren in allerlei nieuwe informatietechnologieën!" Hierin ligt dus ook de reden, dat het bedrijf zich steeds meer gaat toeleggen op de service en streeft naar een verandering van fabricagebedrijf naar servicebedrijf.

Nassau 9000 deur
Nog dit jaar komt het bedrijf met de introductie van een nieuw type deur; de Nassau 9000 deur. Met dit nieuwe type deur wordt op de best mogelijke wijze aan de strengere veiligheidseisen van de Europese markt voldaan en aan de CEN-normen voor sectionaal deuren tegemoet gekomen. De deur wordt uitsluitend uit milieuvriendelijke en recyclebare materialen vervaardigd. Professionele industriële ontwerpers hebben meegewerkt aan een vormgeving van deze deur die voldoet aan moderne maatstaven.

Baanbrekender
Twee bedrijven, met ieder hun eigen specialisme, die de industriële deurenmarkt door en door kennen; die beschikken over een enorme hoeveelheid aan ervaring, een grote naamsbekendheid hebben en betrouwbaarheid uitstralen naar hun klanten toe, die zij ook nog eens een goede prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. Deze fusie kan dan ook alleen maar leiden tot een succesvol bedrijf, daar bovenstaande aspecten aangevuld worden met een aantal duidelijke vernieuwingen, waardoor er in de toekomst nog baanbrekender opgetreden zal worden. 'NASSAU·INDUS DEUR' gaat een andere koers varen en richt zich op de nummer 1 positie in haar branche!

Nassau·Indus Deur
Koopvaardijweg 16, Postbus 463
4900 AL Oosterhout
tel. 0162-476000
fax 0162-476091
email PZ@Indus.nl


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers