In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
JBC Flexible Automation
Syntens
BSW Bedrijven
IKEA & Katoen Natie
De Graaf Logistics
Railinfrabeheer
Kappa Vandra Golfkarton
De Zeeuw & De Keizer
Decade Financial Software
I.I.O. Kantoor- en Informatica opleidingen
Rodenburg Groep
Nassau Indus Deur
Beicon Engineering B.V.
Snijders Olie B.V.
Koreman Staalbouw
WAVA Oosterhout
PricewaterhouseCoopers
De grootste schillenboer!
Rodenburg Groep; een milieubewust bedrijf

"Niemand staat erbij stil, dat er zoveel van die aardappel weggevoerd moet worden eer dat frietje in die zak zit." Toch is met deze schil nog zoveel te doen, vandaar dat er in de regio een bedrijf gevestigd is, dat al ruim 50 jaar een vooraanstaande plaats op deze markt inneemt. "Als mensen vragen wat voor beroep ik heb, zeg ik wel eens gekscherend; ik ben de grootste schillenboer! Van iedere vrachtwagen die je ziet rijden, is 40% van ons." Aan het woord is Aaik Rodenburg, samen met zijn zwager Gert Klein-Haneveld directeur van Rodenburg Groep.

Grasmaaien
Het klinkt allemaal erg nostalgisch, maar de oorsprong van het bedrijf ligt in het maaien van gras. Net na de Tweede Wereldoorlog in 1946 startte de vader van Aaik zijn eenmanszaak met het maaien van gras en het met paard en wagen vervoeren naar de stad. Zodoende kregen de paarden dagelijks vers gras en de heer Rodenburg nam de mest mee terug en verkocht deze aan tuinders in het Westland. Het grasmaaien nam steeds grotere vormen aan; er vloeiden contacten met grasdrogerijen uit voort en daarnaast begon de heer Rodenburg ook een handel in afgekeurde aardappelen, als voer voor de koeien.

Een controleerbare manier
Tegenwoordig is Rodenburg vooral een milieubewust bedrijf, dat bijproducten vanuit de levensmiddelenindustrie op een controleerbare manier afzet naar de varkenshouderij en rundveehouderij. Met een eenvoudige, maar trefzekere slogan "Degelijke kwaliteit en optimale service" heeft het bedrijf het in de loop der jaren geschopt tot een van de grootste op deze markt en op het gebied van innovatiekracht tot een absolute koploper. Op 10 maart van dit jaar zal dan ook het nieuwe bedrijfsterrein van 40.000 m‰ officieel in gebruik worden genomen. Naast een moderne fabriek en de meest geavanceerde apparatuur, zal het gehele bedrijf vooral erg milieubewust zijn, doordat alles inpandig gedaan wordt, waardoor er geen stankoverlast naar buiten trekt.

Kernactiviteiten
Rodenburg Groep bestaat uit een aantal bedrijven in Nederland en België gevestigd, met in totaal zo'n 60 werknemers, dat een afzetgebied bedient tot ver over de Nederlandse grens. In principe bestaan de kernactiviteiten van Rodenburg voornamelijk uit handel en transport. Het bedrijf is sterk in de levering van aardappelbijproducten direct van de fritesfabrieken. Het assortiment is ingedeeld in een viertal groepen; producten voor varkens, producten voor rundvee, enkelvoudige krachtvoeders en overige producten. Alleen al aan stoomschillen verhandelt het bedrijf wekelijks meer dan 4.000 ton, dat gecombineerd met de overige producten zeker op een veelvoud komt. Rodenburg beschikt over enorme opslagsilo's voor deze aardappelstoomschillen; hierdoor zorgt het bedrijf ervoor dat er het gehele jaar door een constante stroom van aanbod is.

Innovatief karakter
Door de jaren heen heeft Rodenburg Groep zich telkens weer geprofileerd door een innovatief karakter. Zo bracht het bedrijf als eerste met nieuwe technieken de vermoeste aardappelstoomschillen (ARO-Stoommoes) op de markt. Ook ziet zij het als taak nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor bestaande producten; zoals het gebruik van rauwe aardappelsnippers in hoogwaardige rantsoenen voor rosé-kalveren en de stimulering van aardappelzetmeel in de melkvee- en vleeshouderij ter vermindering van de ammoniakverliezen via de voeding. Binnenkort introduceert Rodenburg nieuwe producten; afbreekbaar plastic, vervaardigd uit stoomschillen.

Milieubewust pand
In feite beweegt Rodenburg Groep zich in een tamelijk onbekende sector, die geen uitgesproken imago heeft. Het bedrijf is er wel in geslaagd om binnen deze sector een vooraanstaande plaats in te nemen. De grootste 'schillenboer' uit de regio staat aan de vooravond van weer een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf; de opening van een prachtig ontworpen, maar vooral schoon en milieubewust pand!

Rodenburg Groep
Denariusstraat 19, Postbus 4057
4900 CB Oosterhout
tel. 0162-497030
fax 0162-497031
email aaik@rodenburg.com
website www.rodenburg.com


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers